Arama
Arama Sonuçları
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Geri dönüşüm tiyatrosu büyük ilgi gördü
Kastamonu Belediyesi, ilkokul öğrencilerinin çevre bilinci kazanmasına yönelik müzikli tiyatro gösterisi düzenledi.
MUHTELİF İNŞAAT YAPI MALZEMESİ ALIMI
KASTAMONU JANDARMA KOMANDO EĞİTİM MERKEZ KOMUTANLIĞI
National Umzüge, Zürih'te Nakliye Sektörünü Özel Hizmetlerle Yeniden Tanımlıyor!
Zürih'in kalbinde, taşıma hizmetleri sektörünü sarsan bir yenilik rüzgarı esiyor. Umzugsfirma zürich arayışınızda, ihtiyaçlarınıza tam olarak neyin yanıt vereceğini bulabileceğiniz bir isim var: National Umzüge.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Izoprosis ürünleri, Uzunlar farkı ile Kastamonu’da…
Kastamonu’da inşaat sektörünün, özellikle de yalıtım/izolasyon alanında en önemli tedarikçilerinden olan Uzunlar Ltd. Şti., bünyesine yeni aldığı ‘Izoproris’ marka ürünleriyle sektörün ihtiyaçlarını karşılamada bir adım daha attı.
DSÖ uyardı: Türkiye'de de satılan ilaç ölüme neden olabilir
DSÖ, bazı karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan "DEFITELIO" adlı ilacın sahte partilerinin Türkiye ve Hindistan'da satıldığını belirterek, iki ülkeyi uyardı.
İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday!
2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala aday adayları belli olmaya başladı. Kastamonu'da da yerel seçim heyecanı yaşanırken İş İnsanı Meftun Kutlu, Kastamonu Bağımsız Belediye Başkan adaylığını açıkladı.
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Süt ürünü peynir özellikle yaz aylarında buzdolabında muhafaza edilse bile küfleniyor. Ancak küp şeker küflenmeyi önlüyor ve peynirin ilk günkü tazeliğini korumasına yardımcı oluyor
Bakanlıktan açıklama! Ölçü oyununa ceza yağacak
Tüketiciyi mağdur eden usulsüz satışlar için harekete geçiliyor! Gramaj, adet veya ağırlığı değişmesine rağmen fiyat etiketi değişmeyen satışlara ceza yağacak. Ticaret Bakanlığı ülke genelinde denetim gerçekleştirileceğini duyurdu.
Bu yıl okul alışverişi can yakacak!
Kırtasiye malzemelerinde geçen yıla göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu yıl bir okul çantası bin TL'ye dolacak.
Kırtasiye ve okul ürünlerinde denetimler arttı
Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla tüketicilerin alışverişlerini güvenle yapması için kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Bu kez yumurta soruşturması!
Rekabet Kurulu, yumurta viyolü üretimi alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Ticaret Bakanlığı'ndan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geri çekilecek
Zeytinyağı ihracatının kısıtlanmasına ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, Bakanlığı'nca, "İç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine göz yummayız. Karar iç piyasada fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
Plastik poşetlere yeniden zam geldi!
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile plastik poşet katılım payı artarak 38,5 kuruşta sabit bırakıldı. Ocak 2023’te poşetlerin 75 kuruş olmasını talep eden marketler aradaki farkı kendileri ödemişti. Ancak son karar ile plastik poşet ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı.
Sarımsak ekstratı büyük ilgi görüyor
Taşköprü sarımsağı ekstratı, kalp krizi, kolesterol, yağlanma gibi birçok hastalığı önlüyor.
Zeytinyağı ihracatına fon kesintisi
Resmi Gazete’de Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 19 Temmuz 2023 tarihli yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Karara göre, zeytinyağı ihracatında, kg başına 20 cent Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisi yapılacak.
Gıda alışverişi yaparken dikkat!
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
Bayram tatilcilerini 20 çeşit lokumla karşılayacaklar
Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelecek olan turistler 20 çeşit lokumla karşılanacak.
Mantara dikkat!
KASTAMONU İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YÜKSEL KUTLU, ZEHİRLENMELERE DİKKAT ÇEKTİ
Yeryüzü Pazarı açılış için gün sayıyor
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek. Dünyada 94'ncü, Türkiye'de ise 4'ncüsü düzenlenecek olan Yeryüzü Pazarı'nın durağı Kastamonu oldu. Dördüncü Yeryüzü Pazarı 17 Haziran 2023 Cumartesi günü Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda açılışını yapacak.