Sağlık ekipleri artık vakaya daha yakın;

Sağlık ekipleri artık vakaya daha yakın

Elektronik Vaka Sistemi (EVS) ile vakanın hastaneye ulaşmadan önceki tüm aşamaları dijital ortamda kayıt altına alınırken, 112 Acil Sağlık ekiplerinin de hastaya ulaşım süresi azalıyor....

ELEKTRONİK VAKA SİSTEMİ İLE VAKAYA ULAŞIM SÜRESİ AZALIYOR

Sağlık ekipleri artık vakaya daha yakın  

Elektronik Vaka Sistemi (EVS) ile vakanın hastaneye ulaşmadan önceki tüm aşamaları dijital ortamda kayıt altına alınırken, 112 Acil Sağlık ekiplerinin de hastaya ulaşım süresi azalıyor. 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve 48 ilde hayata geçirilen EVS projesi ile Acil Çağrı Merkezinde canlı trafik verileri baz alınarak, ekiplerin vakanın bildirdiği adrese en kısa sürede ulaşması için uygun rota oluşturuluyor. Dağıtılan tabletler sayesinde ekipler, otomatik olarak aktarılan yol bilgisi ile en doğru ve en hızlı güzergahı kullanarak vakaya ulaşıyor. Olay yerinde ekipler tarafından ilk müdahalesi yapılan hastanın ön bilgileri, hastaya yapılan müdahaleler ve kullanılan ilaç bilgileri tablet aracılığıyla sisteme kaydediliyor. Tablete girilen hasta bilgileri sayesinde sistem en uygun hastaneyi ekiplere bildirerek, ekiplerin hastaneye ulaşımında zaman kaybı yaşamasını engelliyor. Ayrıca ambulans içerisine ve dışarısına yerleştirilen kameralar sayesinde sağlık personellerinin sürüş güvenliğinin de artırılması hedefleniyor. Bu sayede ambulans ekiplerinin vakaya ulaşımını engelleyen unsurlar Komuta Kontrol Merkezine aktarılarak, ambulansa yol vermeyen kişiler hakkında da anlık olarak işlem uygulanması sağlanıyor. 

Kaynak: iha

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum