Evde göğüs ağrısından nasıl kurtulurum ?;

Evde göğüs ağrısından nasıl kurtulurum ?

Göğüs ağrısı çeken bir kişinin aklına gelen ilk şey kalp krizi olabilir. bununla birlikte, göğüs bölgesinde ağrının çok sayıda potansiyel nedeni vardır. Sebep ne olursa olsun, kişi normalde ağrıyı çabucak ortadan kaldırmak ister. Kalp ağrısı için ev ilaçları, gaz, kas gerilmeleri ve kaygı gibi sindirim sorunlarından kaynaklanan ara sıra göğüs ağrısını tedavi etmek içindir....

Haber İçeriği (cnghaber.com)

1) Evde yapılan ilaçlar

2) nedenler

3) komplikasyonlar

4) Ne zaman doktora görünmeli

5) Götürmek

 

kalp veya göğüs ağrısı ezilme, sıkışma, sıkışma veya ağır hissetme

bir kişi kalp krizi geçirdiğinden şüpheleniyor

göğüs ağrısında nefes darlığı yaşanır

 

1. Badem

Asit reflü kalp ağrısından sorumlu olduğunda, birkaç badem beslemek veya bir bardak badem sütü içmek yardımcı olabilir.

 

Bademlerle ilgili bu iddiaları destekleyecek çok fazla bilimsel kanıt yoktur. Bunun yerine, kanıtların çoğu, insanların bilişlerini veya deneyimlerini başkalarına aktardığı anekdottur.

 

 

 

Akılda tutulması gereken bir şey, bademlerin yağda yüksek olması ve bu da asit geri akışına neden olabilir. Bu durumda badem aslında ağrıyı daha da kötüleştirebilir.

 

Bununla birlikte, bazı araştırmalar badem tüketiminin kalp hastalığı çubuğuna yardımcı olabileceğini göstermektedir. Badem, ani ağrıyı durdurmasa da, genel kalp sağlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

 

2. Soğuk paket

Kalp veya göğüs ağrısının yaygın bir nedeni bir kas gerilmesidir. Bu durumlarda, bir kişi egzersiz, diğer aktiviteler veya künt travma nedeniyle göğüste ağrı çekebilir.

 

Bu vakaların herhangi birinde, bölgeye soğuk bir paket ile buz uygulamak, şişliği azaltmaya ve ağrıyı durdurmaya yardımcı olmak için yaygın olarak kabul edilen bir yöntemdir.

 

3. Sıcak içecekler

Bir kişinin ağrısı gaz veya şişkinlikten kaynaklandığında, sıcak bir içecek gazı gidermeye yardımcı olabilir. Sıcak sıvı ayrıca sindirimi artırmaya yardımcı olabilir.

 

Bazı içecekler bu açıdan diğerlerinden daha iyi olabilir. Örneğin, ebegümeci çayının şişkinlik ile uzak tarafta çeşitli faydaları olduğu bulunmuştur.

 

Hibiskus ayrıca kan basıncını düşürmede ve kolesterini düşürmede rol oynayabilir. Bu ilave faydalar, kalp komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabilir.

 

4. Kabartma tozu

Kalp ağrısı için bir başka popüler öneri, ılık veya soğuk suya kabartma tozu eklemektir. Sonuç, ağrıya neden olan mide asidini azaltmaya yardımcı olabilecek alkali bir çözeltidir.

 

yine de 2013'te yapılan bir araştırma, kabartma tozunun pirozu tedavi etmek için iyi olabileceğini, ancak genel olarak kalp üzerinde olumsuz kişisel etkileri olabileceğini tamamladı.

 

5. Sarımsak

 

Sarımsak kalp hastalığını tersine çevirmeye yardımcı olabilir.

Sarımsağın göğüs ağrısına çare olduğu iddia ediliyor, ancak bunu destekleyecek bir bilim yok.

 

İnsanlar bir veya iki diş kıyılmış sarımsağı bir bardak ılık sütle karıştırabilir. Sarımsakları içmek yerine, maksimum faydayı elde etmek için parçaları çiğnemelidirler.

 

Araştırmalar, sarımsağın kalp hastalıklarını tersine çevirmeye ve atardamarlarda plak oluşumunu azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir .

 

6. Elma sirkesi

Elma sirkesi, asit reflüsüne yardımcı olması amaçlanan başka bir ev ilacıdır. İnsanlar yemekten önce veya sonra içmenin asit geri akışını önleyebileceğini iddia ediyor. Popüler bir teori olmasına rağmen, iddiaları destekleyecek çok az kanıt var.

 

Elma sirkesinin kişisel yan etkileri minimum düzeydedir, ancak kan sulandırıcı kullanan kişiler, kanı inceltme yanında kullanılabileceğinden kullanımından kaçınmak isteyebilirler.

 

7. aspirin

Göğüs ağrısı olan bir kişi asetilsalisilik asit almak isteyebilir. Asetilsalisilik asit kadar bir ağrı kesici, daha az şiddetli vakalarla ilişkili kalp ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

Ayrıca araştırmalar, düşük doz asetilsalisilik asidin tutarlı kullanımının kalp krizlerini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak asetilsalisilik asit, tahakkuk eden kanama riski nedeniyle tartışmalıdır.

 

8. uzanın

Kalp ağrısı çarptığında, baş vücudun üzerinde olacak şekilde anında uzanmak biraz rahatlama sağlayabilir. Hafifçe dik bir pozisyon, ağrı reflüden kaynaklandığında yardımcı olur.

 

Kalp: Bilmeniz gereken her şey

Kalp, vücudumuzun çalışmasını sağlayan karmaşık bir organdır . Burada daha fazla bilgi edinin.

9. Zencefil

Diğer bitkilere benzer şekilde zencefilin de anti-inflamatuar ilaç kişisel etkileri olduğuna inanılmaktadır. Daha da önemlisi, araştırmalar zencefilin mide sorunlarını hafifletmeye ve kusmayı önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

 

10. Zerdeçallı süt

Zerdeçal, göğüsteki ağrı semptomlarını hafifletebilecek anti-inflamatuar ilaç özelliklerine sahiptir .

 

Zerdeçallı süt, bir çay kaşığı zerdeçal baharatını bir bardak ılık sütle birleştirir. Ağrıyı hafifletmek için karışım yatmadan önce içilmelidir.

 

Uzun süreli kullanım için, çalışmalar zerdeçaldaki bileşiklerin kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Baharatın kolesterini azalttığı da gösterilmiştir.

 

Kalp ağrısının nedenleri

 

Kalp ağrısına GÖRH veya asit reflü neden olabilir.

Göğüste kalp ağrısının çok sayıda potansiyel nedeni vardır. Bazıları anında tıbbi müdahale gerektirir. Diğerleri çok daha iyi huyludur ve evde bir çareye cevap verebilir.

 

Kalp ağrısının yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

 

kalp krizi

kararlı angina

kararsız angina

pirozis

asit reflü veya GÖRH

kas gerginliği

kas yaralanması

Kalp krizleri acil tıbbi müdahale gerektirir. Bir kişi kalp krizi geçirdiğini düşünüyorsa, hemen bir doktora görünmelidir.

 

Koroner arterlerin tıkanması veya daralması sonucu oluşan anjina ayrıca tıbbi müdahale ve tedavi gerektirebilir.

 

Olası komplikasyonlar

Göğüs ağrısı meydana geldiğinde ana endişe kalp krizidir.

 

İnsanlar kalp krizi semptomlarının farkında olmalı ve kalp krizinden şüpheleniliyorsa derhal tıbbi yardım almalıdır.

 

Semptomlar göğüs ağrısına ek olarak aşağıdakileri içerebilir:

 

boyun, çene veya kol dahil olmak üzere üst vücudun diğer bölgelerinde ağrı

nefes darlığı

mide bulantısı

sersemlik

Soğuk ter

Kadınlar, erkeklerden daha yoğun göğüs ağrısı yaşama olasılıklarının daha düşük olduğunun farkında olmalıdır. Ağrıdan ziyade göğüslerinde rahatsız edici baskı veya sıkışma olması daha olasıdır. Kadınların kalp krizinin diğer semptomlarını erkeklere göre yaşama olasılığı daha yüksektir.

 

Ne zaman doktora görünmeliyiz ?

Bir kişi, kalp krizinin ilk belirtilerinde derhal tıbbi yardım almalıdır .

 

Ayrıca, bir kişi ilk savunma hattı olarak evde çare kullanmamalıdır.

 

Ağrı yeni veya olağandışıysa, insanlar bunun piroz veya gazdan daha şiddetli bir şeyden kaynaklanmadığından emin olmak için tıbbi bir teşhis aramalıdır.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum