Arama
Arama Sonuçları
Jandarma 31 öğrenci alacak
Jandarma Genel Komutanlığınca (JGK) muvazzaf tabip subay, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı temini adına Sağlık Bilimleri Üniversitesine (SBÜ) toplam 31 öğrenci alımı yapılacak.
Çatalzeytin'de bir memur ve işçinin görev yeri değişti!
 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden sonra Çatalzeytin Belediyesi’nde bir memur ve bir işçinin görev yerleri değiştirildi. Memur Topcuoğlu’na Belediye önünde Hilal Masa görevi verildi. Marangozhanenin deneyimli Mobilya Ustası Sinan Eryiğit de 29 Nisan 2024’te temizlik hizmetine çıkarıldı.
FBI’dan açıklama: yapay zeka hackerlerin işini kolaylaştırıyor
ABD'nin iç istihbarat ve güvenlik gücü olan FBI, hackerların yapay zeka sayesinde kötü amaçlı kodlamaları daha kolay yaptığı belirtildi. Yetkililer bu eğilimlerin zamanla artacağını öngörüyor.
9 bin 576 siteye erişim engellendi
9 bin 576 internet sitesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilerek söz konusu sitelere erişim engellendi.
Ruhsatsız silah bulunduran şahıs gözaltında
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından, yasadışı yolardan ruhsatsız silah bulundurduğu tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucu, Kastamonu merkezde 1 şahıs gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
KOM’dan kaçağa geçit yok
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından bir araç içinde yapılan aramada 78 bin adet doldurulmuş makaron ile 90 bin gram bandrolsüz tütün ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şahıs yakalandı.
2 şahıs gözaltında
İl Jandarma Komutanlığı tarafından ruhsatsız silah bulundurduğu tespit edilen 2 kişinin evinde yapılan aramalarda 7 ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirildi. Konuyla iglili 2 şahıs gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
Altın koza’dan umut veren ekoloji belgeselleri
29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali çağımızın büyük ekolojik sorunlarını yedinci sanatın anlatım olanaklarını mükemmel kullanarak ele alan belgesellere özel bir bölüm ayırdı: SÜRDÜRÜLE-MEZ. Ormanların Kurtarıcısı, Buz Devri Parkı, Bölge, Hassas Mevzu ve Dünyanın Bütün Nefesleri adlı belgeseller 12-18 Eylül tarihleri arasında, Adana Esas 01 Burda AVM CinemaPink salonlarında gösterilecek.
Yurtlarda fahiş fiyata müsaade edilmeyecek
81 il valiliğine "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeyle, üniversite öğrencilerinin barınma imkanları artırılacak, yurt ve pansiyonlarda fahiş fiyata müsaade edilmeyecek.
Afgan uyruklu şahıs, yoldayken öldü
Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren ve 15 gündür Avrupa’ya geçmek için yürüdükleri öğrenilen Afganistan uyruklu bir kişi, ulaştığı Kastamonu merkeze bağlı Ahmetbey köyünde hayatını kaybetti. Ölen yabancı uyruklu şahıs ile birlikte yürüyen 1 kişi de gözaltına alındı.
Ev değil, tekel bayii!
Pınarbaşı'nda bir evde yapılan aramada çok sayıda kaçak içki ele geçirildi.
Yasadışı avlanan üç kişiye para cezası
Kastamonu’da yasa dışı karaca avlayan 3 kişiye toplam 11 bin 822 lira idari para cezası uygulandı.
Jandarma KOM’dan ‘sahte içki’ baskını
Pınarbaşı ilçesine bağlı Sümenler Köyünde 20 Aralık’ta misafir olarak bulunan Romanya uyruklu Türk vatandaşı M.A. (40) isimli kadının ev sahibi C.B. (55) tarafından imal edilen alkollü içkiyi içerek yattıktan sonra sabah ölü olarak bulundu.
Karaca avcılarına 10 bin TL ceza
Yasadışı karaca avlayan şahıslara 10 bin TL para cezası uygulandı.