"Sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmalıyız";

"Sanatı toplumun her kesimiyle buluşturmalıyız"

Eski Kastamonu İl Kültür Müdürü Ziver Kaplan Gaziantep Sanat Galerisi'nde Dinginlik konulu resim sergisi açtı. 27 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergi, yoğun ilgi görüyor. Kaplan sergide yaptığı açıklamasında; " Kültürel değerlerimizin yansıması olan sanatı başta gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesimi ile buluşturmalıyız" ifadelerine yer verdi....


KAPLAN; " SANAT BİR TOPLUMUN KÜLTÜREL DEĞERLERİNİN YANSIMASIDIR"

Sanatın gelecek ile geçmiş arasında bir köprü olduğunu belirten Kaplan, "Kültürel değerlerimizin yansıması olan sanatı başta gençlerimiz olmak üzere toplumun her kesimi ile buluşturmalıyız. Sanat bir toplumun kültürel değerlerinin yansımasıdır. Bu nedenle sanatla iç içe olan bir yaşam biçimini benimsemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"SANATIN BİR TERAPİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Doğayı ve dinginliği sevdiği için eserlerinde genellikle doğayı konu aldığını aktaran Kaplan, sergide 21 eserinin yer aldığını söyledi. Sanatla 45 yıldan beri iç içe olduğunu kaydeden Ziver Kaplan; "Sanatın bir terapi olduğunu düşünüyorum. Modern dünyada gelişen teknoloji ve gündelik yaşamın mücadelesi içerisinde hem kendimizi hem de çevremizi ihmal ediyoruz. Fakat sanat tüm bunlarla baş edebileceğimiz çok özel bir terapi yöntemidir" şeklinde konuştu.

 SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 27 Ocak 2023 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum