Atatürk hayatta olsaydı ona ne söylerdiniz?;

Atatürk hayatta olsaydı ona ne söylerdiniz?

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99'uncu yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da törenlerle kutlandı. 99 yaşındaki genç Cumhuriyetimiz ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgi ve bağlılık bir kez daha en yüksek sesle dillendirildi.Açıksöz Tv ve CNG haber ekibi olarak, Cumhuriyetin 99'uncu yılında kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel sokak röportajında, vatandaşlarımıza ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı ona ne söylemek isterdiniz?'' diye sorduk. Detaylar haberimizde......

“GENÇLERİMİZE NELER SÖYLEMEMİZ GEREKTİĞİNİ KENDİ AĞZINDAN DİNLEMEK İSTERDİM”

Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yılını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı'nda bulanarak duygularını aktaran Sıtkı Önder; “Mustafa Kemal Atatürk’ümüz yaşasaydı kendisine öncelikle bu işlerde vatan sevgisinin en üst düzeyde tutularak nasıl yapıldığı ile alakalı  bizlere bilgi vermesini, bizleri cesaretlendirmesini , gençlerimize neler söylememiz gerektiğini kendi ağzından dinlemek isterdim. Bu manada Mustafa Kemal Atatürk’ümüze minnettarız, şükran borçluyuz. Ruhu şad olsun diyoruz. Keşke yaşasaydı” ifadelerine yer verdi.

"ATATÜRK’ÜN 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR'  SÖZÜ ÜZERİNE BENDE HAVACILIK BÖLÜMÜNÜ OKUYORUM"

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlamalarına katılan Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Yasin Türkyılmaz ise: “Atatürk yaşasaydı kendisine gençliğinin izinden gittiğini söylemek isterdim. İstikbal göklerdedir demek isterdim. O yüzden ben de Atatürk’ün bu sözüyle Havacılık bölümünü okuyorum” şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUM BAYRAĞI GÖRDÜĞÜ ZAMAN  ‘ TÜRKİYE BAYRAĞI ‘ DEMİYOR, ‘ATATÜRK BAYRAĞI’ DİYOR"

Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen şenlikleri izlemek için gelen Fatih Gürel; “ Öncelikle geleceğe yönelik öngörüsü için, kıvrak zekası için ve büyük bir siyasi deha olduğu için teşekkür ederdim. Yaptığı inkılaplarla, eğitimde yaptığı seferberlikle , eğitimdeki eşitlikle , demokrasi ile ve bunun yanında gerçekleştirmiş olduğu bu reform çalışmaları için kendisine teşekkür ederdik. Çocuğuma ebeveynleri olarak Atatürk sevgisini biz anlatıyoruz. Okulda da öğretmenler fiziksel olarak çok güzel bir şekilde anlatıyor. Çocuğum bayrağı gördüğü zaman  ‘ Türkiye bayrağı ‘ demiyor, ‘Atatürk bayrağı’ diyor. Bu şekildeki güzellikleri çocuklara anlatmak lazım“ denildi.

"AYAKLARINA KAPANIRDIM, ELLERİNDEN ÖPERDİM, ŞÜKRANLARIMI SUNARDIM"

Cumhuriyet Meydan'ında Hacer Meriç ise şu ifadelere yer verdi; “İyi ki Atatürk gibi bir insanımız olmuş, iyi ki bizi kurtarmış. Atatürk’e minnettarım. Ayaklarına kapanırdım, ellerinden öperdim, şükranlarımı sunardım ve ‘ Ne mutlu Türk’üm diyene’” dedi.

"ATATÜRK'E SARILIR VE TEŞEKKÜR EDERDİM"

Ortaokul öğrencisi olan Duru Elif Aydemir;“Atatürk şu anda hayatta olsaydı, ona Vatanımızın çok iyi bir kurucusu olduğunu , bizi iyi ki bu günlere getirdiğini , o olmasaydı bu günlere gelemeyeceğimizi söylerdim. Onun sayesinde bağımsızlığımızı kazandık. Ona sarılır ve teşekkür ederim “dedi. (Banu Türkmenoğlu/Mizgin Kaynar)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum