Arama
Arama Sonuçları
Karadeniz'de hamsiyi ‘kota’ kurtaracak
Prof. Dr. Osman Samsun, hamsi avcılığına yönelik kota kararının, Karadeniz'de hamsi varlığının korunarak geleceğe aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.
Küre Dağları’nda dev alana maden arama izni
Kastamonu, Zonguldak ve Bartın sınırlarına giren 3 bin 500 hektarlık orman alanında maden arama izni verildi.
Kastamonu’da denemek için dikti, 80 ton hasat bekliyor
Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığının teşvikiyle ilk etapta deneme amaçlı 6,5 dekar alana böğürtlen diken çiftçi, iki yıl gibi kısa sürede 15 ton hasat aldı. Bu yıl 40 dekar alana böğürtlen diken girişimci, 80 ton ürün bekliyor. 
Kastamonu’da 'geyik' ihalesi!..
Köylerde tarla ve bahçelere ciddi zararlar veren domuzlar için henüz yeterli bir tedbir kararı alınmamışken, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da 'kızıl geyik' avı için ihaleye çıkılıyor.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Afire Sever, “İklim değişikliği etkileriyle beraber sıcak günler sayısında artış olacak. Karla kaplı günler sayısında azalışlar yaşayacağız” dedi. 
Kastamonu hayvancılığına ‘oluk oluk’ destek…
Mera ve yaylalara kurulacak sıvatlar (oluk) sayesinde Kastamonu'da hem hayvancılığın yaygınlaştırılması hedefleniyor hem de yaban hayatının su ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.  
Kastamonu'da 30 çiftçiye, 50 makine!
Devrekani ilçesinde Vali Meftun Dallı'nın da katılımıyla 30 çiftçiye 50 makine törenle teslim edildi. Makinelerin toplam bütçe bedelinin 17 milyon TL olduğunu dile getiren İl Müdürü Tanrıkulu, bunun 8.5 milyonunun hibe olduğunu açıkladı.
Kastamonulu Bakana 'Aygün' desteği gecikmedi!
Kastamonulu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın görevine son verileceği ve yerine 26. ve 27. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın getirileceği iddia ediliyor. 2. Lig'in en başarılı takımlarından Kastamonu temsilcisi GMG kastamonuspor'un Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, Yumaklı için destek mesajı yayımladı.
Yüzlerce işyerine milyonlarca lira ceza!
Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 1 Haziran 2024'den bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 56 bin 38 denetim gerçekleştirildiği bilgisini verdi.
Kastamonu'da özel bireyler çilek üreticisi oldu!
Kastamonu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulunun hazırladığı projeyle 10 özel birey ve ailesi için ikiyüzer metrekare büyüklüğünde çilek bahçesi oluşturuldu Kastamonu Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu: "Okulları bittikten sonra bu çocuklarımız bir boşluğa düşmekte. Sosyal hayat içerisinde hem rahat nefes almalarını sağlayacak hem de onların sosyal ekonomik düzeyde gelişimlerini sağlayacak bir proje"
2024 yaş çay alım fiyatı ne kadar oldu?
Tarım ve Orman Bakanlığınca, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak belirlendiği bildirildi.
KÜ’ye üst düzey ziyaret
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu’da 110 personel alımı için sonuçlar açıklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı sonuçları ve taban puanları 2024 ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması ile erişime açıldı. KPSS 2024/4 tercih sonuçları gelecek açıklama bekleniyordu.
Kastamonu'ya 165 milyon TL
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci; İnebolu’daki üst havza tedbirlerine başlanacağını ve yaklaşık 165 milyon TL bütçe ayrıldığını açıkladı.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu’da işsiz kalmayacak! Dev istihdam kapısı açıldı
Kastamonu’da 60 bin 645, Çankırı ilinde 57 bin 260 dekar, Çorum ilinde 24 bin 555 dekar alanı sulayacak Kızlaryolu Barajı tamamlandı. Bu proje ile 22 bin kişiye istihdam alanı oluşturulacak.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Kastamonu İl Müdürü'ne plaket!
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi 2024 yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay'a katılan Kastamonu  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu'na Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız tarafından plaket takdim edildi.
Kastamonu’dan Türkiye’de bir ilk!
Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Hatice Yalçın ve El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Türkan Özdemir'in liderliğinde yürütülen "Benim Bahçem Benim Dünyam" adlı eTwinning projesi, büyük bir başarı elde ederek Ankara'ya taşındı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ilk sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor.
Kastamonu'da zeytinyağı seferberliği!
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytin ve zeytinyağı satan gıda işletmelerinde denetim seferberliği başlattı.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  
Gelecek Partisi’nden ‘pancar’ önergesi
Gelecek Partisi Taşköprü İlçe Teşkilatının konuyu ilettiği İstanbul Milletvekili Şahin, sorunu Meclis’e taşıyor
KAPALI SİSTEM SULAMA SUYU TESİSİ YAPIM İŞİ
KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ SU VE KANAL HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ