"Saygısızdır ve edepsizlik yapmıştır";

"Saygısızdır ve edepsizlik yapmıştır"

CHP Kastamonu İl Başkanlığı, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül’ün sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşımla ilgili Abana Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi...

CHP Kastamonu İl Başkanlığı, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül’ün sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşımla ilgili Abana Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Akgül'ü sert sözlerle eleştirdiği basın açıklamasına, CHP Abana ilçe başkanlığı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

BALTACI: "BUNLARIN ÖMRÜ EL ETEK ÖPMEKLE, KAPI KULLUĞU YAPMAKLA GEÇMİŞTİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, eşek heykeli ile yan yana olan photoshoplu fotoğrafını “Her eser sahibini anlatır” ifadeleriyle paylaşan Belediye Başkanı Akgül’e tepki gösteren Milletvekili Hasan Baltacı, “Güzel Abana’nın güzel insanları. Abana’ya 43 senedir gelirim, belediyeyi yönetmiş bütün başkanları da tanırım. Buraya gelmekten hep keyif aldım. Abana’yı çok sevdim. 5 yılda bir seçimler yapılır, belediye başkanı değişir, belediye yönetimi değişir. Mührü alan, mazbatayı alan bu memlekete hizmet etmekle sorumludur. Bu memleketin çıkarlarını savunmakla sorumludur. Hiç kimse eline aldığı mührün yetkisiyle, oturduğu koltuğun ağırlığıyla bir başka partiye oy verenlere, o partinin liderine, hele ki bu parti Cumhuriyeti kuran partiyse, hele ki bu parti Anadolu topraklarından emperyalistleri atan partiyse, onların karşısında yıkılmamışsa, o partinin liderine hiç kimse hadsizlik edemez, hiç kimse hakaret edemez. Hiç kimse bu partinin yöneticilerini terör örgütleriyle ilişkilendiremez. Bu partinin yöneticilerini terör örgütüyle ilişkilendirenler alçaktır, namussuzdur. Abana’ya gelip ‘ben devlet adamıyım, ben genel müdürlük yaptım, ben bu Abana’ya para bulurum, imkân bulurum’ diyerek Abana’nın oylarını almışlar iktidara olmuşlar. Ama nereye hizmet ediyorlar? Saraya hizmet ediyorlar. Çünkü bunların ömrü devlet adamlığıyla değil; bunların ömrü el etek öpmekle, kapı kulluğu yapmakla geçmiştir. Şimdi Abana’ya yakışan, Abanalılar’a saygı duymaktır. Bu şehre saygı duyacak bir iktidarı el birliğiyle kuracağız" dedi.

 

"SAYGISIZDIR VE EDEPSİZLİK YAPMIŞTIR"

"Yunus Akgül yaptığı paylaşımla, en çok Abanalılar’a hakaret etmiştir" diyen Baltacı, şunları söyledi:

"Bölücüdür, ayrıştırıcıdır, ötekileştiricidir. Saygısızdır ve edepsizlik yapmıştır. Geriye dönüp, yanlışlıkla paylaştım diyerek aslında özrü kabahatinden de büyüktür. Hiçbir siyasetçi düşünmeden, sorgulamadan, sosyal medya hesabından hele ki bir başka partinin genel başkanını aşağılamaya kalkacak ifadeler asla kullanamaz. Biz bu ülkeyi birleştirmeye çalışıyoruz. Bakın çok acı bir felaket yaşadık. Bu felaket sırasında bu şehre hizmet etmeye Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri, örgütleri koşup geldik. Kimileri saraydaki ağabeyleri kızar diye Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden gelen yardımları, uzatılan yardım elini bile reddettiler.  Kendi çıkarları için Abana’nın çıkarlarını ötelediler. Şimdi bize düşen halkın iktidarını kurmaktır. Sarayın adamlarını değil, halka hizmet edecek insanları o koltuklara oturtmaktır. Seçim gelir geçer. Baki olan Abana, baki olan Abanalılar’dır. Bir belediye başkan yardımcısına hükmü geçmeyenler, bu belediye başkanlığı koltuğunda asla oturmasınlar. Kendi rızasıyla gitmeyenlere seçimde gereken cevabı Abanalılar verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin evlatları bu dünya üzerindeki hiçbir güçten korkmamıştır, bundan da korkmayacaktır. Ast olan sevgi, saygı, birlikteliktir. Bunu kuracağımız gelecek ise çok yakındır."

 

ERBİLGİN: "HADSİZ VE UTANMAZCA, ZEVZEKÇE HAKARET ETMİŞTİR"

Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir insanda yoksa edep neylesin medrese mektep. Okusa alim olsa yine merkep yine merkep” sözleriyle başlayan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin de Belediye Başkanı Akgül'ü ve Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Sözgen’i sert sözlerle eleştirdi.  

Devlette görev almış herkesin devlet adamı olmayacağının görüldüğünü söyleyen Erbilgin, “Adam olamayacağını gördük. Sayın Akgül, bu memlekette, şimdinin ana muhalefet partisinin liderine ve inşallah bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacak genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hadsiz ve utanmazca, zevzekçe hakaret etmiştir. Kamuoyunda oluşan tepki üzerine sayın belediye başkanı paylaşımını kaldırmış, bunun bir yanlışlık sonucu olduğunu kamuoyuna ifade etmiştir. Evet bunu önemsiyoruz, sayın belediye başkanının yanlışının farkına varmasını önemsiyoruz. Keşke paylaşım yapmadan önce eşine, dostuna bir sorsaydı. Ancak sayın belediye başkanı paylaşımını kaldırmış, ama yardımcısı var bir de ismi Yılmaz Sözgen. Abanalılar’ın huzurunda ifade ediyorum ki; Yılmaz Sözgen benim hakkımda suç duyurusunda bulunmazsa namussuz ve şerefsizdir. Yılmaz Sözgen’in tüm paylaşımlarına baktım. Tüm paylaşımlar tam bir trol kafasıyla, arsızca ve yüksek sesle ifade ediyorum ki namussuzca iftira atan paylaşımlardır. Yılmaz Sözgen’den aklını başına toplamasını tavsiye ediyorum. Abana Belediye Başkanı gerçekten Abana’nın belediye başkanıysa o yardımcısına gerekli uyarıyı yapmasını tavsiye ediyorum. Eğer bu ilçede bir kaymakam varsa, eğer bu ilde bir vali varsa, bu ili ve ilçeyi el birliği ile yönetmek ve kutuplaşmanın önüne geçilmek isteniyorsa, o alçak belediye başkan yardımcısını uyarmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

 

"BİR ÖZÜR BORCU VAR"

Siyasetin toplumu birleştirmek için yapıldığını ifade eden Hikmet Erbilgin, "Siyaset toplumla kucaklaşmak için yapılır. Siyaset topluma hizmet için yapılır. Bizim bütün belediye başkanlarımız, yaşadıkları beldeyi birleştirmenin ötesinde bir arzunun içinde olmadılar ve olmayacaktır. Bu ülke Demirel’i, Ecevit’i, Özal’ı gördü. Farklı partiler bu ülkeyi yönettiler ama nezaketi hiç elden bırakmadılar. Siyasette nezaketi bıraktığınız zaman alçalırsınız. Alçalmayacaksanız bir ülkenin ana muhalefet partisi liderine karşı daha özenli olmanız gerekiyor. Abanalılar’ın mührü teslim ettiği Sayın Akgül’ün paylaşımını kaldırması önemli, ancak Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve onun genel başkanına bir özür borcu var. O özrü Abanalılar adına bekliyoruz. O belediye başkan yardımcısını da kulağından tutup sokağın dışına bırakmasını bekliyoruz. Takipçisiyiz. Umarım o başkan yardımcısı Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı olan şahsım hakkında bir suç duyurusunda bulunur. Bana ağır hakaret etti diye bir suç duyurusunda bulunur. Bunu da kendisinden bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

AKGÜL'DEN AÇIKLAMA...
Diğer yandan, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 Ekim Cumartesi günü sosyal medya hesabımdan istenmeden 'her eser sahibini anlatır' başlıklı paylaşım yapılmıştır. Böyle bir paylaşım bize yakışmamakta olup, bu durum sosyal medya kullanımındaki hatamızdan meydana gelmiştir" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum