Arama
Arama Sonuçları
Sahur İçin İdeal: Tok Tutan ve Susatmayan Besinler Listesi
Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Sahur Yapmak Önemli
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Ramazan’da sağlıklı beslenmenin sürdürülebilmesi için iftar ve sahur arasında geçen sürede en az 2 öğünü tamamlamak önemlidir” dedi.
‘Sorunları çözebilecek bir iradeye ihtiyaç var’
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Kastamonu’da partililerle bir araya geldi
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Küresel gıda rakamları son 2 yılın en düşük seviyesinde
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, bitkisel yağlar, et, tahıl ve süt ürünlerindeki düşüşün etkisiyle ağustosta Mart 2021'den beri en düşük seviyesine indiğini duyurdu.
Canan Karatay açıkladı! İşte strese karşı doğal çözüm
Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığının en büyük düşmanlarından olan stresle nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Ukrayna tahılı, Batı Karadeniz'e mi geliyor?
Tahıl Koridoru Anlaşması'na alternatif rota arayışları sürerken, Rus lider Putin'e, işgal altındaki Herson'la Zonguldak arasında tahıl taşımak için feribot hattı kurulması teklif edildi.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Buğday fiyatları arttı
Buğday fiyatları, Moskova'ya düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısının, Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla tırmanmaya neden olacağı ve küresel tahıl arzında azalmaya yol açabileceği endişelerini kuvvetlendirmesiyle yüzde 2 yükselirken, mısır fiyatları da arttı.
İlk gemi İstanbul boğazında....
17 Temmuz'da Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi sonrası Ukrayna'dan yola çıkan Hong Kong bandıralı Joseph Schulte isimli konteyner yüklü ilk gemi İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ambarlı Limanı açıklarına demirledi. Geminin boğazdan geçişi havadan görüntülendi.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
TMO patlamasında can kaybı yükseldi
Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosundaki patlamada yaralananlardan Elif Dayıoğlu hayatını kaybetti.
Son bir haftada 53 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bir araya geldi. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmeler değerlendirilecek. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de öncelikli başlıklar arasında olacak.
Buğdayda son 30 yılın rekoru
Uzun yıllardan sonra Türkiye'nin son 30 yılda görmediği buğday, arpa gibi tahıl üretimi rekoltesinde rekor yaşanıyor
Kritik konular masada! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Beştepe'de Kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmeler değerlendirilecek. Ekonomi ve bazı Batı ülkelerinde terör örgütü mensuplarının eylemleri de öncelikli başlıklar arasında olacak.
‘Siyez’de hasat dönemi başladı
İhsangazi'de geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
Ticaret Bakanlığı'ndan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geri çekilecek
Zeytinyağı ihracatının kısıtlanmasına ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, Bakanlığı'nca, "İç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine göz yummayız. Karar iç piyasada fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
Karadeniz limanlarına düzenlenen saldırılar buğday fiyatlarını etkiledi
Karadeniz limanlarına yönelik saldırıların etkisiyle buğday, yüzde 2'den fazla değer kazanmış olmasına rağmen haftayı negatif bir performansla tamamlamak üzere görünüyor.
TCMB açıkladı: işte enflasyonu yükselten nedenler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), temmuz ayı enflasyonunu değerlendirdi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınladı. TCMB, Temmuz ayı enflasyonunda ücret artışları ile döviz kurlarındaki yükselişin etkili olduğunu açıkladı
Üreticiler buğdayda tüccarın insafına kaldı
Türkiye buğday rekoltesinde rekora koşuyor, ancak TMO çiftçinin talebini karşılamakta zorlanınca üretici tüccarın eline düştü.
Vegan ne demek? Vegan beslenirken ne yenir?
Vegan kelimesi, ilk olarak 1944 yılında The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından ortaya atıldı. Veganlığın yaygınlaşması sonucu büyük metropollerde artık sadece vegan yemekler sunan restoranlar bulunabilmekte, menülerinde bazı yemeklerin vegan olduğunu belirten restoranların sayısı artmakta, vegan süpermarketler açılmaktadır. Peki, vegan ne demek? Vegan beslenmede neler yenir?
Putin, Türkiye’ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İki lider Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldı” denildi.
Mailde harf hatasıyla Pentagon yerine Mali’ye gitti
İngiliz Savunma Bakanlığı'nın, harf hatası yaparak ABD'ye yollayacağı e-postaları Mali'ye yolladığı ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, Rusya'nın müttefiki olan Mali'ye gönderilen mailde güvenliği riske atacak bilgiler olmadığı kaydedildi.
12 bin yıldır genetiği değişmedi! Siyez mercek altında…
İhsangazi ilçesinde 12 bin yıldır genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan coğrafi işaretli siyez, Ordu'dan gelen heyet tarafından mercek altına alındı.