Topları şarj ediyorlar;

Topları şarj ediyorlar

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası tüm heyecanı ile devam ederken maçlarda kullanılan toplarla ilgili sosyal medyaya düşen bir fotoğraf dikkatleri çekti. 2022 Dünya Kupası'nda grup aşaması kıran kırana mücadeleler ile devam ederken, dev organizasyon hakkında her geçen gün şaşırtan bir bilgi ortaya çıkıyor.Dünyanın en iyi futbolcuları ülkeleri için mücadele ederken oynanan her maç teknolojik açıdan da oldukça yakından takip ve analiz ediliyor. Bu ölçümlerde en büyük araç ise organizasyonda kullanılan Al Rihla adlı toplar....

SANİYEDE 500 VERİ                                                                                       

Topun yüksek tempolu maçlarda daha hızlı ve isabetli olmasını sağlayacak bir tasarımı ve 20 panelli bir dizaynı bulunurken teknolojik yenilikler de barındırıyor.

Dünya Kupası'nda yıldızların kullandığı topların içerisinde ise sensörler bulunuyor. Topun merkezinde bulunan sensör de saniyede 500 veri toplayarak veri merkezlerine gönderiyor. Bu da hem yarı otomatik ofsayt sistemi için hem de oyuncu değerlendirmeleri için önem taşıyor.

Al Rihla' adı verilen topun içerisindeki teknoloji futbolseverlerin dikkatini çekerken sosyal medyaya düşen bir fotoğraf büyük merak uyandırdı. Birçok kişi tarafından binlerce kez paylaşılan ve beğeni alan fotoğrafta topların adeta bir cep telefonu gibi sarj edildiği görüldü.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum