Sesimizi duyan yok mu?;

Sesimizi duyan yok mu?

Kastamonu’nun tarihi konakları ve müstakil evleri, bakımsızlık nedeniyle günden güne yıkılmaya yüz tuttu...

Kastamonu’nun tarihi konakları ve müstakil evleri, bakımsızlık nedeniyle günden güne yıkılmaya yüz tuttu. Kastamonu’da her köşe başında bulunan yıkılmaya yüz tutmuş eski tarihi konaklar, can ve mal güvenliğine tehdit oluşturuyor. Önlemlerin sadece tabela ile kalması da işin farklı bir boyutu…

Cebrail Mahallesi, Kırkçeşme Caddesi üzerinde bulunan Simsar Sokak’ta bulunan, içerisinde yaşam olmaması ve kimsenin ilgilenmemesi nedeniyle camları kırılan, bir tarafı çöken tarihi konakta, herhangi bir bakım uygulanmaması ve önlemlerin tabela ile sınırlı kalması, yıkılma tehlikesinin yanında can ve mal güvenliğini de tehdit eder vaziyette.

Eski konağın bulunduğu Simsar Sokak’ın da dar olduğuna dikkat çeken ve yıkılması durumunda ciddi hadiselere yol açacağını belirten çevre esnafları, yetkililere seslenerek bu duruma bir an önce el atılması gerektiğini söylüyor. Sadece yıkılmakla da kalmayıp Simsar Sokak’tan geçenlerin can güvenliğini de tehdit eden konak nedeniyle çevre esnafı da sıkıntı yaşadıklarını ve birine zarar gelmesinden korktuklarını ifade ediyor.

“YA YIKILSIN YA DA KORUMAYA ALINARAK YAPILSIN”

Simsar Sokak üzerinde faaliyet gösteren ve yıkılmak üzere olan eski konağın can ve mal tehdidi olduğunu belirten Çağrı Berber sahibi esnaf Faruk Kuru; “Bir kere belediyeden geldiler buraya, önlem almak amacıyla. Yanlış hatırlamıyorsam 5-6 ay önceydi. Ancak burası gerçekten korkutuyor. Herhangi bir önlem de yok. Yanında bulunan bina az da olsa tutuyordu. 2 sene öncesinde o binayı yıktılar. Tek başına ayakta duruyor ama bakın nasıl duruyor. Her yeri eskimiş bir durumda. Bu konuya çok acil bir şekilde el atılması gerekiyor. Burası zaten dar ve insanların yoğun olarak geçtiği bir sokak. Allah korusun bir yıkılsa burada kaç insanın canına mâl olur. Biz de dükkân sahipleri olarak korkuyoruz. Mala da zarar verir. Bu yıkılmak üzere olan konağın altına araba çekiyorlar, çünkü koyacak başka yer de yok. Bunun engellenmesi gerekiyor. Yıkıldığında bu arabalar da gider, sokak tamamen kapanır. Biz işin maddi tarafında değiliz, giden mal illaki geri yerine gelir, ama can giderse bunu yerine getirmek imkansız. O sebeple ya yıkılsın ya da tamamen korumaya alınarak yapılsın. Burada bir tehdit oluşturuyor” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum