Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da metruk binaya ‘ince’ mühür!
Kastamonu sokaklarında, siyasi söylemleriyle gündeme gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için "Haklıymış" grafitileri yer aldı.
Katar: 'İdam istiyoruz!'
İYİ Parti eski il başkanlarından, 28. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından vatan hainliği ve çocuk istismarına idam cezası getirilmesi çağrısında bulundu.
Emeklilere çifte maaş fırsatı! Bu şartları sağlayanlar yararlanıyor!
Meclis'in açılmasıyla birlikte yeni emeklilik sistemi üzerinde çalışmalara başlanması bekleniyor. Yaş şartı ve prim günü gibi konularda da düzenlemelerin yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak konusu. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, bu dönemde daha fazla önem kazanarak dikkatleri üzerine çekecek.
Yavuz Donat, Kastamonu’yu yazdı
Atatürk’ün Kastamonu Gelişi ve Kılık-Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıldönümü kutlama programındaki Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından düzenlenen “Hüsnü Açıksöz’ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” programına katılan Türk basınının en önemli yazarlarından Yavuz Donat, Sabıh Gazetesindeki köşe yazısında Kastamonu ve Şerife Bacı’yı anlattı.
Halil Uluay'dan CHP'nin 'gölge bakanına' gönderme!
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP'nin 'gölge bakanı' Suat Özçağdaş Kastamonu'ya gelmişti. AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Halil Uluay CHP'nin 'gölge bakanına' gönderme yaptı. Uluay; 'Klasik CHP zihniyetini burada da gördük. Bilgi sahibi olmadan burada muhalefet yapmaya çalışıyorlar. Ellerine yüzlerine de bulaştırıyorlar.' dedi.
Kastamonulu Bakan'dan örnek davranış!
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu düzenlenen toplantı sonrasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın adına bir yetimin 6 aylık giderlerini karşıladıklarını gösteren belgeyi kendisine verdi. Bakan Yumaklı bunun üzerine bu yetimin hayatını kazanıncaya kadar tüm ihtiyaçlarını kendi maaşından karşılayacağını söyledi.
Bakan Yumaklı Kastamonu'ya geliyor!
Kastamonulu hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kastamonu'ya geliyor.
Hikmet Erbilgin'den sert cevap!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, orman yangınlarına müdahale konusunda CHP'den gelen eleştirilere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin'den o sözlere cevap gecikmedi.
Kardeş Belediyeden Kastamonu'ya ziyaret!
Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Ağustos ayı meclis toplantısında Kastamonu Belediyesi ile kardeş belediye olma önerisi, meclisin oy birliğiyle kabul edilmişti. Başkan Önal, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'yı ziyaret etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özçağdaş, Kastamonu'da konuştu:
"Köy okullarının kapatılması, çocukları olan genç nüfusun köylerden taşınması Türkiye'nin tarımsal üretimini çok olumsuz etkilemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak köylerdeki tüm okulları iktidarımızda yeniden açıyor olacağız"
‘Kastamonu Belediyesi’ni aile şirketi olarak mı yöneteceksiniz?’
31 Mart yerel seçimleri sonrası Kastamonu siyasetinde MHP-CHP gerginliği, her geçen gün daha da sertleşerek devam ediyor. 
Hemşehrimize üst düzey görev
İnebolulu hemşehrimiz mimar Gökhan Yüksel, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
Olağanüstü toplantıda karar çıktı!
İl Genel Meclisi, Doğan Ünlü başkanlığında olağanüstü toplanarak, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Nida Sinsi’ye İller Bankası’ndan kredi kullanması için yetki verilmesi görüşüldü. Teklif meclisin oy birliğiyle kabul edildi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Şehit kardeşinin mutluluğunu paylaştılar
Kastamonulu şehidin kız kardeşinin dünyaevine girdiği düğün töreninde, her kesimden siyasinin bir araya gelmesiyle unutulmaz görüntüler oluştu.
Komşudan sonra o ilde de denize girmek yasaklandı!
Sinop'ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde bugün denize girmek yasaklanmıştı. Karadeniz'de bir ilde daha denize girmek yasaklandı.
Kastamonu dolmuşları zamla çalışıyor!
Kastamonu'da Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda ulaşım ücretleri tam 14,5 liradan 20 liraya, öğrenci 9 liradan 13 liraya yükseltildi. Sizin için 2019 yılından bu yana Kastamonu'da ulaşım ücretlerinin değişimini derledik.
TBMM’de mini ZAM!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde zaman zaman fiyatlarıyla gündeme gelen lokantada, Türk kahvesine gelen zam gündem oldu.
Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...
Kastamonu Belediye Meclisi, şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Zaten güçlükle geçinin dar gelirli vatandaşlar, zam kararına büyük tepki gösteriyor.
Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...
Kastamonu Belediye Meclisi, şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Zaten güçlükle geçinin dar gelirli vatandaşlar, zam kararına büyük tepki gösteriyor.
Taşköprülü LGS şampiyonlarına hediye
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) ilk üçe giren öğrencilere bisiklet hediye etti.
Kastamonu'da toplu taşımaya zam yolda!
Minibüsçüler kooperatifi özel halk otobüsü işletmesinin ücret tarifesi değişikliği dilekçesi belediye meclisinden dile getirilerek oynamaya sunuldu. Talep, plan bütçe komisyonunda görüşülmek üzere oybirliği ile kabul edildi.
Baltacı: “Seçimden önce bütçenin yüzde 90'ı harcanmış”
“2024 yılı bütçesinde yanlış hatırlamıyorsam 44 milyon gibi bir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bütçe hesaplanmış. Bunun yüzde 90'ı maalesef ki 31 Mart 2024 seçimlerinden önce harcanmış bitirilmiş. Bizden sonrasına bir şey kalmasın demişler”
Kastamonu’ya selamı ve desteği var!
Kastamonu Belediyesi’nin Temmuz ayı Belediye Meclisi’nin ilk oturumu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Mansur Yavaş’ın Kastamonu’ya selamı ve desteği var!
Karakaş görevi devraldı!
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Murat Karakaş AK Parti İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi. Karakaş açıklamasında; "Devraldığımız bu görevi layıkıyla yapmak için teşkilat mensuplarımızla gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.
Vali ve Kaymakamdan taziye mesajı gecikmedi!
İl Genel Meclis Üyesi Hamza Rengi’nin vefat haberinin üzerine Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve Doğanyurt Kaymakamlığından başsağlığı mesajları verildi.
Kastamonulu İGM Üyesi, feci kazada hayatını kaybetti!
Kastamonu’nun Araç ilçesinde nakliye kamyonunun bariyerlere çarparak devrildiği kazada AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hamza Rengi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.
Özel; 'Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlık!'
CHP Genel Merkezde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel; 'Asgari ücrete zam yapmamak, vicdansızlık, insafsızlıktır. Akıllarını başlarına alsınlar" dedi.
Çetmi Köy Yaşam Merkezi'nde muhteşem sergi!
Taşköprü Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı Çetmi Köyü – Köy Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü.