Arama
Arama Sonuçları
Kamyon ve otobüsler yasaklanıyor!
AB Parlamentosu, AB Komisyonu'nun kamyon ve otobüsler için yeni CO2 standartlarına ilişkin görüşlerini büyük ölçüde benimsedi ve müzakere sürecini bekliyor.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Fren Balatası Ne Zaman Değiştirilmelidir?
Fren balatalarının ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun cevabı doğrudan fren sisteminin kullanımı ile ilgilidir.
Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?
Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar...
Zürih’in Soluk Alışı: Helvetia Transporte ve Çevre Dostu Nakliye Yöntemleri
Şehirler, yoğun trafik ve sanayi faaliyetleriyle hava kalitesinin zamanla düşmesine neden olabiliyor. Bu durum, insan sağlığına direkt etki ediyor ve sürdürülebilir bir yaşam için ciddi tehditler oluşturuyor. Ancak "umzugsfirma zürich" aramalarında karşımıza çıkan Helvetia Transporte, Zürih’in hava kalitesini iyileştirme konusunda önemli adımlar atıyor.
Satan çok alan yok! Kimse alamıyor
Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer "Otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı, önümüzdeki süreçte kampanyalar artacaktır. Otomobil alımlarında kredi kullanım oranı yüzde 65'lerden yüzde 12'lere düştü" dedi.
Hızlı trende hedef 52 kent
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053'te Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan il sayısını 52'ye çıkartacaklarını belirtti.
TOKİ'den indirim müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin indirim müjdesini duyurdu.
Erdoğan, G20 liderlerine kitabını takdim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde, devlet başkanları ve liderlere, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" kitabını takdim etti.
OSB’lere temiz enerji zorunluluğu geliyor
Organize sanayi bölgelerine (OSB) yüzde 10 yeşil enerji zorunluluğu getirildi.
Türk çimento sektörü, 2024'te ihracat artışı hedefliyor
ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Türk çimento sektörü olarak döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı ve çevresel sürdürülebilirliği odaklarına aldıklarını belirterek, "Bu kapsamda alternatif yakıt kullanımı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji alanında somut adımlar atıyor, yatırımlar gerçekleştiriyoruz." dedi.
Beyaz mı, kahverengi mi? Hangisi daha sağlıklı?
Tatları veya besin değerleri açısından aralarında fark olmasa da, Avrupalı tüketiciler kahverengi yumurta tercih ediyor. Üreticilere göre ise beyaz olanlar daha çevreci.
Türkiye’de satışa çıkan o otomobil 1 saatte tükendi
Türkiye'de 100 adetlik kotasıyla online satışa sunulan Citroen My Ami Buggy 1 saatte tükendi.
Çevreyi kirletenlere dev ceza!..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen çevre denetimlerinde, toplamda 545 milyon 860 bin 462 lira idari para cezası uygulandı.
Bu yaz “en sıcak yaz” olarak tarihe geçebilir
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, haziran ve temmuzdaki küresel sıcaklık rekorlarını takiben gelecek birkaç ay karasal alanların ortalamadan sıcak olmasının beklendiğini belirterek, "Bu yaz çok yüksek ihtimalle gördüğümüz en sıcak yaz olacak." dedi.
Okyanuslar ısı rekoru kırdı!
Okyanuslar, iklim değişikliğinden kaynaklanan sıcaklığı emdikçe, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklarına ulaştı ve bu da gezegenimizin sağlığı için korkunç sonuçlar doğurdu.
BM duyurdu: küresel kaynama çağı başladı
Türkiye'nin de aralarında yer aldığı pek çok ülkede bu ay üst üst sıcaklık rekorları kırılırken ve dünya orman yangınları ile kavurulurken, bilim insanlarından açıklama geldi. Araştırmacılar, içinde bulunduğumuz "Temmuz" ayının tarihteki kaydedilen en sıcak ay olduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise "küresel ısınma çağı"nın sonlandığını ve dünyanın artık "küresel kaynama çağı"na girdiği ilan etti. Guterres, ülkelere acil eylem çağrısında bulundu.
81 ile 100 milyon metrekare millet bahçesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında açıklamada bulundu.
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
Başkan, dev projenin ödüllerini dağıttı
Sıfır Atık Projesi kapsamında atık yağ toplayan okullara sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda ödüller verildi.
KOBİ’lere 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB eliyle KOBİ'lerin yenilenebilir enerji, yeşil dönüşüm yatırımlarını, TÜBİTAK eliyle de döngüsel ekonomiye ve karbon salınımını azaltmaya yönelik AR-GE projelerini destekleyeceklerini söyledi.
İklim kanunu, önümüzdeki dönem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Önümüzdeki dönemde iklim kanunumuzu meclisimizden geçirmiş olacağız"
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
İçecek ambalajlarında depozito logosu zorunluluğu
Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi dünyaya örnek oldu.
Eti Bakır’dan ‘maden sahalarının rehabilitasyonu’ projesi…
Sürdürülebilirlik odağıyla faaliyetlerini sürdüren Eti Bakır; Artvin Çoruh Üniversitesi ve TÜBİTAK ile çevreci üretimi geliştirmeyi hedefleyen bir Ar-Ge projesini hayata geçirdi.
Şirketlere deprem vergisi getirildi
Deprem yaralarının sarılması amacıyla Kurumlar Vergisi mükellefi olan şirketlere ek vergi geldi. TBMM Genel Kurulunda gece yarısı önergesiyle getirilen ek vergi, şirketlerin 2022 yılı gelirleri için verecekleri beyannamelerinde indirim konusu yapılan indirim ve istisnalar üzerinden yüzde 10 oranında tahsil edilecek.
Deprem bölgesinde iletişim ağları güçlendiriliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında oluşan büyük yıkımla zarar gören haberleşme altyapılarını onarırken, bölgede devreye aldığı mobil baz istasyonlarıyla da iletişim ağlarını güçlendirmeye devam ediyor.