Arama
Arama Sonuçları
“Kenevirin Borsası Kastamonu olacak!”
Yalçın: "Kenevir bizim için çok değerli. Kenevirin üzerinde duracağız. Kenevirin borsası Kastamonu olacak."
Kastamonu'da kenevir hasadı devam ediyor
Bu yıl Kastamonu'da bin 926 dekarı Taşköprü'de olmak üzere toplam 2 bin 230 dekar olarak ekimi yapılan kenevirin hasadı devam ediyor.
Jandarmadan 3 ilçede ‘zehir’ operasyonu: 5 gözaltı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, il genelinde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretini önlemeye yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Taşköprü'de Endüstriyel Kenevir ve Sarımsağın ekim nöbeti...
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “Endüstriyel kenevir - Sarımsak Ekim Nöbetinde Yetiştirilen Kenevir ve Sarımsağın Verim ve Kalitesi Üzerine Çinkolu ve Borlu Gübrelemenin Etkileri” isimli çalışması için Taşköprü ilçesinde ekimi yapılan deneme tarlasını ziyaret etti.
Cide’de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
Jandarma ekiplerince gözaltına alınan dört şüpheli, adli makamlara sevk edildi.
Kastamonu gıdım gıdım, Samsun koşar adım…
KENEVİR FABRİKASI, SAMSUNLU ÇİFTÇİLERİ İHYA ETTİ..
İçişleri Bakanı duyurdu: Terör örgütünün 36,4 milyar lira yasa dışı geliri engellendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl'de gerçekleşen narkotik operasyonunda terör örgütünün 36,4 milyar lira yasa dışı gelir elde etmesinin engellendiğini duyurdu.
YKS tercihleri bugün başlıyor: işte 10 soruda YKS tercihleri
YKS tercihleri bugün başlayacak. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak. İşte 10 soruda YKS tercihlerinde merak edilenler haberimizde
Evinden 46 kök hint keneviri çıktı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerince, şüpheli bir şahsın ikametlerinde arama yapıldı.
Narkotik’ten operasyon: 1 tutuklama!
Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
Kastamonu Emniyeti'nden 1 aylık 'narkotik' bilançosu
1-30 Haziran tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı.
Jandarmadan ‘zehir’ baskını: 3 gözaltı!
Kastamonu il merkezi, Araç ve Tosya ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.
Kastamonu ve Çankırı Narkotik’ten ortak çalışma: 1 tutuklama
Uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir şahıs yakalandı.
Narkotik’ten ‘Kuzeykent’ operasyonu: 18 şahıs yakalandı
Narkotik ekiplerince Kuzeykent Mahallesinde uygulama yapıldı.
Jandarmadan uyuşturucu baskını: 1 gözaltı
Bir evde yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi.
İnebolu'da uyuşturucu operasyonu
İnebolu'da bir şahsın evinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve kenevir bitkisi ele geçirildi.
“Yıldırım Operasyonu”na katılan polis memurlarına başarı belgesi
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yürütülen ve 32 kişinin tutuklandığı “Yıldırım Operasyonu”na katılan polis memurlarına başarı belgesi verildi.
Tarımda yeni bir dönem başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Orman köylüsü ormandan sağlanan gelire ortak olacak.
Yerli ve milli kenevirlerin tarım içerisindeki rolü artıyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selim Aytaç, Samsun'da yeni kurulan bir tekstil fabrikasının Samsun, Amasya, Kastamonu, Çorum ve Tokat gibi illerde kenevir üretimini arttıracağını ve Türkiye’nin 2023 yılı ekim alanının 6 bin 500 dekar civarında olmasının beklendiğini söyledi.
Kastamonu'dan kenevir beklentisi büyük
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selim Aytaç, Samsun'da yeni kurulan bir tekstil fabrikasının Samsun, Amasya, Kastamonu, Çorum ve Tokat gibi illerde kenevir üretimini arttıracağını ve Türkiye’nin 2023 yılı ekim alanının 6 bin 500 dekar civarında olmasının beklendiğini söyledi.
42 zehir taciri TUTUKLANDI
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından il genelinde yılın ilk 3 ayında yapılan çalışmalar açıklandı.
Narkotik’ten ‘zehir’ baskını: 1 tutuklama
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.
7. yargı paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmelerine başlanan 'İcra İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi' başlıklı 7’nci yargı paketinde vatandaşa dokunan önemli değişiklikler var. Kira uyuşmazlıklarında arabulucu uygulanmasının zorunlu hale getirilmesine ilişkin düzenlemeler öngörüyor.
Orman Kanunu'nda değişiklik yapılması teklifi kabul edildi
Tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, devlet ormanlarına yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle çevreye verilen zarar “orman suçu” sayılacak.
‘Yıldırım’da 32 tutuklama
Kastamonu'da düzenlenen 'yıldırım operasyonu'nda tutuklanan şüpheli sayısı 32’ye yükseldi. Operasyonda klima havalandırmasının içerisinde bile uyuşturucu bulunması dikkat çekti.
Kendir, anavatanında yeniden doğuyor
>>> Çinli dünya devi firma, teknoloji yatırımının ardından yılda 30 bin ton kendir alım garantisi verirken, Alman tekstil devi firma da Taşköprü'de kurulacak modern bir fabrika için sermaye koyabileceğini ifade etti.
Ocak ayında uyuşturucudan 6 tutuklama
İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucuya karşı mücadelesi devam ediyor.
1 ayda 7 şahıs uyuşturucudan tutuklandı
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kastamonu'daki narkotik operasyonu verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada Ocak ayı içerisinde toplam 63 şahsa işlem yapıldığı 7 kişinin de tutuklandığı bilgisi verildi. Öte yandan açıklamada; " Sizlerin yeşerttiği fidanları, başkalarının soldurmasına izin vermeyeceğiz! denildi.