Arama
Arama Sonuçları
Ataşehir'de Gezilecek 10 Sıra Dışı Yer
Ataşehir, İstanbul'un en popüler semtlerinden biri olmasının yanı sıra, birbirinden ilginç ve sıra dışı mekanlarıyla da dikkat çekmektedir.
Kastamonu'nun yardıma gittiği yangın, kısmen söndürüldü
Bakan Yardımcısı Tiryaki: “Yangının ateşi söndürüldü”
Bolu'daki yangına Kastamonu'dan destek
Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanda yangın çıktı. Bolu'da çıkan orman yangınına 18 helikopter, 2 uçak, 42 arazöz ve 2 dozerle müdahale devam ediyor. Yangına Kastamonu'dan da destek gönderildi. Yangının büyüklüğü havadan görüntülendi.
Kastamonu, İlber Ortaylı’nın en güzel şehir listesinde
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı Hürriyet’te ki yazısında, Türkiye’nin eylül ve ekim aylarında gezilmesi en kolay ve güzel şehirlerini sıraladı. Yaptığı sıralamada Karadeniz bölgesinden Kastamonu’yu gösterdi.
Türkiye’nin en güzelleri açıklandı! Kastamonu şaşırttı
Türkiye’nin en güzel ilçeleri açıklandı!
Ücretsiz halk plajı sayısı 35’e ulaşacak
Mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforu yaygınlaşıyor.
Bisikletçiler Kastamonu'ya aşık oldu
Türkiye’de bisiklet turizmin öncüsü olan "Boostcamp" etkinliğinin üçüncüsü Batı Karadeniz bölgesinde yapıldı.
‘Size bir can borcum var’
Kastamonu’dan havalanan helikopterin düştüğü kazadan sağ kurtulan Rus pilot Türkiye’ye teşekkür etti
Dar gelirliye tatil hayal
Yüksek enflasyon nedeniyle emekçiye bu yaz tatil yapmak da hayal oldu
2023 Yılında Orman Yangınlarının Yarası Sarılacak
Son 3 yılda doğal ve sağlıklı olan ürünlere ilgi artarken bal ve arı ürünleri ise yakaladığı ivmeyi artırarak sürdürüyor.
Muhafazakar Tekne Turu ile Doğa Keşfi!
Tekne kiralayarak yapılabilecek pek çok alternatif seçenek bulunuyor.
MuhafazakarTekneTuruileDoğaKeşfi!
Teknekiralayarakyapılabilecekpekçokalternatifseçenekbulunuyor.
Marmaris-Kastamonu seferini yapıyordu
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde seyir halindeyken motor kısmından alev alan ve içerisinde 21 yolcunun bulunduğu otobüste büyük çapta hasar oluştu.
Kıyılardan 180 bin ton atık toplandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, “Sıfır Atık Mavi Hareketi” ile başlatılan “Deniz Çöpleri İl Eylem Planları” çerçevesinde yapılan çalışmalarda bugüne kadar deniz yüzeyi, dibi ve kıyılardan yaklaşık 180 bin ton atık toplandığı ve bu atıkların 135 bin tonunun plastik çıktığı açıklandı.
Düşen helikopterin enkazı kaldırıldı
Denizli’nin Çardak ilçesinde 2 Rus personelin öldüğü ve 5 kişinin de yaralandığı kaza sonrası 3 gün boyunca inceleme yapan kaza kırım ekiplerinin çalışmaları tamamlandı. Helikopterin enkazı, Ankara’ya götürülmek üzere düştüğü araziden kaldırıldı.
Yeni helikopter geldi
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangına müdahale etmek amacıyla Kastamonu’dan hareket eden yangın söndürme helikopteri Denizli’nin Çardak ilçesinde düşmüştü. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kaza yapan helikopterin yerine yeni bir helikopterin getirildiği açıklandı.
Kaza kurbanı Rusların cenazeleri ülkelerine gönderilecek
Denizli’nin Çardak ilçesinde yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 Rus vatandaşının cenazesi, Rusya’ya gönderilmek üzere Antalya’ya götürüldü.
‘Gerekli incelemeleri başlattık’
Denizli'deki helikopter kazasında yaralanan personeli ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Dost ve komşu ülke Rusya’dan gelen bu heyetin 2’sinin hayatını kaybetmiş olması bizleri üzdü. Temennimiz bu hadiselerin bir daha yaşanmaması. Konuya ilişkin kaza kırım ekibi şu anda olayla ilgili gerekli incelemeleri başlatmış durumda" dedi.
‘Milletin değerleriyle bu kadar kavga edilir mi?’
Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı'nın (TRADEF) açılışına katılmak için ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, açılış öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Orman kahramanlarından geriye fotoğrafları kaldı
Denizli’nin Çardak ilçesinde yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden orman kahramanlarından geriye fotoğrafları kaldı. Kazada helikopterde bulunan 7 kişiden 5’inin ise geçen sene Denizli’de beraber görev yaptığı ortaya çıktı.
Yangın helikopteri düştü: 1 ölü, 4 yaralı
Kastamonu'dan Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopterinin Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı.
“Ne zaman baksam hüzünleniyorum”
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel sularına dayanamayarak yıkılan Ölçer Apartmanı'nda 6 yakınını kaybeden İlyas Karaali; “Ezine Çayı'na ne zaman baksam hüzünleniyorum” dedi.
Bakan Soylu, selin bilançosunu açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketiyle ilgili, “Selin şu ana kadar yaptığımız hesaplamalar çerçevesindeki maliyeti 4.2 milyar. Yani yine önemli bir maliyetle karşılaştığımızı ifade etmek isterim” dedi.
"2 yılda 45 binini bitirdik"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kuvvetli yağışın afete dönüştüğü Karabük'ün Yenice ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi.
Zorlu geçen 2 yıl
Türkiye son 40 yılın en fazla ekstrem olayın yaşandığı 2 yılını yaşıyor. 2021 yılı meydana gelen 1.024 ekstrem olay sayısı ile en fazla ekstrem olay yaşanan yıl olurken; 2022 yılı baharıyla birlikte yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri düşündürüyor.
Tosya’dan Marmaris’e Destek
Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki akşam başlayan ve rüzgarın da etkisi ile yayılmaya devam eden orman yangına müdahe etmek için Tosya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bir ekip ve bir arazöz sabah saatlerinde yola çıktı.