Arama
Arama Sonuçları
"Türkiye Yüzyılını yaşatacak öğrenciler yetiştirmemiz önemli"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü HAsan Gümüş, MTSK Sınav Denetimi kapsamında gittiği Tosya ilçesindeki Bilim Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu. Gümüş açıklamasında; " Bilim Sanat Merkezlerimizin önemi büyük. Sanatta, bilimde Türkiye Yüzyılını yaşatacak öğrenciler yetiştirmemiz önemli" dedi.
Mossad itirafçısı her şeyi tek tek anlattı!
Tutuklanan dedektif Selçuk Küçükkaya itirafçı oldu. FETÖ'cü Serkan Özdemirci ile başlayan gizli Mossad trafiğinin tüm detaylarına ulaşıldı.
Jandarma 6 bin 940 personel alıyor!
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine a 6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere toplam 6.940 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) alımı yapılacak.
CHP’nin Ankara adayı kesinleşti
31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere geri sayım devam ederken CHP'nin Ankara adayını bizzat Kılıçdaroğlu açıkladı.
Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" dedi.
Türkiye’nin ilk kadın amiraline NATO’dan övgü!
Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilki yaşatıyor. Türkiye'nin ilk kadın amirali Fırat için NATO'dan övgü dolu bir mesaj paylaşıldı. Konumunun kritik öneme sahip olduğunun altı çizilen mesajda Fırat'ın dikkat çeken ifadeleri de yer aldı.
Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.
TSK tarihinde ilk! İlk kadın amiral olarak atandı
YAŞ kararı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Gökçen Fırat, amiralliğe terfi etti. Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kadın amirali olarak tarihe geçti.
Türkiye'nin ilk kadın amirali oldu
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Albay Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kadın amirali olarak tarihe geçti.
Belli oldu! İşte TSK’nın yeni komuta kademesi
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Metin Gürak getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever yaş haddi nedeniyle, Hava Kuvvetleri Komutanı Atilla Gülan ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu olurken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu ise görevine devam edecek.
TSK vurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi
MSB tarafından açıklanan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı terörist TSK tarafından etkisiz hale getirildi.
Türkiye tarihinin en büyük silah satışı!
Suudi Arabistan ile Baykar tarafından imzalanan ihracat anlaşması Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak tarihe geçti.
İYİ Parti kurucusu istifa etti
İYİ Parti Kurucu Genel Sekreteri ve 24, 25, 26, 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray İYİ Parti’den istifa etti.
Bakan Akar: "Eskiden Doğu'da terörle uğraşırken şimdi petrol ile uğraşıyoruz''
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Eskiden Doğu ve Güneydoğu'da terörle uğraşırken şimdi petrol ile uğraşıyoruz. Ne yapıyoruz? Petrol arıyoruz. Hakkari'de, Gabar'da, Şırnak'ta petrol arıyoruz" dedi.
‘Çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı’
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde kanaat önderleriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Turistik depremcilerin yanında bir de son olarak çakma terörle mücadeleciler ortaya çıktı. Yatıyorlar, kalkıyorlar terörle mücadele. Terörü bilmezler, mücadeleyi bilmezler.
TSK'ya 2 nefer daha katıldı
Savunma Sanayi Başkanı Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2 adet Aksungur SİHA’nın daha katıldığını duyurdu. Demir’in, paylaşımı dikkat çekti.
Kılıçdaroğlu: ‘Milletimiz, bize de mesaj verdi’
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısı düzenledi. Önemli mesajlar veren Kılıçdaroğlu, adeta 2. turda destek vereceği isim merak konusu olan Sinan Oğan'a göz kırptı. CHP lideri, "Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta." dedi.
Altay Tankı TSK’ya teslim ediliyor
BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni ALTAY Tankı, testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.
Kadın Milli Hentbol Takımı Sırbistan’a mağlup
2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Kadın Hentbol Takımı, play-off turu rövanş maçında Sırbistan'a 32-25 mağlup oldu.
"Asla yol yürümeyiz!"
MEMLEKET PARTİSİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI BAŞESGİOĞLU'NDAN NET CEVAP;
MSÜ sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı bu yıl 2 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak
Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'ya 105 uzman yardımcısı alınacak
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarına sözlü sınav sonucuna göre 105 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.
‘TSK ilk andan itibaren milletinin yanına koştu’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin söylemlere tepki göstererek, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" dedi.
Can kaybı 912'ye yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremiyle ilgili "Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık" açıklamasında bulundu . Şu ana kadar tespitlere göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan vatandaşımız 2 bin 470'i bulmuştur.Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir.
MSB: “TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile nakliye uçakları göreve hazır”
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD'ın talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır" denildi.
'Kış Tatbikatı 2023'
Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı" Kars'ta yapılıyor. 17 ülkeden katılımcının yer aldığı tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi tarafından da takip edilmesi planlanıyor.
‘ABD’nin içimizdeki kuvvetleri ordumuza savaş açtı’
Vatan Partisi Kastamonu İl Sekreteri Fatih Kiren, partisinin il bürosunda basın toplantısı düzenledi.
AK Parti camiası Danışma Meclisi’nde buluştu
AK Parti Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı dün Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.