Arama
Arama Sonuçları
Bayram öncesi kene uyarısı!.. Kurbanlıklarla yurda dağılıyorlar
Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramından dolayı hayvan sirkülasyonunda ciddi bir artış olduğunu ve ölümlere neden olabilen kenelerin kurbanlıklarla yurda dağılabileceğini söyledi.
Kastamonu’da ‘katil arı’ seferberliği
Karadeniz Bölgesi'nde görülen ve kestane ağaçlarını kurutan gal arısıyla mücadele için laboratuvar ortamında üretilen böcekler Kastamonu'da doğaya bırakıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından şu ana kadar kestane ağaçlarına 8 bin böcek salındı.
DİKKAT!.. Kenelerdeki tehlike çok daha büyük
Türkiye'de ilk kez 2002’te Tokat'ta görülen ve Kastamonu bölgesinde de ciddi bir tehlike oluşturan kenelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
Kastamonu'da engerek yılanı! Üçgen başlı
Taşköprü ilçesine bağlı Çiftlik Köyü'nde ülkemizin en zehirli yılan türlerinden biri olan üçgen kafalı engerek yılanı bir vatandaş tarafından görüntülendi.
Kastamonu'nun tehdidine örnek operasyon!
Başta Kastamonu olmak üzere, Batı Karadeniz de tehlike saçan 'kahverengi kokarca' için örnek adım atıldı.
İç sularda av yasağı başlayacak
15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin avlanması yasaklandı.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
En Güzel Kişilik Testleri
Kişilik testi, bireylerin kişilik özelliklerini değerlendirmek, anlamak ve ölçmek için kullanılan bir psikolojik değerlendirme aracıdır.
Kastamonu köylerinde ayılar kol geziyor
Son yıllarda Kastamonu ve bölgemizde ayı popülasyonu artış gösterirken vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit altına girdi.
KÜ'de, botanik bahçesinin rolünü anlatıldı
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUSTIBAM) Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Kastamonu Üniversitesi'nin düzenlediği Batı Karadeniz Bölgesi Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Başıboş köpekler için harekete geçildi! 'Avrupa' çözümü geliyor
AK Partili kurmaylar, Batı ülkelerindeki uygulama örneklerine bakarak en insancıl çözümü üretecek.
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
Karadeniz’de 'Vampir Kelebek' alarmı!..
İlk kez 2008 yılında görülen bitkilerin özsuyunu emdiği için 'Vampir Kelebek' olarak adlandırılan Ricania Simulans son 2 yıldır bahçelerde gözükmemesinin ardından bu yaz sıcaklıkların artması ile yeniden kendini göstermeye başladı.
Tosya Belediyesi’nin önündeki en büyük çıkmaz: Sokak köpekleri
Tosya ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan yerel ve ulusal basında gündem olan başıboş sokak köpeklerinin 6 yaşındaki bir çocuğa saldırması sonrasında ilçede başıboş sokak köpeği sorununun çığırından çıktığı gerçeği ortaya çıkardı.
Kastamonu’da engelli hayvanlar için bakımevi kurdu
Kurduğu bakımevinde 60’dan fazla engelli ya da sakat hayvana bakan hayvansever, sokaktaki canlılar istenmediği için yaptıkları kısırlaştırmayla popülasyonu düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Kastamonu'nun başı dertte!..
Amasya, Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu dikkat! Çiftçilerin başı yaban domuzları ve çakallarla başı dertte. Özellikle büyük sürüler halinde dolaşan domuzlar, her gece köy yerleşim yerlerine kadar gelerek ekili ürünlere zarar veriyor.
İklim dengesinin bozulması kuşların üremesini etkiliyor
Uluslararası bir araştırma, büyük göçmen kuşların iklim krizi kaynaklı sıcaklık artışları sebebiyle daha az, göç etmeyen küçük kuşların ise daha fazla ürediğini ortaya koydu.
Yalnızlık başa bela: erken ölüm riski yüzde 14
Beş kıtada 2 milyonu aşkın kişinin incelendiği araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14, sosyal izolasyonun ise yüzde 32 oranında arttırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti.
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
Kastamonu’nun komşusunda ilk kez flamingo görüldü
Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, Çorum’da görüntülenen flamingoların videolarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.
Zararlı böceklerle ‘biyolojik’ mücadele
İnebolu ilçesinde kestane ağaçlarında verimin düşmesine sebebiyet veren böceklerle biyolojik mücadele için “feromon tuzağı” kurulumuna devam ediliyor.
Seller, balık popülasyonunu da etkiliyor
Doç. Dr. Miraç Aydın, "Sel ve taşkınları değerlendirdiğimizde zararı sadece insanlara olmuyor. Dere ve göletlerde yaşayan, canlılar başta tabii balıklar olmak üzere diğer canlılara da olumsuz etkileri bulunmakta" dedi.
Vali Çakır: ‘1576 sokak hayvanı kısırlaştırıldı’
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) Mayıs ayı olağan toplantısı; İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Kırmızı et üretiminde ciddi artış
Kırmızı et üretimi 2022 yılında yüzde 12,3 artarak 2 milyon 191 bin 625 ton oldu.
Avcılık üretimi düşüyor, yetiştiricilik artıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 15 Nisan’da başlayan av yasağına ilişkin, “15 Nisan’dan itibaren tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar balık avlayamayacak. Av yasakları balık popülasyonunu ve denizlerimizi korumak için alınan bir önlemdir” dedi.
‘Hayvanlarla ilgili sorunların çözümü kısırlaştırmadan geçer’
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Koruma Günü özelinde çeşitli açıklamalarda bulundu.