Arama
Arama Sonuçları
Meteoroloji yayımladı! Kastamonu normale dönüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporunda, Türkiye'nin büyük bölümü için 'şiddetli kuraklık' uyarısı yapıldı. Haritaya göre, temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Peki, aşırı sıcaklar devam edecek mi, ne zaman sona erecek? Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla ilgili de heyecanlandıran bir paylaşım geldi.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
2023 en sıcak yıl olacak! Türkiye için uyarı…
2023 yılının insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacağını belirten uzmanlar, Türkiye'de bu sene sıcaklık rekorunun kırılabileceğini ve 50 derecenin üstüne rahatlıkla çıkılabileceğini duyurdu.
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
‘Sinsi Afet’ tehdidi!
Tarım ve Orman Bakanlığı iklim değişikliği sebebiyle şiddeti kuraklık tehlikesine karşı 23 ilde ‘alarm durumu’ ilan etti. Bu iller arasında Batı Karadeniz de yer alıyor.
Pilot iller arasında Kastamonu da var
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, KURAKLIĞA DAYANIKLI ÇEŞİTLERİN EKİMİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR
Kuraklık tarımı, ekonomiyi, üretimi ve temiz suya erişimi etkileyebilir
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, yaşanan kuraklığa dair, “Bu kuraklık probleminin bir tarımsal krizi beraberinde getireceğini söyleyebiliriz. Üretimimizde sıkıntılar olabilir. Aynı zamanda hijyenik temiz içilebilir suyu bulmakta sıkıntılar yaşanabilir. Kuraklık ekonomik olarak da çok olumsuz etkileyecektir” dedi.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
'Sigorta şart!'
Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, iklim değişikliği ve TARSİM sigortaları konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu