Arama
Arama Sonuçları
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
Diş kliniğini hastaların ayağına götürüyorlar
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Dünyada ilk gerçekleşiyor! İnsanlık, tarihte ilk kez bir denizin değişimine tanıklık ediyor
İnsanlık, dünyanın oluşum sürecinde milyonlarca yıl önce yaşanan değişimlere bugün ilk kez Akdeniz’de tanıklık ediyor. Dünyada insanın tanık olduğu ilk ve tek karakter değiştiren deniz olma özelliği taşıyan Akdeniz tropikleşiyor.
Belediye yeraltı otoparkı yapıyor
KATSO'yla anlaşamadılar.
“A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açabilir”
Vitamin eksikliğinin nedenleri hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Yeterli ve dengeli beslenmemek, güneş ışığına yeterince maruz kalmamak, ilaçlar, parazitler, obezite cerrahileri mide ve bağırsağın vitamin emilimini bozan hastalıklara sebep olabilir. Bilinen 13 vitaminin eksikliği de vücutta bazı problemlere yol açabilir. Örneğin, A vitamini eksikliği gece körlüğü, göz kuruluğu, cilt ve mukoza problemlerine yol açarken; B12 vitamini eksikliği kansızlık, enerji düşüklüğü, baş dönmesi ve denge bozukluğuna sebep olabilir” dedi.
3 haftadan fazla öksürüğü olanlar dikkat!
Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla hastalık hakkında bilgi veren uzmanlar, halen dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklardan biri olan tüberkülozdan korunmanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavi olduğuna dikkati çekti.
252 genç kıyasıya yarıştı
Tosya ilçesinde düzenlenen Bölgesel İl İlçe Karmaları Kros Ligi 1. Kademe Bölge Yarışmaları'nda 252 genç sporcu ter döktü.
Öğrenciler kıyasıya yarıştı
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Yıldızlar-Genç A ve B Kros İl Birinciliği yarışları gerçekleştirildi. Yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, derece elde eden sporcular ise madalya ile ödüllendirildi.
Lösemide erken teşhis hayat kurtarıyor
Sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden biri olan lösemi, erken teşhis edilirse başarıyla tedavi edilebiliyor. Çocukları lösemiye karşı korumanın yolu ise sağlıklı yaşam kurallarına özen göstermekten geçiyor.
iPhone 13 ekranını Face ID’yi bozmadan tamir etmek kolaylaşacak
iPhone 13 piyasaya çıktıktan bir süre sonra iFixit tarafından parçalarına ayrılmış ve bu işlemin ardından ekranın üçüncü taraf bir onarım merkezi tarafından değiştirilmesi ve orijinal ekrandan bir mikro kontrolör transfer edilmemesi durumunda Face ID’nin çalışmaz hâle geldiği görülmüştü. Apple bu sorunun çözülmesi için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını ve Face ID’nin her şekilde çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.