Arama
Arama Sonuçları
'Çılgın İnebolulu' kendi kanosunu kendi yapıyor
"Çılgın İnebolulu" Ahmet Ergün, yüksek maliyeti nedeniyle kendisine yeni bir kano yapmak için kolları sıvadı.
Kastamonulu efsanenin acı-tatlı hikayesi…
Dile kolay... Bordo-mavili takımın 1. Lig'deki (o zamanın süper ligi) ilk şampiyonluğunda (1974-75) Trabzon kökenli olmayan tek isim. Trabzonspor'un 1. Lig'deki ilk golünü o attı. Yetmedi gol attığı maçta kaleye geçti. 4 sezon oynadığı ligde 3 şampiyonluk kazandı. Trabzonspor'da 143 maç oynadı. Sarı ve kırmızı kart görmedi. Şimdilerde memleketi Kastamonu'da yaşayan Ali Yavuz'un hayatından acı-tatlı kesitler
KSK gençleri, Zafer Turnuvasında şampiyon oldu
GMG Kastamonuspor U16 takımımız, Sinop Ayancık'ta düzenlenen 30 Ağustos Zafer Turnuvasında şampiyon oldu.
Savunma sanayi gücüne güç katıyor, 170 ülkeye 230 ürün ihraç edildi!
Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sektörünün 230 farklı ürünü 170 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
Kastamonu'da 1 ayda 4 işçi öldü
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıkladı. Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti. 2023 yılının ilk yedi ayında ise 1051 işçi hayatını kaybetti.
Cide Belediye Meclis Üyesi Durası'dan Tersane ziyaretleri
Cide Belediye Meclis Üyesi Güner Durası , Cide İGM Üyeleri Mehmet Arif Özdemir ve Mustafa Özcan ile birlikte ilçedeki teraneleri ziyaret etti. Sel dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri dinlediklerini dile getiren Meclis Üyesi Durası, İGM Üyelerinin konunun takipçisi olacağının sözünü verdiklerini dile getirdi.
MSB duyurdu, 8 yılda 40 bine yakın terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştığını açıkladı.
Hızır Reis suya indirildi
Milli Savunma Bakanlığı, yeni tip denizaltı projesinin ikinci gemisi Hızır Reis'in bugün suya indirildiğini duyurdu.
İşadamı Ersin Atilla: OSB ve Serbest Bölge, Samsun ekonomisini üst sıralara taşıyacak
Samsunlu işadamı Ersin Atilla, Samsun'da yapılacak olan yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'nin kent için büyük bir potansiyel oluşturacağını belirterek, "Bu iki önemli proje ile Samsun ekonomisi daha da üst sıralara yükselecek" dedi.
‘Tüm afetlerden sonra sözlerimizi yerine getirdik’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuzla’da tersane işçileriyle bir araya geldi. Bakan Kurum, “Hep birlikte 21 yıldır devletimiz için, vatandaşımız için, ülkemiz için koşturuyorsak, çocuklarımız içindir. Onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek içindir. O yüzden el ele vereceğiz. Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
TCG Anadolu, Karadeniz'i turlayacak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TCG Anadolu'nun halkın ziyareti sonrası Karadeniz'de Hava Kuvvetleri desteğiyle seyir yapacağına dikkat çekti: Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü görmeyenler görecek ve duyacak.
Vali Çakır’dan Cide çıkarması
Vali Avni Çakır, Cide ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Cide İlçe programı kapsamında, ilk olarak Kaymakam Tuncay Karataşı makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Vali Çakır, akabinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlçedeki ziyaretlerini sürdrüen Vali Çakır devamında sırasıyla Cide Devlet Hastanesi, Kadın Kooperatifleri, Şehit Necmi Yıldırım OrtaokuluCide Birol Durası Anadolu Lisesi, Cide Şehit Ayşe Aykaç Ortaokulunu ve Baldeniz Yat Tersanesi’ni ziyaret etti. Vali Çakır, ayrıca İl Özel İdaresince Cide Loç Vadisi,Gökçeler Köyü-Karakadı Grup köy yolları ve köprü yapım çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu. Son olarak Cide Çamdibi köyünde ki vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Çakır, vatandaşlarla sohbet etti.
İSİG'in ‘İş cinayeti raporu’ şaşırttı
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (ISIG) raporuna göre; Eylül ayında 157, yılın ilk dokuz ayında ise bin 359 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Yani her gün en az 5 işçi işle ilgili cinayetlerden ölüyor.
2 gündür kurtarılmayı bekliyor
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde karaya oturan ve kurtarıldıktan sonra tersaneye götürülmek istenirken batan balıkçı teknesi, 2 gündür kurtarılmayı bekliyor.
“En büyük sıkıntımız eleman”
Kastamonu’da unlu mamül işletmecisi olan fırıncılık sektöründen uzun zamandır geçimini sağlayan Ramazan Demirci, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirci son dönemde çalıştıracak eleman konusunda çok zorlandıklarını ve geriden yeni nesil elemanın yetişmediğine değinerek, bu konuyla alakalı ellerinden gelen ne ise yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Demirci açıklamasında; “1965 yılından bu yana fırıncılık ve unlu mamüller üzerinde çalışan 3 kuşaktan bu tarafa gelen ve esnaflık yapmaya çalışan esnaf olarak şu anda bizim için en büyük sıkıntı eleman sıkıntısı” ifadelerine yer verdi.
Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi
Bedelli askerlik düzenlemesini içeren Askeri Ceza Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki 550 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek.
ROYAL PLATİNUM 62’NCİ MAĞAZASINI KASTAMONU’DA AÇTI
Zarif ve kaliteli kokunun adresi: Royal Platinum Parfüm Shop
Mimarlar, KEAS Konsept Stüdyo’da buluştu
Kastamonu Entegre, mimarlar, tasarımcılar, dekorasyon meraklıları ve iş ortakları için bir ilham merkezi ve buluşma noktası olarak hayata geçirdiği KEAS Konsept Stüdyo'da ilk etkinliğini gerçekleştirdi
Kaymakam Baycar, liman ve tersanede incelemelerde bulundu
İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, liman içinde ve İnebolu tersanesinde incelemelerde bulundu
Kastamonu Entegre’den Türkiye mimarlık kültürüne katkı
Ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer alan, mimar Han Tümertekin ve Proje Ortakları’na ait “Yan Yana” (Side by Side) projesinin destekçisi oldu