Arama
Arama Sonuçları
Polinom Eğitim Kurumları Kastamonu Şubesi Öğretmenler Kurul Toplantısı'nı yaptı!
Polinom Eğitim Kurumları Kastamonu Şubesi, Amorium Park Hotel'de ilk yemekli ‘Öğretmenler Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Türkiye Kupası yeni formatı ile oynanacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası'nın yeni format ile oynanacağını açıkladı.
Kastamonu'nun sağlıkçılarına 'dev' promosyon!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nün maaş promosyon ihalesi 13 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Altı bankanın katıldığı ihaleyi, 41 bin 250 TL promosyon teklifiyle Türkiye İş Bankası kazandı.
Kastamonu’daki bu sayı duyanları şaşırttı!
Her sene Diyanet işleri başkanlığı istatistiksel olarak camileri açıklar. Bu yıl da yine son verilere göre cami sayısının 89.817 olduğunu açıkladı. Kastamonu’daki cami sayısı dikkat çekti…
Sigaraya karşı yeni kanun geliyor
Her fırsatta sigaraya karşı mücadeleye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni düzenleme sinyali geldi.
Kastamonulu Fenerbahçeliler de tarihi kongrede oy kullandı
Türkiye'nin tüm illerinden yoğun katılımın olduğu kongreye Kastamonu'dan da Fenerbahçeliler Derneği üyesi kongre üyeleri de katılarak oylarını kullandı.
Avrupa’dan Kastamonu’ya akın ediyorlar
Almanya ve İsviçre’den karavan ile Türkiye’ye gelen turistler, 45 günlük tur ile turistik bölgeleri geziyor. Kastamonu’ya ulaşan kafile, Türkiye’nin güzellikleri karşısında hayran kaldıklarını ifade etti.  
TİMBİR'den Kastamonu ziyareti: Dijital medya ve dezenformasyon ele alındı
Türkiye İnternet Birliği Medya Birliği yetkilileri, TİMBİR'in Kastamonu temsilciliğini açmaya hazırlanan Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Saba ile birlikte Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi), TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, geleneksel medya internet haberciliği ve dezenformasyon konularında değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi, engelleri yıktı!
Kastamonu Üniversitesi, engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni”nde 38 bayrak alarak Türkiye birincisi oldu.
Uluay, tüm Türkiye'yi Kastamonu'ya çağırdı!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında 9 Haziran'da gerçekleştirecek olan İnebolu Şeref ve Kahramanlık gününe tüm Milletvekilleri ile halkı davet etti.
TİMBİR'den Kastamonu'ya üst düzey ziyaret!
81 ilde güçlü bir birliktelikle yapılanan ve hızla büyümeye devam eden devam eden Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Kastamonu'da da temsilciliğini açmaya hazırlanıyor. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti.
Kastamonu’da kuraklık alarmı!.. Son 64 yılın en düşüğü
NİSAN YAĞIŞLARI, KASTAMONU SAHİL KESİMLERİNDE YÜZDE 80 AZALDI
Bu yaz ‘meteorolojik afet’ yaşayacağız
Sıcak hava aniden bastırdı, tüm yurtta vatandaşların şikayetleri de başladı. Daha sıcakların ilk günlerinde herkesi bunaltan sıcaklarla ilgili vatandaşlar gelecek günlerin nasıl olacağını endişeyle merak ederken Prof. Dr. Orhan Şen'den önemli bir uyarı geldi.
‘El Nino’ bitti, yaz sonu ‘La Nina’ başlıyor
El Nino döneminin sona ermesinin ardından yaz sonundan itibaren La Nina hava olayının etkili olmaya başlaması beklenirken uzmanlar iklim değişikliğinin güçlü etkileri nedeniyle bu dönemde de sıcaklık rekorlarının devam edebileceği uyarısında bulunuyor.
Cumhurbaşkanının ‘atama’ yetkisi iptal edildi
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanının Merkez Bankası başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini ve üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan yasa hükmünü iptal etti.
Memur ve emekli ne kadar zam alacak? İşte liste…
Temmuz'da emekli aylıklarına yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 aralığında zam yapılması bekleniyor. Memur ve memur emeklisinin zammı ise yüzde 19-20’de kalacak.
Kastamonu Entegre’nin parkelerine uluslararası onay
Kastamonu Entegre; parke ürünleriyle, sağlık, güvenlik, sürdürülebilirlik gibi alanlarda dünyanın önde gelen kuruluşlarından ULSolution (Underwriters Laboratories)tarafından verilen ve kurumun en yüksek derecelendirme seviyesi olan“Greenguard Gold” sertifikasını almaya hak kazandı.
Eti Bakır’dan Kastamonu’da ‘güvenli madencilik’ atağı…
Sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunu, Ar-Ge ve teknoloji ile güçlendiren Eti Bakır, Türkiye’nin en derin yer altı bakır madeni işletmesi olan Küre Tesisleri’nde katma değeri yüksek ve güvenli madencilikte yeni bir dönem başlatıyor.
Bursa'daki acı olaya Kastamonu'dan açıklama! 'Acilen...'
Bursa'da anne Ümran Ö. (53) fiziksel engelli oğlu Yusuf Hakan Ö.'nün (31) boğazını jiletle keserek öldürmesinin ardından, aynı jiletle kendi boğazını keserek intihar etti. Bu acı olay Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye Otizm Meclisi tarafından ülke genelinde ortak açıklama yapıldı.
Mourinho’yu Türkiye’ye ‘Tosyalı’ getirdi!
Fenerbahçe'de Jose Mourinho heyecanı yaşanıyor. Sarı-lacivertli ekibin anlaşmaya vardığı dünyaca ünlü teknik adam İstanbul'a geldi. Jose Mourinho’nun İstanbul’a indiği uçakta ise ‘Tosyalı’ yazması dikkat çekti.
Ağaçlara neler oluyor? Görülmemiş manzara...
Kastamonu'da bulunan Küre Dağları'ndaki ağaçlar, bahar mevsiminin son günlerinde kahverengiye büründü. Sonbaharı aratmayan manzaranın ortaya çıktığı orman dron ile havadan görüntülendi. KÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal; "Ormana girdiğimizde ne yazık ki bu görüntü ile karşılaştık. Bir doğa sever, tabiat sever olarak bu görüntü beni çok üzdü.Uzman arkadaşlarımızın incelemesini talep ediyorum” dedi.
Kastamonu’da görüldü! Ölüm makinesi…
Carabus scabrosus, Türkiye'de halk arasında Menekşe Karafatma lakaplı 5 santim uzunluğundaki böcek Kastamonu’nun merkez ilçesinde görüldü.
Kastamonu, eğitim süresinin ‘en düşük’ olduğu illerden
25 yaş ve üzerindeki ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlarının söz konusu yaş içindeki oranı 2008 yılında yüzde 9,8 iken, 2023 yılında bu oran yüzde 24,6 oldu.
Elveda Kastamonu Belediyespor...
Türkiye Kadınlar Hentbol Ligi’nde 2015 yılından itibaren mücadele veren ve ülkemizi ve şehrimizi gururlandıran Kastamonu temsilcisi Kastamonu Belediyesi GSK, iddiaların üzerine kulübü kapatarak Lig’e veda ediyor.
Kastamonulu bakandan korkutan sözler!
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Su stresi altında bir ülkeyiz. Eğer hiçbir önlem almazsak ne olabilir ki deyip alışkanlıklarımızı değiştirmezsek çok değil sadece 6 sene sonra su fakiri olan ülkeler kategorisine gireceğiz"
Kastamonu'nun yanı başında dev yatırım; Dünyada ilk!
Kastamonu'nun yanı başında bulunan komşu il Çorum'da dev yatırım yapıldı. Temmuz ayında faaliyetlerine başlaması bekleniyor.
Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) 6 projesi, TÜBİTAK 2237-A Programı’nın 2024/I. döneminde desteklenmeye hak kazandı.  
Kastamonu’da ‘maden’ isyanı!
Azdavay ilçesindeki ormanlık alandaki kömür madeninin, arama faaliyetlerini genişleme talebine vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar, yıllardır faaliyet gösteren madenin doğayı kirlettiğini ve köyleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Kastamonu ve Bursa’nın ‘döner’ tartışması büyüyor
Dönerin ilk olarak Kastamonu'da yapıldığı iddialarına Bursa'nın en meşhur kebapçısı İskender Kebap'ın 5. kuşak işletmecisi Oğuzhan İskenderoğlu'dan yanıt geldi.
Kastamonu'da "Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi
Bir ilkokulun bahçesinde bir araya gelen 28 okuldan 1500 öğrenci geleneksel oyunları oynadı