"Kastamonu'yu engelli dostu bir şehir yapma gayretindeyiz";

"Kastamonu'yu engelli dostu bir şehir yapma gayretindeyiz"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kurşunlu Han'da kahvaltılı program düzenlendi. Programda konuşan Vali Avni Çakır; "Birliğimizin beraberliğimizin hatırlamamızın sadece bir güne sığmaması gerektiğini biliyor ve inanıyorum. Onların güçlü duruşları,özgüvenleri son derece takdire şayan. Kastamonu'yu engelli dostu şehri yapma noktasında da tüm birimlerimizle yoğun bir çaba içerisindeyiz. En ufak sıkıntı olduğunda başta şahsım olmak üzere tüm birimlerimiz yanınızda" ifadelerine yer verdi....

Düzenlenen programa Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Özden, kurum müdürleri, STK Başkanları ve davetliler katıldı.

ÇAKIR; " ONLARIN GÜÇLÜ DURUŞLARI, ÖZGÜVENLERİ SON DERECE TAKDİRE ŞAYAN"

Son yıllarda engelli bireylerin hayatın her alanında söz sahibi olduklarını ve bundan gurur duyduklarını dile getiren Vali Avni Çakır şu ifadeleri dile getirdi; "Son yıllarda engelli kardeşlerimizin, özellikle Kastamonu'da bariz bir şekilde hayatın her alanında çok daha fazla söz sahibi olmalarından gurur duyuyorum.  Özellikle geride bıraktığımız 2022 yılında da hem engelli kardeşlerimizin hem de özel bireylerimizin çok güzel projelere imza attık. İnşallah 2023 yılında da onların çok daha fazla hayata katılmaları çok daha fazla spor sanat noktasında da güzel projelere imza atacağız. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Engelli kardeşlerimizi birçoğunda görmüş olduğumuz yaşam enerjisi, güçlü iradesi aslında onların sadece koltuk değneğine ya da sandalyeye bağlı olmadıklarını, onun sadece şekli bir bağlantı olduğunun ama yürekten kendilerine zincir vuran en ufak bir engeli olmadığını görüyoruz. Bu sene özellikle hem engelli bireylerimizle alakalı yapmış olduğumuz çalışmalar,hem de görme engelli bireylerimizle yapmış olduğumuz tiyatro çok büyük farkındalık yaratarak ses getirdi. Güçlü bir şekilde devamı da gelecek. Onların mutluluğu bizlerde doping etkisi yapıyor. Onların güçlü duruşları,özgüvenleri son derece takdire şayan. Birliğimizin beraberliğimizin hatırlamamızın sadece bir güne sığmaması gerektiğini biliyor ve inanıyorum. Biz her gün beraberiz. Her gün iç içeyiz. Kastamonu'yu  engelli dostu şehri yapma noktasında da tüm birimlerimizle yoğun bir çaba içerisindeyiz. Her türlü sıkıntılarımızı her türlü ihtiyaçlarımızla her zaman en yakında bizler olmaya gayret  edeceğiz. Bu anlamda kimse çekinmesin. En ufak sıkıntı olduğunda başta şahsım olmak üzere tüm birimlerimiz yanınızda. Eşimle, arkadaşlarımızla birlikte sizlerle burada olmaktan çok memnum. Hepinize sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum."



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum