Arama
Arama Sonuçları
Fırtına Kastamonu'yu yıkıp geçti
Kastamonu'da kuvvetli rüzgar nedeniyle binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle 6 kişi yaralandı
Kastamonu sonlarda!
Yaşam süresi en uzun il hangisi? TÜİK verileri paylaştı.
Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!
Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi
Başka il uyardı, Kastamonu yandı!
Bugün Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangının sebebi belli oldu.
Kastamonu’da Perşembe ve Cumartesiye dikkat!
Yurdun batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kastamonu’da ise Perşembe ve Cumartesiye dikkat. Yağış bekleniyor.
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
"Kastamonu'ya taşının" demişti, Bu sefer durum farklı!
Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kastamonu'ya taşının" diyerek deprem korkusu yaşamak istemeyen vatandaşlara çağrıda bulunmuştu. Ercan, bu sefer uyarmayarak farklı açıklamalarda bulundu.
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Obilet’te Kastamonu başı çekiyor!
Otobüs bileti satışlarında en çok artış yaşanan yurt içi destinasyonlar Kastamonu, Zonguldak, Amasya, Konya, Çorum, Tokat ve Erzincan, yurt dışı destinasyonlarda ise Selanik, Sofya, Batum ve Üsküp oldu.
Biri Kastamonu'dan 6 isyankar başkan...
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.
CHP’li 4 vekil belediye başkanlığını kazandı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimde aday olan 26 milletvekilinden 4’ü belediye başkan adaylığını kazandı.
Tosya yeniden MHP'nin
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yüzde 43,55 oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı seçildi.
Kastamonu’ya giriş yaptı!
Uzun bir süre kar ve yağmurun etkisinde olan ülkemizde bu günden itibaren sıcak havalar etkisini gösterecek. Kastamonu’ya da giriş yapan sıcak hava dalgaları bir süre şehri terk etmeyecek. Nasrullah ve Cumhuriyet Meydanında güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.
Bakan açıkladı: Emekliye yüzde 10 indirim!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
Karabük Üniversitesi’nde olaylar sonrası 8 kişi gözaltına alındı
Son günlerde Karabük Üniversitesi'nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu... Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı.
Bayramda Kastamonu’dan çıkamıyoruz!
Ramazan ayının 17. gününde bayram planları yapılmaya başladı. Yılbaşı sonrası zamlarının etkisinde olan ve zaten yüksek olan otobüs biletleri fiyatları artan talep sebebiyle bir artış daha gösterdi.
“Tahsin Babaş soymuş Yüksel Aydın göz yummuş”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
7 gün sonra Kastamonu’yu geleceğe taşıyacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, İsfendiyar Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri inceledi
Ticaret Bakanlığı, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van'ın da yer aldığı 17 ildeki restoran, lokanta ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe (solda) de denetimlere katıldı.
En fazla göç'ü İstanbul’dan aldı. 43 bin 974 kişi
Ordu’ya 2023 yılında 43 bin 974 kişi göç ederken, en fazla göç 18 bin 505 kişi ile İstanbul’dan geldi.
Devrilen tırın sürücüsü yaralandı
Karabük'te devrilen tırın sürücüsü yaralandı.
Kızıl geyik ve bozayı avlayan 2 kişiye adli işlem başlatıldı
Bolu’nun Mengen ilçesinde kaçak avcılık yaparak, kızıl geyik ve bozayıyı tüfekle vurdukları tespit edilen 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Boris Volfman: “Nohut İhracatında Toparlanma Devam Ediyor”
Pandemi öncesinde yüksek ihracat getirisine sahip nohutta son birkaç yıldır yaşanan düşüş tersine dönmeye başladı. Dünyanın en büyük nohut üreticilerinden biri olan Türkiye 2022 yılında dünyanın çeşitli ülkelerine 60 milyon dolarlık nohut ihracatı gerçekleştirirken bu rakam 2023 sonu itibariyle 86 milyon dolara yükselerek ciddi mi artış gösterdi.
Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsunlu Kadınlar da Önemli Rol Aldı
Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Samsunlu kadınlar da yer aldı.
Trafik kazası: 14 aylık bebek hayatını kaybetti
Samsun’da meydana gelen trafik kazasında 14 aylık bebek hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.