Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Ünlü yazar Cedidiye meydanında halkla buluştu
Düzce Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Ramazan etkinlikleri vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Cedidiye Cami önünde kurulan Ramazan etkinlik çadırında son olarak ünlü Yazar Hatice Kübra Tongar Düzcelilerle buluştu.
24 yıllık sorun çözüldü ve temeli atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.
Kimseyi zehirleyemeden yakalandı
Düzce’de polis ekipleri kent merkezinde yaptığı çalışmada 1 kilo 95 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai) maddesi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Muhasebecilikte e-uygulama eğitimi gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) iş birliğiyle düzenlenen “Muhasebe Mesleğinde Güncel Yaklaşımlar ve E-Uygulama Eğitimi” adlı program gerçekleştirildi.
2 ayda 2 bin 642 ton ihraç edildi
Düzce’nin orman ürünleri üretimi ve ihracatının arttırılması için çalışmalar sürürken 2024 yılı ilk iki ayında 2 bin 642 ton orman ürünü ihraç edildi.
Huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün geçirdi
Düzce’de huzur evinde kalanlar gençlerle birlikte unutmaz bir gün geçirdiler. Türküler söyleyip birlikte oynadılar.
KSK evinde devirdi; rakipler korktu!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, ‘puan fırsatı’ olan Sarıyerspor’u Gazi Stadı’nda ağırladı. Temsilcimiz, evinde Sarıyerspor’u 1-0 mağlup ederek 58 puanla Grup’un ikinci sırasında yerini aldı.
Harita açıklandı: Bu haberi okumadan hafta sonuna girmeyin!
Uzun zamandır kurak geçen kış ayları vatandaşı endişelendiriyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilerde Kastamonu’da Pazar günü yağmur beklendiği bildirildi.
Asırlar, Kastamonu’yu değiştiremedi!
Gaslar sert karakterli, cengaver kişiler olarak bilinmektedir. Bugün Kastamonu ve çevresindeki illeri de içine alan ve Romalılar devrinde adına Paflagonya (Pophlaginia) denilen Gasların kurduğu şehirlerden bir tanesi de “Timonion veya Tumanna“dır. Yani günümüzdeki Kastamonu
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, konuşmasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın ve MHP Belediye Başkan Adayı  Yüksel Aydın'ın, 'Hasan Baltacı'nın Milletvekilliği'nden istifa etmesi gerektiği' söylemlerine ilişkin; "Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın" diyerek her iki adaya da gönderme yaptı.
Meteoroloji Kastamonu için yağış uyarısı verdi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Şubat hava durumu raporunu paylaştı.
En yaşanabilir iller sıralandı... İşte Kastamonu'nun sırası!
Dünyaca ünlü Forbes dergisi ilginç bir araştırmaya imza attı. "Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri" üzerine araştırma yapan Forbes, listeyi yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en yaşanılabilir illeri arasında Kastamonu 50'nci sırada yer aldı.
Kastamonu'ya mobil önlem!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz" dedi. Mobil uygulama Kastamonu'da da hayata geçecek.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
Kastamonu da var! Batı Karadeniz'e "SARI" uyarı
Türkiye genelinde kış şartları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu'da dahil 21 kent için fırtına ve kar yağışı uyarısı yaptı.
Sonunda netleşti!.. Kastamonu'da ittifak...
Son kulis bilgilerine göre; hem MHP, hem AK Parti, hem de seçime giren diğer partilerin merakla bekledikleri AK Parti ve MHP arasındaki il paylaşımları nihayet kesinlik kazandı.
Cumhur'da ittifak genişledi
AK Parti ve MHP'nin 59 ilde aldığı ittifak kararının detayları netleşmeye başladı. 30 büyükşehrin yanına 29 il belediyesini ekleyen iki parti, 2019'a göre ittifakı genişletti. 29 ilde hangi partinin destekleneceği konusunda çalışmalar sürerken, CHP'nin elinde bulunan illerde oylar, potansiyeli yüksek partiye verilecek. Ayrı aday çıkarılacak 22 şehir de belirlendi.
Türkiye deprem haritası güncellendi! Kastamonu kaçıncı derecede?
Yenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremler sonrasında sarsıntı endişesi ile yoğunlaştı. Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. İşte Türkiye'de deprem riski olan iller ve ilçeler.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
Gazi’de kupa heyecanı yaşanacak
GMG KASTAMONUSPOR, TÜRKİYE KUPASI 3. TURUNDA AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR’U AĞIRLAYACAK
Park halindeki iş makinesine çarpan motosikletteki 2 kişi öldü
Düzce'de, bakım ve onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yolda park halindeki iş makinesine çarpan motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti.
Düzce'de 1830 rakımda Türk bayrağı açarak Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutladılar
Doğaseverlerin Kardüz Yaylası'nda 50 metre uzunluğundaki bayrakla yaptığı kutlama havadan görüntülendi
Yalancı bahara veda; Meteorolojiden uyarı…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey Ege kıyıları ile Edirne, Kırklareli, Düzce, Zonguldak, Kastamonu ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.