Deprem tatbikatının detayları belli oldu;

Deprem tatbikatının detayları belli oldu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde yapılacak, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı'nın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma (HAY) sisteminden bilgilendirme mesajı ve Hayati Uyarı Bildirimi gönderileceğini bildirdi....

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Düzce Depremi’nin 23. yılında, ülke genelinde yapılacak tatbikat öncesinde, AFAD Başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenledi.17 Ağustos 1999 depreminin yaraları sarılmadan, 12 Kasım 1999’da Düzce Depremi’nin yaşandığını hatırlatan Sezer, Türkiye’de 1143 deprem gözlem istasyonuyla yıllık ortalama 24 bin deprem ölçümlemesi yapıldığını bildirdi.Sadece bu yıl şu ana kadar 17 bin deprem gerçekleştiğini, Türkiye’de 485 adet diri fay bulunduğunu ifade eden Sezer; “Neredeyse her bölgemizde bu faylardan kaynaklanan 5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme ve etkilenme potansiyeli mevcuttur.” dedi.

TATBİKAT NE ZAMAN YAPILACAK?

AFAD Başkanı Sezer, “Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı”nın, ülke genelinde, 9 Kasım 2022’de, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm yurtlarda düzenleneceğini, tatbikatın 12 Kasım saat 18.57’de de ülke genelinde ve KKTC’de yapılacağını bildirdi.

"11 KASIM GÜNÜ CUMA HUTBESİNDE AFETLER KONUSUNA YER VERİLECEK"

Tatbikat saatinde tüm öğrencileri de aileleriyle evlerinde tatbikata katılmaya davet eden Sezer; "Diyanet İşleri Başkanlığınca, 11 Kasım günü cuma hutbesinde afetler konusuna yer verileceğini ve tatbikat duyurusu yapılacaktır.İllerdeki yerel yöneticilerimiz, tatbikat saatinde vatandaşlarımızla birlikte çök-kapan-tutun hareketi yapacaklar. 81 ilde, afetlerde kullanılan araç ve malzemelerden oluşturulacak sergilerin de hava şartlarının uygun olması durumunda açılacaktır" dedi.

TATBİKAT BAŞLADIĞINDA SMS GÖNDERİLECEK

Yunus Sezer açıklamasına şöyle devam etti; “Vatandaşlarımıza tatbikatın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma Sisteminden Bilgilendirme SMS’i ve Hayati Uyarı Bildirimi göndereceğiz. Uyarı mesaj metninde ‘AFAD Tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı yapılmaktadır yazısı mesaj olacak gelecektir.Belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli bildirim yapılacak. TRT radyo yayınlarında, tatbikata ait bilgilendirme anonsunu otomatik olacak şekilde yayınlayacağız. Diğer özel televizyon kanallarında ise yönlendirme ile tatbikat uyarı mesajını yayınlayacağız.” (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum