Arama
Arama Sonuçları
Oturarak protesto ettiler! 'Bıçak kemiğe dayandı'
TÜRK-İŞ, ücret adaletsizliği, vergide hakkaniyet ve taşeron işçi sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eşzamanlı 1 saatlik oturma eylemi düzenledi. Kastamonu'da da düzenlenen oturma eyleminde konuşan  TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Yol-İş 1 Nolu Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Çelik; "Bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz." dedi.
Okul kitaplarına yüzde 300 zam!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi.
Ev sahipleri dikkat!.. 15 Eylül'de başlıyor
Ticaret Bakanlığı, taşınmazların ticaretine ilişkin ilan platformlarındaki emlakçılara yönelik doğrulama yükümlülüğü getirerek, bakanlıkça oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) ikinci fazının uygulamasını15 Eylül itibarıyla devreye alınacağını duyurdu.
Kastamonu’da okul servislerine zam!
Kastamonu’da 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere okul servis ücretlerine zam yapıldı.
Kastamonu Belediyesi’nden dolu dolu etkinlikler
Kastamonu Belediyesi, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinliklerini sürdürüyor.
Kastamonu'da ASM'lerde 6 ayda 30 kanser teşhisi!
Kastamonu'da son 6 ayda aile hekimliklerince yapılan yapılan tarama ve alınan kan tahlilleri ile 30 hastaya kanser teşhisi konuldu. Erken kanser teşhisi konulan hastalar, tedavi altına alındı.
Ocak’ta asgari ücret kaç lira olacak? İşte cevabı…
Gelen son kulis bilgilerine göre ise '2025 asgari ücret zammı' için konuşulan zam oranı iddiaların tam iki katı.
Kastamonu'da 'Son Akşam Yemeği' filmi ücretsiz gösterilecek...
Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Gazeteciler Derneği, 27 Ağustos Salı günü Halk Eğitim Merkezi'nde  'Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri' programı düzenliyor. Programda  Onur Tuna'nın başrolde olduğu Son Akşam Yemeği filmi ücretsiz olarak izlenecek. Programa tüm Kastamonu halkı davet edildi...
Kastamonu’nun psikoloğu büyük soruna ışık tuttu!
Son dönemlerde artan bağımlılık vakaları, toplumsal endişelere yol açıyor. Uzman Klinik Psikolog Bengü Samut Dravor, bağımlılığın kökenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili Açıksöz Gazestesi'ne konuştu. Dravor, aile faktörünün bağımlılığa zemin hazırlayan en temel unsur olduğunu belirtti.
Yolculuk maliyeti arttı: Dolmuş ücretleri yenilendi!
Devrekani İlçe dolmuşlarına yeni alınan kararla zam yapıldı.
En yüksek maaşlı işler belli oldu
TÜİK'in açıkladığı verilen, hangi işi yapan üniversite mezunlarını en yüksek parayı kazandığını ortaya koydu. En yüksek aylık kazancı olan beş bölüm pilotaj, matematik mühendisliği, uçak mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği ve gemi makineleri işletme mühendisliği olarak sıralandı.
Daday Belediyesi düğün salonu kiralıyor
Daday Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan 1000 metrekarelik düğün salonunu 3 yıllığına kiraya vermek üzere açık teklif (artırma) usulü ile ihaleye çıkardı. İhalenin muhammen bedeli 10 bin TL, geçici teminat bedeli ise 10 bin 800 TL olarak belirlendi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Asgari ücrette karar!
En düşük emekli maaşına 2 bin lira seyyanen zam ile 12 bin liraya çıkarma kararının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağını söyleyen Güler, vatandaşların konuyla ilgili beklentiye girmemesi gerektiğini söyledi.
Kastamonulu başkandan 'yeşil' ve 'temizlik' vurgusu...
Kastamonulu Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Ziraat Bankası alıyor! Kaçırmayın…
İstanbul ilindeki Genel Müdürlük Birimleri ile Şubelerinde görevlendirilmek üzere, 150 Uzman Yardımcısı istihdam edecektir.
Kastamonu dolmuşları zamla çalışıyor!
Kastamonu'da Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda ulaşım ücretleri tam 14,5 liradan 20 liraya, öğrenci 9 liradan 13 liraya yükseltildi. Sizin için 2019 yılından bu yana Kastamonu'da ulaşım ücretlerinin değişimini derledik.
Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...
Kastamonu Belediye Meclisi, şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Zaten güçlükle geçinin dar gelirli vatandaşlar, zam kararına büyük tepki gösteriyor.
Kastamonu'da dolmuş da lüks oldu!.. 15 Temmuz'da...
Kastamonu Belediye Meclisi, şehir içi ulaşıma görülmemiş bir oranda zam yapma kararı aldı. Zaten güçlükle geçinin dar gelirli vatandaşlar, zam kararına büyük tepki gösteriyor.
Kastamonu'da toplu taşımaya zam yolda!
Minibüsçüler kooperatifi özel halk otobüsü işletmesinin ücret tarifesi değişikliği dilekçesi belediye meclisinden dile getirilerek oynamaya sunuldu. Talep, plan bütçe komisyonunda görüşülmek üzere oybirliği ile kabul edildi.
Baltacı: “Seçimden önce bütçenin yüzde 90'ı harcanmış”
“2024 yılı bütçesinde yanlış hatırlamıyorsam 44 milyon gibi bir Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bütçe hesaplanmış. Bunun yüzde 90'ı maalesef ki 31 Mart 2024 seçimlerinden önce harcanmış bitirilmiş. Bizden sonrasına bir şey kalmasın demişler”
"Zirai ambulans" bitki sağlığı için tarlalarda
Kastamonu'da kullanım ömrünü dolduran bir ambulansı satın alarak "Zirai ambulans" adını veren 5 girişimci, içine su deposu, jeneratör, zirai dron ve gerekli diğer malzemeleri yerleştirerek çiftçilere ücretli hizmet sunuyor
Özel; 'Asgari ücrete zam yapmamak vicdansızlık!'
CHP Genel Merkezde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel; 'Asgari ücrete zam yapmamak, vicdansızlık, insafsızlıktır. Akıllarını başlarına alsınlar" dedi.
Maaşa zam yok, zamlar yağmur gibi!..
Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusuyla beklenti içinde. Ancak AK Parti'den gelen son açıklamayla ara zam ihtimaline enflasyon gerekçe gösterilerek kapı kapandı. Bir yandan da yeni vergi paketi yolda.
Kastamonu’da dolandırıcılık!.. Muhasebeci milyonları çarptı
Suç duyurusunda bulunan iş adamı Hasan Kurt, "Kastamonu ve Taşköprü civarındaki müşterilerinden, bizler de dahil 18 milyon lira civarında bir para dolandırdığını düşünüyoruz" dedi.
Kastamonu'da muhtarlar maaşlarını bağışladı
Kastamonu’nun Daday ilçesinde, muhtarlar 37 bin 100 TL’lik maaş promosyonlarının yarısını, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağışladı.
Belediye ücretsiz sebze fidesi dağıtacak!
Kastamonu Belediyesi ücretsiz sebze fidesi dağıtacak…
Türk Telekom’dan ‘büyük zam’ kararı!..
Türk Telekom internet ücretleri 1 Temmuz’dan itibaren değişiyor. Yeni zamlı tarifeler belli oldu.
Kastamonu Belediyesi ücretsiz süt dağıtacak!
Belediye Meclis Toplantısı’nda birtakım açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Ücretsiz süt dağıtımı ve kreşlerin faaliyete geçmesi, şehirde yaşayan aileler için önemli bir destek olacak.” Diyerek müjdeyi verdi.
Ücretsiz Gençlik Kampları başvuruları başladı! (BAŞVURU EKRANI)
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Kampları için başvurular başladı. 7 Haziran'da başvurular sona eriyor.