KYK faizleri siliniyor;

KYK faizleri siliniyor

KYK borcu faizlerinin de içerisinde yer aldığı ekonomiye yönelik torba teklif TBMM'den geçti....

Yasaya göre; KYK öğrenim kredisi borç faizlerinin silinmesi, 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması, maske cezalarının silinmesi gibi düzenlemeleri de içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi kabul edildi.


KYK KREDİ FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ?

TBMM Genel Kurulunda, KYK öğrenim kredisi borç faizlerinin silinmesi, 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması, maske cezalarının silinmesi gibi düzenlemeleri de içeren ekonomiye ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Torba yasaya göre öğrencilerin aldıkları KYK kredi borçlarının faizleri silinecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan kredi alan öğrenciler, aldıkları borç miktarını mezuniyetlerinin ardından 2 yıl sonra ödemeye başlayacaklar.

"ÖNEMLİ BİR DÜZENLEME SÖZ KONUSU”

KYK faizlerinin silinmesine ilişkin Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş önemli değerlendirmelerde bulundu. Öğrenim kredisinden 1 milyon 292 bin kişinin yararlandığını vurgulayan Elitaş; “ KYK borçlarının faizlerini siliyoruz. 2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilerek yeni yılın borcu hasıl oluyordu. 4 yıl boyunca bu sürekli yükseliyordu. Bu toplam 27.6 milyar liralık rakama ulaşmış. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak. Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak. Öğrenci askere giderse askerlik süresinde de yine faiz işlemeyecek. Öğrenci 1 yıl daha ilave aldıktan sonra 3 kere üst üste daha erteleme imkanı olacak. Öğrenci kardeşlerimizin aldıkları kredi katkısını rahat bir şekilde ödeyebilmek için yapılmış, önemli bir düzenleme" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyon karşısında gençlere destek sağlandığını vurgulayarak; “ Temmuz ayındaki Kabine Toplantımızda, kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılması kararını aldık. Bu uygulamadan hâlen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanabilecek. Böylece kredi geri ödemelerinde 26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum