‘2023’te ülkemizin yüzde 30’u orman olacak’;

‘2023’te ülkemizin yüzde 30’u orman olacak’

Ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi’nde Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in konuşmacı olarak katıldığı "Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı" konferansı düzenlendi....

KÜ Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu'nda düzenlenen konferansa, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, öğrenciler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.


Konferansın açılış konuşmasını yapan KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi’nin ormancılık ve tabiat turizmi alanlarında ihtisaslaştığını hatırlatarak, Orman Genel Müdürlüğü ile ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Küçük, “Geçmişten Günümüze Türkiye Ormancılığı” konferansının Türkiye ormancılığının resmini ortaya koyması ve gelecek için yol haritasının belirlenmesi bakımından önem arz ettiğini belirtti.

Rektör Yardımcısı Küçük’ün konuşmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Daha sonra kürsüye gelen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı konuşmada, gençlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

DÜNYANIN ORMAN VARLIĞINI EN ÇOK ARTIRAN 6. ÜLKESİYİZ

Orman Genel Müdürlüğünün köklü bir tarihi olduğunu hatırlatan Karacabey, Türkiye'nin dünya orman varlığı sıralamasında 46. sıradan 27. sıraya yükseldiğini, bu sayede orman varlığını en çok artıran ülkeler sıralamasında dünyada 6. Avrupa'da ise ilk sırada yer aldığını, en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa'da ilk, dünyada 4. sırada yer aldığını söyledi.

20 yıl öncesine göre 20,8 milyon olan orman varlığının bugün itibariyle 2 milyon 300 bin hektar artırarak 23.1 milyon hektara ulaştırdığını ifade eden Genel Müdür Karacabey, bunun ülkemizin yüzde 29,6'sının ormanlarla kaplı olması anlamına geldiğini ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında orman varlığını yüzde 30'una ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sadece ormanlık alanlarda ağaçlandırma yapmadıklarını ifade eden Karacabey, üniversitelerin bahçelerinde 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyerek, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2013 yılından itibaren toplam 30 milyon ceviz, badem, zeytin gibi meyveli orman ağacı dikildiğini de sözlerine ekledi.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE EN BAŞARALI ÜLKELERDENİZ

Bekir Karacabey konuşmasının devamında orman yangınlarıyla mücadele Türkiye'nin dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer aldığını belirtti.

Konuşmanın ardından konferans, soru-cevap kısmıyla devam etti. Konferans, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Konferansın ardından OGM Genel Müdürü Bekir Karacabey, KÜ Orman Fakültesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün ile birlikte Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Orman Fakültesi akademik personeli ile OBM heyeti yer aldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum