Kuzeykent’e Ek İtfaiye Binası;

Kuzeykent’e Ek İtfaiye Binası

Kuzeykent Mahallesi Vali Aydın Arslan Caddesi üzerine yapılacak olan Kastamonu Belediyesi Ek İtfaiye Binası temel atma töreni gerçekleştirildi....

Gerçekleştirilen törene, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İGM Başkanı Güray Parçal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, Belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kuzeykent’te yer alacak olan Kastamonu Belediyesi Ek İtfaiye Binasının on yıldır konuşulduğunu fakat bir türlü hayata geçirilemeyen bir proje olduğunu vurguladı.


“BURADA BİR EKİP ANINDA MÜDAHALE EDEBİLMEK İÇİN GÖREVLENDİRİLECEK”

Kuzeykent’te ek itfaiye binasının bugün temelinin atılarak kısa süre içerisinde tamamlanacağının altını çizen Galip Vidinlioğlu; “Olukbaşı’ndan buraya gelmek 10-15 dakika süre alıyordu. Bu tip durumlarda anında müdahale çok önemli. Bundan dolayı Kuzeykent’e ek bir itfaiye binası elzemdi. Bugün temelini atacağız ve kısa sürede de tamamlayacağız. Tabi burası adı üstünde ek hizmet binası. Hem binanın büyüklüğü hem de yeri itibariyle farklı ifadeler kullanıldı. Şunun bilinmesinde fayda var. Burada bir nöbetçi ekibimiz olacak. 3-5 tane ekip kalmayacak. Burada bir ekip ana itfaiye binamızdan ekipler gelene kadar anında müdahale edebilmek için görevlendirilecek. Bu ek bina da İller Bankasına sunduğumuz projelerden bir tanesiydi. Tıpkı güneş enerjisi panelleri gibi, enerjimizi kendimiz üretmek istememiz gibi.. Yine şehrin su pompalamasında kullanılan akıllı su pompaları ki bunların hepsi hazırlanarak müracaatları yapılmıştı. Fakat 2 yıl süren pandemi sürecinde epey debelendik. Ve tabi dünyanın da içerisinden geçtiği özellikle enerji fiyatlarında, doğalgazda ciddi fiyat artışlarından kaynaklı özellikle Avrupa Birliği fonları ne yazık ki bu dönem itibariyle irtifaya uğradı. Antalya ile birlikte Türkiye’de en yoğun orman varlığına sahip iliz. Burası sadece il merkezine hitap eden bir il olmayacak. Çünkü şehrin büyümesiyle birlikte Kuzeykent Mahallesi ciddi bir nüfusu içerisinde barındırıyor. Allah göstermesin Kuzeykent Mahallemizde bu tarz felaketlerle karşılaşabiliriz ama ulaşım açısından buraya yakın bölgelerde olacak herhangi bir problemde de yine buradan hemen ekiplerimiz seferber olabilecekler. Ekiplerimizin Olukbaşından bu bölgeye gelmesi yaklaşık en iyi şartlarda bile 10 ila 15 dakika süre alıyor. Bu tarz durumlarda erken müdahale gerçekten çok önemli. Burada yığınla itfaiye aracı kalmayacak. Burada bir itfaiye görevlendirilecek. Asıl ekip gelene kadar burada konuşlanacak ekip olaylara ilk müdahaleyi yapacak. Allah afetlerden korusun ama bunlar hayatın içinde var. İnşallah bu vesile ile de şehrimizin bir problemini de çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI BİRLİKTE BİRÇOK ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİYOR”

Vidinlioğlu açıklamasının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genel Başkan yardımcılarının bu konuda ciddi şekilde destek olduklarını vurgulayarak;“Cumhur İttifakı birlikte birçok şeyin üstesinden geliyor. Cenab-ı Allah bu mübarek Cuma gününde birlikteliğimizi daim etsin. Şehrimize daha güzel hizmetler yapma noktasında bizlere de güç kuvvet versin. Temelini attığımız tesisimiz hem şehrimize hem de Kuzeykent Mahallemize hayırlı olsun. Allah korusun afetlerden ama hayatın gerçeğinde bunlar da olağan şeyler. Böyle bir durum olduğunda da en kısa sürede müdahale etme yönünde hayırlı hizmetlere sebep oldur. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÜNLÜ: “GEREK ORMAN VARLIĞI GEREKSE YERLEŞİM YERİ OLARAK ÇOK DAĞINIK BİR İLİZ”

Kuzeykent bölgesine yeni bir ek hizmet binasının yapılmasının yerinde bir karar olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü konuşmasında, “İlimiz gerek orman varlığı gerekse yerleşim yeri olarak çok dağınık bir iliz. Yine Türkiye’de en çok köye sahip illerinden biriyiz. Köylerimizde bize miras kalan ve yaşatmaya çalıştığımız ahşap binalar var. Zaman zaman gerek orman yangınları ve gerekse köylerimizde çıkan yangınlarla birlikte bütün yangınlarda kurumlarımız ellerinden geleni yapıyor. Şehrimizin diğer kısmında yer alan itfaiye binamızın yanı sıra, Kuzeykent bölgemize yeni bir bina yapılmasının çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Yangınla birlikte her türlü afette hem milletimiz hem de kurumlarımız ellerinden geleni yapıyor. Yangınla mücadelede itfaiyecilerimiz büyük çaba ve gayret gösteriyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın can ve malını koruma anlamında özveri ile çalışıyorlar. Onlara da bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

ÖZMEN: “KUZEYKENT BUNU HAK EDİYORDU”

MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen ise temel atma töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında; “Gelişen ve değişen Kastamonu’da özellikle Kuzeykent’te böyle bir hizmet binasına ihtiyaç vardı. Olukbaşı’nda yer alan hizmet binamızla bu bölge arasında oldukça mesafe vardı ve Kuzeykent bunu hak ediyordu. Projede emeği geçen başkanıma ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum