Arama
Arama Sonuçları
‘Anadolu Parsı’ bir kez daha görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesinde olan Anadolu Parsı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapanlarca tekrar görüntülendi.
Ayıların yaşam alanları yakın takipte…
DKMP Genel Müdürlüğü, ayıların doğal yaşam alanlarındaki günlük hayatını fotokapanlar sayesinde izleyerek takip ediyor.
Milli Parklar paylaştı! Meraklı kaya sıvacı kuşu fotokapanı tıkladı
Doğadaki canlı hayatını izlemeye yarayan fotokapanın davetsiz misafiri bu kez bir kuş oldu. Nadir kuş örneklerinde olan kaya sıvacı kuşu, Konya'daki fotokapanı keşfetti ve daha yakından incelemeye almak için gagası ile kontrol ederken kameralara yansıdı.
İnebolu'da arı kovanlarını zehirleyen şahıslar kameraya yakalandı
İnebolu ilçesinde 135 kovandaki binlerce arı, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından ilaçla zehirlenerek telef edildi. Arıların telef edilme anı ise bahçede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.
Kastamonu’nun komşusunda ilk kez flamingo görüldü
Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, Çorum’da görüntülenen flamingoların videolarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
‘Anadolu leoparı’ yeniden görüntülendi
DKMP, nesli tehlike altında olan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiğini duyurdu.
Cide'de yaban hayat görüntülendi
Cide ilçesinde bir doğa tutkunu tarafından ormanlık alana kurulan fotokapanlarla yaban hayvanlarının yaşamı gözler önüne serildi.
Yabani hayat fotokapanla görüntülendi
Bartın ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı'ndaki yabani hayvanlar fotokapanlara yansıdı.
1 yılda bin 640 öğrenciye ulaşıldı
Kastamonu'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından 1 yılda bin 640 öğrenciye biyoçeşitlilik ve doğa konusunda eğitim verildi.
Hanönü’de ‘biyoçeşitlilik’ konulu fotoğraf sergisi açıldı
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri tarafından ilçedeki Atatürk Meydanı’nda “Yöremizdeki Biyoçeşitlilik” temalı fotoğraf sergisi açıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışa Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci, Belediye Başkanı Serkan Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Fotokapana yakalandı
Boz ayı, Azdavay ilçesinde gece vakti keyifle yemek yediği sırada bölgeye kurulan fotokapana yakalandı.
326 projeden 18’i bitti
2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuzey Anadolu Kalkınam Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda gerçekleştirildi. 2022 yılı ikinci dönem itibariyle 326 projenin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26 olurken, harcama oranı ise yüzde 85 oldu.
Dikkat!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla, orman yangınlarına karşı valilikler yeniden uyarıldı.
Mahallede dolaşıyorlar
Kastamonu’nun Cide ilçesinde mahalleye inen ayılar sebebiyle vatandaşlar evlerinden çıkamaz oldu. Gündüz vakti mahalle içerisinde dolaşan ayılar sebebiyle mahalle sakinlerini korku sardı.
Nesli tükenme tehlikesi altında fotokapanlara yakalandı
Küre Dağları Milli Parkı sınırlarında nesli tükenme tehlikesi altındaki türler arasında bulunan su samuru görüntülendi.
98 öğrenciye 'doğa eğitimi' verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'doğa eğitimleri' hız kesmeden devam ediyor.
Küre Dağları'nda bir ilk! Fotokapana yakalandı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Parkı'nda ilk kez görüntülenen vaşak heyecan uyandırdı.
Kastamonu’da 294 öğrenciye doğa eğitimleri verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen doğa eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.
DKMP'den öğrencilere doğa eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen doğa eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.
Kastamonu'daki mağaralar radarda!
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Küre Dağları Milli Parkı’nda yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi
Bartın ve Kastamonu illerinin sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı’ndaki yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi.
Öğrencilerle, fotokapan kurdular
Doğa Turizmi Etkinlikleri kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Kastamonu Şube Müdürlüğü, Kastamonu'da, Kastamonu üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı bölümü öğrencileriyle yaban hayatının gözlemine yönelik fotokapan kurulumu gerçekleştirdi.