Aile Eğitim Programı'na yoğun ilgi;

Aile Eğitim Programı'na yoğun ilgi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Aile Eğitim Programı'ndan bugüne kadar yaklaşık 3 milyon vatandaş yararlandı" dedi....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, ailelerin sorun çözme kapasitelerini artırmak, aile olmanın, yuva kurmanın sorumluluklarını aktarmak amacıyla ülke genelinde eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Bu kapsamda koruyucu ve önleyici bir hizmet olan Aile Eğitim Programını 2013 yılından bu yana 81 ilde uyguladıklarını hatırlatan Yanık, "eğitim ailede başlar" anlayışıyla hayata geçirdikleri program ile ailelerin güçlendirilmesini, sahip oldukları imkanları daha iyi kullanmalarını, aile değerlerinin korunmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Programın, Türkiye'de sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşturulması ve aile yaşam kalitelerinin artırılmasını amaçladığını aktaran Yanık, vatandaşların bundan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla ücretsiz yararlanabileceklerini bildirdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum