Arama
Arama Sonuçları
Muhtar Boyacı'dan sitem var: "Bir de bunlarla mı uğraşacağız"
Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, geçtiğimiz gün kaybettiği teyzesi Gülşen Güvenici'yi aile mezarlığına defni sırasında para almak için bekleyen ve taşkınlık yapanların olduğuna dikkat çekerek; "Cenazemiz varken, bir de bu para almak için bekleyenler ve taşkınlık edenlerle mi uğraşacağız? Eğer fitre verilecekse cenaze olan camiye ihtiyaç için verilebilir, hiç değilse o gün cenaze olan caminin ihtiyaçları giderilir" dedi.
Yeni Kastamonu Müftüsü, Konya'ya Şeyh Şaban-ı Veli’nin sözüyle veda etti
Kastamonu’ya atanan Konya Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, ilçeye veda etti. Müftü Derin, ilçeye; Kastamonu’nun önemli evliyalarından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin "Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle’’ sözüyle veda etti.
Başarılı öğrenciler başkent gezisiyle ödüllendirildi
Daday’da çeşitli branşlarda dereceye giren öğrenciler gezi ile ödüllendirildi.
TDV, Ramazan’da 10 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Ramazan ayı içerisinde başta deprem bölgesi olmak üzere 10 milyondan fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
"Bizler hayrın aracısıyız"
Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilciliği, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.
Bu Ramazan 29 çekecek
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, Şevval ayının hilâli, Ramazan’ın 29'uncu günü akşamı görüleceği için bu yıl Ramazan 29 gün sürecek
Ramazan’a 10 gün kaldı
İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba kılınacak, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 17 Nisan'da, Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da idrak edilecek.
Depremzede 50 aileye ‘yuva’ açtı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından mağdur olan vatandaşların farklı şehirlerde misafir edilmesine yönelik başlatılan çalışmalara destek veren Kastamonulu iş adamı, depremzede 50 ailenin konaklamasını sağlıyor.
Fitre bedeli belli oldu
2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, deprem mağdurları için fitrenin Ramazan ayından önce de verilebileceğini açıkladı.
Dernek’te “Çölez” devri
Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’nin, Olağan Genel Kurulu Şamil Sitesi’nde bulunan bir işletmede gerçekleştirildi. Daha öncesinde geçici yönetimle devam eden Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı, Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez oldu.
Deniz Feneri'nden 187 bin TL'lik destek
Deniz Feneri Derneği İl Temsilcisi Halit Bitkin, Ramazan ayında gerçekleştirdikleri yardımları açıkladı.
Muhtar Çölez, 'hayır'da riske girmiyor!
Sosyal yardımlaşma noktasında örnek uygulamalara imza atan Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, son üç Ramazan ayında gerçekleştirdiği kumanya dağıtımına farklı bir bakış açısı getirdi.
'Ramazan ayında sosyal medya kullanımı artıyor'
Yapılan araştırmalara göre Ramazan ayında sosyal medya kullanımında yaklaşık yüzde 40 artışın olduğunu söyleyen Doç. Dr. Selman Tunay Kamer, "Ramazan ayında iftar ve sahur saatlerine yakın dönemlerde normal sosyal medya kullanımının diğer zamanlara göre yüzde 40’a varan daha fazla kullanım olduğunu ortaya koyan çalışmalar var" dedi.
“Önce çocuklar iyileşsin”
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ramazan Ayı boyunca içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiye ürünlerinden oyuncağa, ayakkabıdan temizlik malzemelerine kadar pek çok yardım malzemesi bulunan binlerce koli hazırlayarak Türkiye'nin dört bir yanındaki lösemili ve kanserli çocuklara ulaştırıyor.
Bu yılki “fitre” miktarı belli oldu
Din İşleri Yüksek Kurulu, 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarını 40 TL olarak belirledi.
Kastamonu THK, en çok gelir elde eden şube oldu
Türk Hava Kurumu Kastamonu Şubesi, Türkiye genelinde en fazla gelir elde eden ikinci şube olmayı başardı.