Veliler yüz yüze eğitim nedeni ile tedirgin;

Veliler yüz yüze eğitim nedeni ile tedirgin

Ipsos arama şirketi anne ve babanın yüz yüze eğitim konusundaki görüşlerini öğrenmek için bir anket yaptı. Ebeveynlerin yarısının huzursuz olduğu ortaya çıktı....

Türkiye'de okullar Eylül ayında yüz yüze eğitime açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbir nedeniyle okulların kapatılmasına yönelik bir planın olmadığını, fakültelerin kapatılacak en son yer olduğunu belirtti. Ipsos araştırma kuruluşu, ebeveynlerin yüz yüze eğitim hakkındaki görüşlerini araştırdı. 800 ebeveyn ile anket yapıldı.

 

Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre, ebeveynlerin yaklaşık 1/2'si çocuklarının okula gitmesinden endişe duyuyor. Yüz yüze eğitime güvenen mürettebatın sadece yüzde 12'si var. Okulların açıldığı ilk haftalarda anne ve baba kendini daha güvende hissetse de çocuklarda vaka sayısının artması araştırma sonuçlarını etkiliyor gibi görünüyor.

 

Önceki haftaların aksine çocukları için PCR denemesini kabul edeceklerini belirten velilerin ücretlerinde bir değişiklik yok. Ebeveynlerin yüzde 37'si PCR testini onaylayacaklarını belirtti.


Araştırma hakkında değerlendirmelerde bulunan Ipsos Sosyal Araştırmalar ve Kalitatif Araştırma Hizmet Birimleri Lideri, İcra Kurulu Üyesi Ece Ertürk, şunları söyledi:

 

"Okullarda görülen vaka sayılarının artmasıyla birlikte alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünenlerin oranı da ilk haftalara göre artmaya başladı. Her ne kadar bu durum tedirginlik yaratmaya başlamış olsa da okul çağında çocuğu olan ebeveynlerin yarısından fazlası eğitim almaları için yüz yüze okula gitmenin güvenilir olduğunu düşünmeye devam ediyor. Diğer taraftan gerekli önlemleri doğru zamanda alabilmek ve yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlamak veliler için de önemli bir ihtiyaç; bu sebeple okullarda PCR testinin yapılıp yapılmaması ile ilgili düşüncelerde de bir ayrışma ve gidişata göre değişkenlik gösteren bir tutum olduğunu görüyoruz. Okullarda çocuklara PCR testi yapılıp yapılmama ve bunun uygulama şekli önümüzdeki günlerde üzerinde tartışılacak konulardan biri gibi görünüyor."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum