“Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket”;

“Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket”

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy dün ilimizi ziyaret etti. Milletvekili Aksoy partisinin il başkanlığında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karabük Milletvekili Aksoy burada yaptığı açıklamasında; “Ne Cumhur, ne millet tek yol memleket. Tünelin sonundaki ışık Memleket Partisi’dir.Giderek güçleniyoruz. Biz milletimizin önüne üçüncü bir yol koyacağız” ifadelerine yer verid....

“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ RET EDİYORUZ”

Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına değinerek; “İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen olaydan dolayı hepimiz üzüntülüyüz. Türkiye uzun süreden sonra bir terör olayına maruz kaldı. Orada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir an önce bu olayın faillerinin yakalanıp, cezalandırılmasını memleket sevdalıları olarak bekliyoruz. Terörün her türlüsünü ret ediyoruz. Her türlüsünü kınıyoruz. Terör bir insanlık suçudur” dedi.

“TERTEMİZ BİR DİL İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Açıklamalarına devam eden Başesgioğlu; “Cumhuriyet tarihinde kurulduğu günden bugüne kadar ulusal medyanın sansür yaptığı tek lider, Cesur Yürek Memleket Partisi Genel Başkanımız ve bizim partimiz. Kastamonu siyasetini yakından takip ediyoruz. Seçim atmosferine artık yaklaştık. Önümüzdeki süreçte siyaset dilinin sertleşeceğini söylüyorlar ama biz bu dili kesinlikle bunu ret ediyoruz. Siyaset dili kesinlikle bu değil. Birleşmiş memleket sevdalıların dili bu değil. Biz bu dili kesinlikle ret ediyoruz. Tertemiz bir dil için yola çıktık. Memleket Partisi olarak memleket sevdalısı olan herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

“SGK İLE ANLAŞMA YAPAMADIKLARI İÇİN REÇETE DAHİ YAZAMIYORLAR”

Nefes Hastanesi hakkında da konuşan Başesgioğlu; “Nefes Hastanesi son günlerde gündemde olan bir konu. Daha önceden biz bunu dile getirdik. 11’in aya gelmemize rağmen hiçbir gelişme olmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapamadıkları için reçete dahi yazamıyorlar. Hukuki bir başvuruda bulunmuşlar, hukuki süreci kazandıkları halde Sosyal Güvenlik sözleşme yapmıyor. Hep ‘Kastamonu’ya yatırım gelmiyor’ diye konuşuyorlar. İnsanlar yatırım yapmış, hem de en önemli konuda sağlık alanında yapmış. Neden buraya yardımcı olmuyorlar? Mutlaka bunun bir çözüm bulunması lazım. Kastamonu için çok önemli bir konu. Bu konuyu tüm siyasilerin, STK’ların bu konuyu mutlaka çözmesi lazım” diye konuştu.

AKSOY; “TERÖRİSTİN ULUSU, MENŞEİ OLMAZ, TERÖRİST TERÖRİSTTİR, HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy; İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınayarak; “Hepimiz üzgünüz. 6 vatandaşımızı kaybettik, 81 vatandaşımız da yaralı. Şu ana kadar ulaşılan bilgilere göre, Suriye uyruklu bir teröristten bahsediliyor. Bu da şunu gösteriyor, teröristin ulusu, menşei olmaz. Terörist, teröristtir. Her türlüsüne karşıyız” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN BİR BAŞLANGICA İHTİYAÇ VAR”

İttifaklara değinerek sözlerine devam eden Aksoy; “Vatandaşlar bizim hangi ittifakta yer aldığımızı düşünüyor. Bu aslında sunidir ve zorlamadır. Özgür iradenizle oylarınızı kullanmanıza engel bir durumdur. Birileri şartlandırarak, şuraya ya da buraya şeklinde yönlendirmiştir. Bu şartlanmayı bir yerden hatırlayacaksınız. 1’inci Dünya Savaşı sonrasında ülkemize ABD Mandası ya da İngiliz himayesini dayattılar. Atatürk kongrelerinde ‘manda ve himaye kabul edilemez’ der. Manda ve himaye kabul edilmedi, Osmanlı’nın sonu görünüyordu, ardından Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün geldiğimiz durum ortada. Cumhur İttifakı kabul edilemez. Ekonomi berbat, ‘terör bitecek’ denildi terör saldırısı oldu. ‘Şehitler gelmeyecek dediler, şehitler gelmeye devam ediyor. Daha acısı sınırlar yol geçen hanı gibi oldu. Teröristler sınırları yürüyerek geçebiliyor. Yani yeniden bir başlangıca ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI YAMUK İTTİFAK”

Millet İttifakı’nı da eleştiren Aksoy; “Gelelim diğer tarafa. Diğer taraf milli değil. Bu ittifak yamuk ittifak. Şu anda 6 kol iskambil oynar gibi bir masaya oturmuşlar, ülkede terör var, ülkede hayat pahalılığı var, mevzu bahis olan vatan, gerisi teferruat. Siz oyun oynar gibi toplanıyorsunuz ama buradan sağlıklı bir yapı çıkmaz. Çünkü kafalar bulanık. Türkiye’nin yeni bir güce ihtiyacı var. Güdümlü Cumhurbaşkanı olmaz. Partiyi yönetmeye talipsin, ülkeye yönetmeye talip değilsin. Eğer başkaları seni yönetecekse, sen zaten Cumhurbaşkanı adayı değilsin. Ne Cumhur, ne millet tek yol memleket. Atatürk ile sorunu olmayan, kimlik ve mezhep üzerine siyaset yapmayan, ayrım yapmayan bir partiye ihtiyaç var. Bu sebeple üniter devlet anlayışının ilk ayarlarına döneceğiz. Kimlik ve mezhep siyaseti olmayacak. Terörün her türlüsüne karşı olacağız ve Atatürk’ün yolunda devam edeceğiz. Memleket Partisi’ni bunun için kurduk. Tünelin sonundaki ışık Memleket Partisi’dir. Giderek güçleniyoruz. Biz milletimizin önüne üçüncü bir yol koyacağız. Sandık güvenliği için partiler anlaşılabilir. Türk milleti için biz adayımızı göstereceğiz, seçime gireceğiz. Vatandaşın kafası bulanık ve Memleket Partisi’ne doğru yöneliyorlar. Genel Başkanlar ‘Ben ülkeyi yöneteceğim’ diye bir parti kurmuyorsa, iddialı değilse, başka Cumhurbaşkanı arıyorsa, bu çok komik bir şey. Biz hür, kendi göbeğini kendisi kesen, Ankara’dan yönetilen Cumhurbaşkanı istiyoruz” dedi.

“HALK 20 KAT YOKSULLAŞTI”

Ekonomi ile ilgili konuşan Aksoy; “Cumhurbaşkanı geldiğinde ‘6 sıfır sileceğim’ dedi. Dolarda 1,1 TL idi. ‘Eşitledim’ dedi. Şimdi geldik, 20 TL’ye kadar geldi. 20 kat yoksullaştık. Bir ülkenin parası değerli ise, ülke güçlüdür. Para değer kaybediyorsa, ülke zayıflıyor demektir. 20 kat yoksullaştı halk. Teknoloji geliştiği için, emperyalistlerde para kazanabilmek için halkımızı ileriye yönelik borçlandırıyorlar. Biz doğru yapılan işleri destekleyeceğiz. Bir vatan evladı SİHA’larda, İHA’larda başarılı oldu. Azerbaycan Türk’tür. Özbekler, Kırgızlar hep Türk’tür. Hepsi bizim kardeşimizdir. Azerbaycan politikalarını destekleyeceğiz. Mavi Vatan bizim vazgeçilmezimizdir. Biz tezkereye ‘evet’ dedik. Fakat orada sınırlar yeniden oluşuyor. Metot Suriyeleri getirmek değil, yaşanabilir şartlarda onları göndermek. Göçmen politikasında insanca bunları göndereceğiz. Bunlar bizim hem ekonomik, hem de güvenlik yükümüzü arttırıyor. Kuzey Irak ve Suriye politikalarının gözden geçirilmesi lazım. Biz Togg’a karşı değiliz. Biz fahiş fiyatlarla işler yapılmasına karşıyız. Körü körüne karşı olmak bir süre sonra devlet düşmanlığına dönüyor” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU DOKUSUNA UYGUN BİR PARTİ KURDUK”

Aksoy son olarak; “Memleket Partisi Kastamonu’da giderek güçleniyor. Kastamonu dokusuna uygun bir parti kurduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şapkayı Kastamonu’da giymiştir. Kastamonu halkının destekleyeceğini bildiği için. Kastamonu’nun ayrı bir yeri var” dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum