"Selden zarar gören tesislerimiz yenilenecek";

"Selden zarar gören tesislerimiz yenilenecek"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreni yapıldı...

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreni yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, protokol üyeleri, antrenör, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak tarafından Şehit Şerife Bacı Anıtı’na İl Müdürlüğü çelenginin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


"35 BİN LİSANSLI SPORCU SAYISINA ULAŞTIK"

Ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Reşat Asrak,  “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenen ve ülke genelinde 4-10 Ekim tarihleri arasında yapılan “Amatör Spor Haftası” ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Özellikle gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacak.Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedefimizdir. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek spor bilinci ve kültürünü toplumumuzun her kesimine yayabiliriz.Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, Kastamonu’da spor hak ettiği yeri alıyor ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artıyor.2012 yılında 7 bin 771 olan lisanslı sporcu sayımızı 2021 yılı itibari ile 35 bin sporcu sayısına ulaştırmış bulunmaktayız" dedi.

"KASTAMONUMUZ SPOR YAPAN BİR KENT HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

İlimizdeki sporcu sayısının her geçen gün arttığını belirten İl Müdürü Asrak, "2011 yılında 738 olan Yaz Spor Okulları öğrenci sayımız son 10 yılda toplam 37 bin sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedefine ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüzün, Kastamonu Amatör Spor Federasyonu’nun ve il genelinde toplamda 131 spor kulübümüzün de katkıları ile Kastamonumuz spor yapan bir kent haline dönüşmüştür. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Merkezde 30 il genelinde ise toplam 67 tesisimiz ile spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Ayrıca ilimizde süren yatırımlarımıza ek olarak Merkez Spor Salonumuz tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yapımı şu an hızla devam etmekte olan Kadıdağı Olimpiyat Hazırlık Merkezi de tamamlandığında yine siz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır. İlçelerimizde ise 5 spor salonu, 5 sentetik yüzeyli futbol sahası ve 2 yüzme havuzu Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınarak ilimize kazandırılacaktır. Sel felaketinin ardından ilçelerimizde zarar gören tesislerimiz de en kısa sürede yenilenecek ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkânlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkânları dâhilinde gerçekleştiriliyor. Tesislerimizin kullanımları sonucu ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii bizleri gururlandıran sporcularımızın olması ve bu başarının giderek katlanması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle sporcularımıza, antrenörlerimize ve halkımıza sporla dolu bir hafta diliyor, Kastamonumuzun Amatör Spor Haftası’nı yürekten kutluyorum” diye konuştu.


İl Müdürü Reşat Asrak’ın konuşmalarının ardından törende Halk Oyunları ve Paten Gösterileri düzenlendi. Kastamonu Valisi Avni Çakır, tören sonrası sporcularla bir araya gelerek sohbet etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum