KYK yurtları eğitime hazır;

KYK yurtları eğitime hazır

Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altında bırakan Kovid-19 (Koronavirüs) nedeniyle 1 buçuk seneyi aşkın ülkemizde yüz yüze eğitim yerine, çevrimiçi eğitim yapılıyor....

Koranavirüs’e karşı aşılanma oranların artmasıyla beraber, Türki’ye kademeli bir şekilde yüz yüze eğitime kaldığı yerden başlıyor. İlk ve ortaöğretim 6 Eylül tarihinde sınıflarda eğitime başlamıştı. Kastamonu Üniversitesi ’de 11 Ekim 2021 Pazartesi tarihinden itibaren yüz yüze eğitim ve öğretime başlayacak. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredili Yurtlar Kurumu (KYK) Kastamonu İli genelinde öğrenciler için hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak KYK yurtlarındaki yeniliklerden ve bu sene kaç öğrenciye ev sahipliği yapacaklarından bahsetti. 

“YURTLARA GİRİŞ HES KODU UYGULAMASI İLE SAĞLANACAK”

Uzun süre sonra 2021-2022 eğitim ve öğretim hayatında Üniversiteliler okullarına kavuşurken Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak şu ifadeleri kullandı; “ 11 ağustos tarihinde Kastamonu’nun İlçelerinde ağır bir sel afeti yaşandı. Yaşanan sel afeti sonrası, selzedeleri yurtlarımızda ağırladık. Şeyh Şaban-ı Veli Yurdu, Kastamonu Yurdu C Blok ve Abana Öğrenci Yurdu olmak üzere 3 yurdumuzda toplam 1336 afetzedemiz misafir oldular. 23 Eylül tarihi itibariyle yurtlarımızdan afetzedeler ayrılmış durumdalar. 11 Eylülde Üniversitemiz yüz yüze eğitime başlayacak. Yurtlarımız öğrencilerimiz için hızlı bir şekilde hazırlanıyor ve hali hazırda yurtlarımızda kalmaya başlayan öğrencilerimizde var. Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz de bu sene yurtlarımızda barınmaya başladı. İl Merkezinde Fakülte ve Yüksekokul olarak 960 erkek, 1312 kadın öğrenci olmak üzere toplam 2272 öğrenci yurtlarımızda kalmaya hak kazandı. İlçe Yüksek Okullarımızda ise 818 erkek, 1106 kadın öğrenci olmak üzere toplamda 1924 öğrenci yurtlarımızda kalmaya başlayacak. Yurtlara giriş HES kodu uygulaması ile sağlanacak” dedi. (Furkan Karaca/Özel Haber)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum