Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
Arabayı çalıştırır çalıştırmaz klima açılır mı?
Arabayı çalıştırır çalıştırmaz klima açılır mı konusu pek çok araba kullanıcısının aklına takılmaktadır. Arabada bulunan klimalar, özellikle yaz aylarının hayat kurtarıcısı olarak görülmektedir. Sürücüler özellikle sürüş konforları için klimayı açsalar bile arabada klima ne zaman açılır bilmeye bilirler. Bunu öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilir ve arabayı çalıştırır çalıştırmaz klima açılır mı sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.
Uzmanlar yaz alerjisi için uyardı
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yaz alerjisi yaşayan insanların sayısında da artış gözlemlenmeye başlandı.
Kastamonulu aktardan grip hastalarını ayağa kaldıracak formül
Kastamonu mevsim geçişini ağır atlatıyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması hastalıklara neden oluyor. Şu sıralarda birçok kişinin şikayetçi olduğu grip salgınına ne iyi gelir? Sizler için araştırdık.
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti
Kastamonu'dan bu iş yıllık 300 milyon lira kazandırıyor l Devlet destekliyor
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara yılda toplam 1 milyar lira gelir sağlaması hedeflenen kestane ve kestane balı üretimi için bölgeye göçün de artması hedefleniyor.
Hedef, yılda 1 milyar lira gelir
Türkiye’nin önemli orman varlıklarına sahip illeri arasında yer alan Kastamonu ve Sinop’ta, hayata geçirilecek proje çerçevesinde yapılacak planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor.
Yüksek hava sıcaklığı arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkiliyor. Yüksek hava sıcaklıklarından dolayı arıların kış uykusu olarak da bilinen kış salkımına geçememesi sonucu kolonilerde ölümler meydana gelirken bal rekoltesinde de düşüş yaşanması bekleniyor.
Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar
Solunum yolu hastalıkları sonucu oluşan ve hastanın hem sağlık hem de yaşamını olumsuz etkileyen öksürük özellikle de geçmeyen öksürük hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sinüs yollarında mikrop birikimi sonrası boğazların tıkanmasıyla oluşan öksürük, bazı doğal yollarla geçebilir. Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar
Kastamonu'da bal ormanları oluşturulacak
Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliği düzenlenen çalıştayda Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, bölgemizdeki arıcılık faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yaparken, konuşmaların ardından da katılımcıların soruları cevaplandırıldı
BEHÇET HASTALIĞI OLANLAR NASIL BESLENMELİ ?
Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Behçet hastaları nelerden uzak durmalıdır? Dyt. Gülçin Işık, Behçet hastalığı olanlar için beslenme önerileri sizlerle paylaştı.
Burun tıkanıklığına ne sebep olur?
Burun tıkanıklığı, tıkalı veya tıkalı bir burun için başka bir terimdir - zaman zaman hepimizin yaşadığı bir şeydir. Burun tıkanıklığı ciddi bir şeyin belirtisi olmasa da rahatsız edici ve rahatsız edici olabilir.
Burun akıntısına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Burun akıntısı neden olur?
Kış aylarında, soğuk algınlığı yada grip de sık olarak karşılaşılabiliyor. Bununla beraber burun akıntısı da görülebiliyor. Ayrıca alerji, bazı maddeler ve migren gibi rahatsızlıklar da burun akıntısının nedenleri içinde içeriyor. Burun akıntısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler ile evde çözüm üretilebilir. Peki burun akıntısı nasıl geçer? Evde burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı ve halsizlik iyi mi geçer? Tuzlu su burun akıntısını geçirir mi? Burun akıntısına ve öksürüğe ne iyi gelir? Burun akıntısı ve boğaz ağrısı nasıl geçer? İşte burun akıntısını hemen kesen öneriler...