Geri dönüşüm tiyatrosu büyük ilgi gördü;

Geri dönüşüm tiyatrosu büyük ilgi gördü

Kastamonu Belediyesi, ilkokul öğrencilerinin çevre bilinci kazanmasına yönelik müzikli tiyatro gösterisi düzenledi....

Kuzeykent Nikâh ve Konferans Salonu’nda sahnelenen ve katılımın yoğun olduğu etkinlikte öğrenciler, 'Sıfır Atık' adlı oyunu ilgiyle izledi.

Kastamonu Belediyesi, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla "Sıfır Atık" projesi kapsamında çocuklar için hem eğlendirici hem de bilgilendirici çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Etkinlikte doğadan gerçek örnekler verilerek atıkların çevreye ne denli zararlar verebildiği gösteriliyor. Eğlenceli etkinlikler sayesinde her yaş grubundan çocuğa çevre bilgisi ve duyarlılığı aşılanmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda ilkokul öğrencilerine yönelik Kuzeykent Nikâh ve Konferans Salonu’nda ' Sıfır Atık' adlı müzikal oyun sahnelendi. Çocukların büyük beğenisini kazanan müzikal tiyatro gösterisi ilgiyle izledi. Tiyatro gösterisinde cam, plastik, kağıt ve metal ambalaj kostümleriyle sahneye çıkan oyuncular, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini eğlenceli bir dille anlattı.

OKULLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İlk gün gerçekleştirilen oyunda Yıldırım Beyazıt İlkokulu, Şehit Erkan Kendirci İlkokulu ve Abdülhak Hamit İlkokulu öğrencileri geri dönüşüm hakkında öğretici bir niteliğe sahip olan tiyatro oyunu sayesinde hem eğlendi hem de geri dönüşümü sağlanabilecek atıkların doğaya zarar vermeden nasıl kullanıma kazandırılacağıyla ilgili bilgi aldı. Düzenlenen etkinlikte öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Sıfır Atık adlı müzikal etkinlik günde 2 seans halinde 23 Kasım’a kadar devam edecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum