Kastamonu, ihracatta vites yükseltti!;

Kastamonu, ihracatta vites yükseltti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılı Ağustos ayı dış ticaret istatistikleriaçıkladı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılı Ağustos ayı dış ticaret istatistikleri açıkladı.

TÜİK’ten verilen bilgilere göre, Kastamonu’da ihracat 30 milyon 525 bin dolar olarak gerçekleşirken, geçen yılın Ağustos ayına göre yüzde 47,2 arttığı açıklandı. İlimizin 2021 yılı Ağustos ayındaki ithalatı ise 4 milyon 825 bin dolar olarak açıklandı. Aylık ithalat ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 azaldı.

DIŞ TİCARET HACMİ 35,3 MİLYON DOLAR OLDU

Mevcut aydaki ithalat ve ihracat verileri toplanarak hesaplanan dış ticaret hacmi Ağustos ayında 35 milyon 350 bin dolar oldu. En fazla ihracat diğer demir dışı metal cevherlerin madenciliği ürün grubunda gerçekleşti.

EN FAZLA İHRACAT DEMİR DIŞI METALDE GERÇEKLEŞTİ

Ağustos ayında Kastamonu’dan 45 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti. İhracatta ilk üç sırada; 14 milyon 959 bin dolar ile diğer demir dışı metal cevherlerin madenciliği ürün grubu, 7 milyon 678 bin dolar ile değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı ürün grubu ve 2 milyon 246 bin dolar ile kürk hariç, giyim eşyası imalatı ürün grubu yer aldı.

EN FAZLA KİMYASAL GÜBRE İTHAL EDİLDİ

Kastamonu’da Ağustos ayında ithalat ise 47 farklı ürün grubunda gerçekleşti. İthalatın ilk üç sırasında 2 milyon 341 bin dolar ile kimyasal gübre ve azotlu bileşiklerin imalatı ürün grubu, 482 bin dolar ile dokuma ürün grubu ve 337 bin dolar ile tomrukçuluk ürün grubu yer alıyor.

EN FAZLA İHRACATI İSVEÇ’E YAPILDI

İhracatta İsveç ilk sırada yer alırken, ithalatta ilk sırada Rusya Federasyonu yer aldı. Ağustos ayında Kastamonu’dan 35 farklı ülkeye ihracat yapılırken,  ilk sırada 14 milyon 474 bin dolar ile İsveç yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 6 milyon 289 bin dolar ile İspanya olurken, üçüncü sırada ise 3 milyon 480 bin dolar ile Kırgızistan bulunuyor.

EN FAZLA İTHALAT RUSYA FEDERASYONU’NDAN YAPILDI

Kastamonu’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 2 milyon 355 bin dolar ile Rusya Federasyonu yer alırken, ikinci sırada 452 bin dolar ile İtalya ve üçüncü sırada 337 bin dolar ile Kamerun yer aldı. Ağustos ayında Kastamonu’ya 36 farklı ülkeden ithalat gerçekleşti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum