Arama
Arama Sonuçları
SGK girişi 2000- 2008 olanlar dikkat! 10 yıl erken emeklilik için çizelge netleşti
Milyonlarca çalışan erken emeklilik hayali kurarken prim günü eksik olan vatandaşlar için de çalışmalar hız kazandı. 10 yıl erken emeklilik için yaş prim tablosu ne?
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte tarih
2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak olan milyonlarca emekli tarafından sorgulanmaya başladı.
Tıraşa da zam!
Asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasının ardından başlayan zam furyasına; berberler de katıldı. Kastamonu'da berberler de, tıraş fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 civarında zam uyguladı.
Emekliye dev zam müjdesi!
İşte kalem kalem yeni maaş tablosu...
Emeklilere maaş farkı yattı mı? neden yatmadı? ne zaman yatar?
Vatandaşlar tarafından emekli maaş farklarının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Emekli zamları, 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlendi ve yürürlüğe girdi. Böylece emekliye enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılmış oldu. En düşük emekli aylığı ise 7 bin 500 TL olarak güncellendi. Milyonlarca emekli zamlı maaşlarını almak için heyecanla bekliyor. Peki, EMEKLİ MAAŞ FARKI yattı mı, neden yatmadı? SSK/Bağ-Kur, Emekli Sandığı zam farkı ne zaman yatacak, tarih belli mi? İşte tüm merak edilenler...
Zam farkları yarın ödenecek
Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.
"Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun ev sahipliğinde “Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Halil Uluay ile Serap Ekmekci, Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile çok sayıda davetli ve sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşma yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay: "Silah üreten bir işletme nasıl kendi haline bırakılmıyorsa, tarımsal üretim yapan işletmelerde kendi haline bırakılmaması gerekiyor"
Emekli aylığı nasıl yükseltilir? İşte iki formül…
Uzun yıllar çalışmak, prim gün sayısının fazla olması yüksek emekli aylığına yeterli olmuyor.
Kök maaş nedir, nasıl hesaplanır? Emekli kök maaş hesaplama formülü
Emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon artış oranı doğrultusunda zam yapıldı. Yapılan zam son getirilen düzenlemeyle yüzde 25'e çıkarıldı. Zamların ardından başta emekliler olmak üzere "Kök maaş nedir, nasıl hesaplanır?" sorularının cevabı araştırılmaya başladı. Peki, kök maaş nedir, nasıl hesaplanır? Emekli kök maaş hesaplama formülü...
Erdoğan: Emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması
Düğmeye basıldı! Milyonlara erken emeklilik fırsatı
Daha geniş kapsamlı ikinci torba yasa için çalışmalar devam ediyor.
Bağkur'lulara erken emeklilik yolu açılıyor
Bağ-Kur'lu küçük esnafın 9.000 prim günü tıpkı SGK'lılar gibi 7.200 olacak.
İşte memur ve emeklinin 5 aylık zam farkı
Emekli ve memur Temmuz zammı 2023 için veriler gelmeye devam ediyor.
1 milyon kişiye yüksek maaş avantajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa prim müjdesi gelmişti.
‘Kastamonu’nun hakkını alacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Hasan Baltacı, partisinin Devrekani mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi iyilik, güzellik ve adaletle yöneteceklerini söyledi.
‘Esnafın yüzünü güldüreceğiz’
CHP Kastamonu milletvekili adayları, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdürüyor.
Öğrencilere bayram harçlığı yatacak mı?
AK Parti seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız."
EYT’lilerin ilk maaşları ödenecek
EYT kapsamında emekli olanlar da dahil milyonlarca emeklinin maaş ve bayram ikramiyesi yarın ödenmeye başlayacak.
Bayram ikramiyelerinin yatırılma tarihi belli oldu!
SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere bayram ikramiyesi ödeme günleri belli oldu.
İşte emekli maaş zammı
EYT Yasası kapsamında başvuranların sayısı 1 milyon 600 bini aştı. EYT ile emekliliğe hak kazananların 1 milyon 661 bini SSK'lı, 88 bin 626'sı Bağ-Kur, 496 bini de kamu çalışanlarından oluşuyor.
EYT başvurusu e-Devlet’ten nasıl yapılır?
EYT'de başvuru süreci başladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
Deprem bölgesindeki harcırahlarını depremzedelere bağışladılar
Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’ın Besni ilçesinde enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışan ve anne Rukiye Kaçmaz ve 6 yaşındaki Kızı Hacer Kaçmaz’ı enkaz altından sağlıklı bir şekilde çıkaran, Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri, görev harcırahları olan 8 bin TL’yi AFAD’a bağışladılar.
Emeklilere zam farkı ödemesine başlandı
Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların zam farkları ile, harp veya vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri bugün hesaplara yatırılmaya başlandı.
Memur emeklisinin ek gösterge ve 15 günlük fark ödemesi 27 Ocak'ta yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların, aylıklarında oluşan 15 günlük fark ile ek gösterge fark tutarları 27 Ocak'ta ödenmeye başlanacağını duyurdu.
‘BAĞ-KUR primleri düşürülmeli’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesini talep etti.
Memur ve emekli zammı teklifi Meclis'e sunuldu
AK Parti, memur ve emekliye yüzde 30 zam ve en düşük emekli aylığını 5 bin 500 liraya yükselten teklifi TBMM'ye sundu.
SGK'dan EYT başvurusu açıklaması
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini bekleyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) adım adım emeklilik sürecini anlatan bir açıklama geldi.
Bakan Bilgin memur sendikaları temsilcileriyle bir araya geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın temsilcileriyle bir araya geldi.
Milyonlarca memurun gözü 3 Ocak'ta
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaş zammı 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla birlikte şekillenecek. Temmuz ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 olurken, söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu.