"Bizler hayrın aracısıyız";

"Bizler hayrın aracısıyız"

Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilciliği, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor....



Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilcisi Halit Bitkin, Ramazan süresinde yapacakları faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bitkin, Kastamonu'da ihtiyaç sahibi ailelere olan yardımların, hayırseverlerin vesilesiyle ilçelerle birlikte devam ettiğini belirterek; "Her bir Kastamonu evladına müteşekkiriz. Keşke onlar da bizlerin yanında olsa da ailelerin mutluluğunu onlar da görebilse. Bizler hayrın aracısıyız. 26 yıldır olduğu gibi yine aynı şevkle devam ediyoruz. Sadece merkez odaklı değil, ilçelerimizle beraber devam ediyoruz.  Kastamonu halkımıza, milletimize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim yapacakları tüm ibadetleri hayırları kabul etsin. Var olsunlar" ifadelerine yer verdi.

BİTKİN; "ŞUANA KADAR 110 DEPREMZEDE AİLEMİZİN GİYİM VE GIDA İHTİYACINI SAĞLADIK"

Tüm Kastamonu'nun ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bitkin konuşmasının devamında depremzede ailelere değinerek şunları kaydetti; "Allah bizlere bir daha böyle acılar göstermesin. Bizler de bir aydır Maraş'tayız, Hatay'dayız, diğer bölgelerdeki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kastamonu'ya misafir olarak gelen depremzede kardeşlerimize de  Şuana kadar 110 depremzede ailemizin giyim ve gıda ihtiyacını sağladık. Evlerde kalan ailelerimize destek veriyoruz."

"5'ER KİŞİLİK 40 AİLEYE SICAK YEMEK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Ramazan ayında yapılmaya devam eden yardımlara da değinen Bitkin; "Geçen sene 5'er kişilik 20 ailemize, evlerine bırakmak suretiyle sıcak yemek dağıtımımız vardı. Bu sene inşallah iki katına çıkacak ve 5'er kişilik 40 aileye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle bunu verenlere çok teşekkür ederiz. Durum geçen seneki gibi değil, misafirlerimizden kaynaklı sayılarımızda artış yaşandı. Bununla birlikte bağışçılarımızın desteği de arttı. Bunun için teşekkür ediyoruz. Yemekle birlikte her aileye 2'şer pide dağıtımımız olacak. Yine her sene yaptığımız gibi bu sene de sebze dağıtımı gerçekleştireceğiz, bağışçılarımızın marifetiyle. Bağışçılarımızın hayırlarına aracılık yapmaya çalışacağız. Fatura desteğimiz devam ediyor. 110 ailemizin fatura ödemesine destek oluyoruz. Hem rakamsal anlamda hem mesai anlamında bizi zorluyor ama darda kalan zorda kalan insanlarımızın yaralarına bu çalışmalar merhem oluyor. Hayat daha iyi tutunmalarına vesile oluyor. Kastamonu insanı bu anlamda duyarlı. Her bir Kastamonu evladına müteşekkiriz.Keşke onlar da bizlerin yanında olsa da ailelerin mutluluğunu onlar da görebilse."

"KASTAMONU'NUN PARA ALMAYAN TEK GİYİM MAĞAZASI"

Deniz Feneri Derneği'nin giyim mağazasına da değinen Bitkin;  "Her yıl olduğu gibi Ramazan'da biraz daha fazla koşturacağız gibi duruyor.  Bizde yardım alan ailelerimizin sayısı fazla, sadece merkez değil ilçeler de var.  415 yetimimiz, bunun yanında bin 50 aileye ŞOK market kartları dağıttık. Bunların takipleri yüklemeleri de ciddi bir zaman alıyor. Deniz Feneri derneğinin giyim mağazamız var. Kastamonu'nun tek para geçmeyen giyim mağazası. Aileler istediği renk beden ölçüsüne göre denemek suretiyle ihtiyaçlarına göre alabiliyorlar" dedi.

"BİZLER HAYRIN ARACISIYIZ"

Kastamonu'daki hayırseverlerden destek beklediklerini de kaydeden Bitkin son olarak şunları kaydetti; "Yine bağışçılarımızın destekleriyle nakit yardımlarımız oluyor. Kastamonu'daki hayırseverlerden desteklerini bekliyoruz. Erişimimiz kolay, telefon numaralarımız mevcut, Nasrullah Meydanı'nda standımız var. Yine yardım edecek, sadaka, fitre, zekat verecek dostlarımızı buraya  bekliyoruz. Bizler hayrın aracısıyız. 26 yıldır olduğu gibi yine aynı şevkle devam ediyoruz. Sadece merkez odaklı değil, ilçelerimizle beraber devam ediyoruz.  İlçelerdeki gönüllü arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onların marifetiyle bu çarkı beraberce çevirmeye çalışıyoruz. Kastamonu halkımıza, milletimize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim yapacakları tüm ibadetleri hayırları kabul etsin. Var olsunlar..."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum