Arama
Arama Sonuçları
Hatay'ı araştırdı, Kastamonu'ya uyarı yaptı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’da araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, "Tarihe baktığımızda Kastamonu’da da ciddi depremler oluşmuştur, can ve mal kayıpları yaşanmış. Bu yüzden Kastamonu’nun yapı stokunun araştırılması gerekiyor" dedi.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Yumaklı: 28 Mayıs’ta cevaplarını aldılar
Bakan Yumaklı; "Hiçbir gerçekliği olmayan vaatlerle insanımızı kandırmaya çalışanlar 28 Mayıs’ta cevabını aldı. Ama durmayacaklar, bizim de sürekli bunu akıllarımızda tutmamız gerekiyor” dedi.
"Bayrama kadar 10 ilde enkaz kalkmış olacak"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili soruları yanıtladı
Tosya'da son 3 yılda 250 bina yıkıldı
Tosya ilçesinde, 3 yılda atıl durumda bulunan ve tehlike oluşturan yaklaşık 250 metruk bina yıkıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; " toplantıdan ilçemizde atıl vaziyette bulunan metruk binaları masaya yatırdık. Son 3 yıl içinde ilçemizde 250'ye yakın metruk binanın yıkım işlemini gerçekleştirdik. Şu an ilçede 150'ye yakın yıkım kararı beklenen metruk binanın tespitini yaptık" dedi.
Depremin yıkım ve enkaz faturası çıkartıldı: 12 milyar lira
Merkezi Kahramanmaraş olan depremin ardından binaların enkazlarının faturası merak ediliyordu. Sektör temsilcileri bu konuda izlenecek yöntem ve rakamları aktardı. Her bina için enkaz kaldırma maliyeti 250 bin TL olarak hesaplanıyor.
‘Ormanlarımız talan ediliyor’
CHP Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yasalaşan Uludağ Alan Başkanlığı kurulması hakkındaki kanun teklifi görüşmelerinde orman köylüsünün sorunlarıyla ilgili partisinin çözüm önerilerini dile getirdi. Kastamonu’nun da bir orman şehri olduğuna dikkat çeken Baltacı, rakam vererek iktidarı eleştirdi.
"Adayımız belli kararımız net"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Sivas'ta düzenlenen "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" mitinginde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında; "Bizim adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hedefimiz Sayın Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesidir" ifadelerini kullandı. Miting yapacağı iller arasında Kastamonu da bulunuyor.
Hukuksuz bir şekilde yıkılıyor
Bolu Elmalı Köyü’ndeki Hayreddin-i Tokadi Camisi, Anıtlar Kurulu’nun kararına rağmen hukuksuz bir şekilde yıkılıyor. Yıkıma tepki gösteren Tokad-i Hayrettin Vakfı Başkanı Musa Okur; “Anıtlar Kurulunun bir kararı olmadan herhangi bir müdahale yapılamaz” dedi.
Rapor yayınlandı: İşte Bozkurt'taki selin nedenleri
Türkiye’nin en büyük sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçemizde selin ardından düzenlenen rapora Sabah gazetesi ulaştı
13 iş yeri ve 13 konut tahliye edildi
Kastamonu’nun Abana ilçesinde, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinin ardından heyelan tehlikesi bulunan dağın eteğindeki 13 konut ve 13 iş yeri tahliye edildi. Dağın hemen yanı başında bulunan binalar havadan görüntülendi.