Batı Karadeniz, ANTKAR çatısı altında toplanıyor;

Batı Karadeniz, ANTKAR çatısı altında toplanıyor

“Antalya’daki Batı Karadenizliler Derneği” ANTKAR üye sayıları gün geçtikçe çoğalıyor. Bartın, Karabük Kastamonuluları Antalya’da ANTKAR Derneği çatısı altında bir araya geldi. Dernek Başkanı Murat Akkaya’nın girişimleriyle yıllar sonra yeniden canlanan ANTKAR Derneği hemşehrileri için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan ANTKAR Derneği Başkanı Murat Akkaya; “...

AKKAYA; “ANTALYA’DA YAŞAYAN ÇOK DAHA FAZLA HEMŞEHRİMİZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Derneğin kuruluşu, amaçları ve faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan ANTKAR Başkanı Murat Akkaya; “Antalya’da; 6 bin 211 Kastamonulu, 3 bin 862 Karabüklü ve 2 bin 213 Bartınlı olmak üzere toplam 12 bin 286 kişi var. Bu rakamlar 2010 yılının verileri. Zira her gün çok sayıda hemşehrimiz ile irtibat kurup çoğunluğu ile bizzat tanışıyorum. Bu süre zarfında Antalya’ya gelip yerleşenler var. Verdiğim bu sayının çok çok üzerinde hemşehrimiz olduğunu biliyoruz” dedi.

“AMACIMIZ, HEMŞEHRİLERİMİZİN YARASINA MERHEM OLABİLMEK”

Antalya’daki Batı Karadenizliler Derneği’nin kuruluşu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Murat Akkaya; “Geçici Yönetim Kurulu kadromuz ile Kadın Kolları Başkanlarımızı belirledik.Hukuk Danışmanımız ve Dernek Avukatımızın Dernek Tüzüğü hakkındaki içerik ile ilgili ayrıntılarına son şeklini verdik. Bugün itibarıyla sosyal paylaşım sitelerindeki her gün artan üye ve katılımcılarımızla, diğer yandan irtibat kurabildiğimiz hemşerilerimizi bizzat ziyaret ederek, onlarla tanışmayı sürdürüyoruz. Diğer yandan ise mevcut diğer hemşerilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm hemşerilerimizin şu önemli hususu bilmelerini isterim: ‘Bu güne kadar ve bundan sonra da olacağı gibi hiçbir hemşerimizden para istemedik, istemeyeceğiz. Doktrinimiz, yolumuz ve haritamız belli. Tek bir amacımız vardır, daha önce birçok konuda örneklerini yaşadığımız gibibir hemşerimizin yarasına merhem olmak olabilmektir” dedi.

“YÜRÜYECEĞİMİZ YOLUN, DİKENLİ OLACAĞINI BİLİYORUZ”

Dernek faaliyetleri hakkında da konuşan Murat Akkaya; “Dernek binamızın bir odasını başlattığımız proje için ayırdık. Burada giyecek, yiyecek, eşya vb. malzemeler mevcut. İhtiyacın Yoksa Getir, İhtiyacın Varsa Gel Al’ sloganıyla başlatmayı hedeflediğimiz bu projeyi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz. Bu proje benim ve diğer arkadaşlarımın hayalidir. Gruplarımız ve ileride kurmak üzere olduğumuz derneğimiz aracılığı ilebugüne kadar yaptığımız ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğimiz gibi yapılan Hiçbir yardımı resmetmedik paylaşmadık. Ne yardım yapanı reklam yaptık, nede ihtiyaç sahibini. Kimseyi rencide etmedik. Anlaşılacağı üzere yürüyeceğimiz yolun kaymak gibi değil dikenli çakıllı olacağını da biliyoruz elbet.”

“MEVCUT YÖNETİMDEKİ ARKADAŞLARIMIZLA ÇIKTIĞIMIZ YOLA ‘DEVAM’ DEDİK”

Dernek lokalinin olmayacağını belirten Murat Akkaya; “Amacımız insanları eğlendirmek güldürmek değil, yarası olana merhem olabilmektir. Bukonuda gönül koyanlar, ayrılanlar, gidenler ‘Lokal olmayacaksa dernekte ne işim var’ diyen, bu hemşerilerimizinde bilahare yanımızda olacaklarına inanıyorum. Dedim ya çıktığımız yolun çakıllı, dikenli olduğunu biliyoruz. Gördüm, gördük, göreceğiz. Çıktığımız yolda, tebrik eden, teşekkür eden, dua edenler olabileceği gibiyan yola girmemizi teklif edenler, daha güze yol tarifi yapanlar ve ne yazık ki yolumuza taş koyanlar oldu, olacaktır. Ama bizler mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızla el el üstüne koyduk, çıktığımız yola ‘devam’ dedik” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum