“En büyük arzumuz insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz”;

“En büyük arzumuz insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz”

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni" gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, burada yaptığı konuşmasında; “Tıp Fakültemizi tercih ettiğiniz için tebrik ediyor ve sizleri bugüne kadar yetiştiren çok değerli ailelerinize şükranlarımı sunuyorum.Hayatınız boyunca da çalışkan, dürüst, hakikat peşinde koşan, vatanını seven, vazife şuuruna, ahlaki ve milli değerlere sahip, insana değer veren, adaletli ve vicdanlı hekimler olarak Ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur” ifadelerine yer verdi....

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, hayırseverler Yavuz Ballık, Nurten Ballık, Prof. Dr. Sâkine Eruz Esen adına Ahmet Esen başta olmak üzere, Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.


TUTAN; “HEKİM HASTANIN TUTUNACAK DALI YANI UMUDUDUR”


Açılış konuşmalarını Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencileri adına öğrenci Abdullah Seyyid Tutan yaptı. Tutan konuşmasında; “Hekim hastanın tutunacak dalı yani umududur. Bizlere düşen, bu umudun bir parçası olabilmek için tüm gayretimizi ortaya koymaktır” dedi.

GÜLER; “BU KİMLİĞİ SEVİN VE İYİCE BENİMSEYİN”


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler de açıklamasında, hekimliğin bir hayat tarzı olduğunu belirtti. Öğrencilerine seslenen Güler devamında; “Bu hayat tarzı bugünden itibaren sizlerindir. Sizlerle ölene kadar birlikte olacak bu kimliği sevin ve iyice benimseyin. Hocalarınız olarak bizler, bu hayat tarzını sizlere öğretmek için elimizden geleni yapacağız. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz” diyerek, eğitim ve hekimlik hayatlarında başarılar diledi.

TOPAL; “GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇOK ÇALIŞARAK ZORLU BİR SAFHAYI GERİDE BIRAKTINIZ”


Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’ne yeni katılan öğrencileri aralarında görmekten dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını belirterek; “Sizler, gece gündüz demeden çok çalışarak zorlu bir safhayı geride bıraktınız. Tıp Fakültesi öğrencisi olarak şimdi daha zorlu ama bu mukaddes mesleğe sahip olabilmek için 6 yıllık özveri ve yoğun bir çalışma gerektiren bir eğitim safhasına başladınız” dedi.

“MORFOLOJİ BİNAMIZ, EĞİTİM KALİTEMİZİ DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIYACAK”

Heyecanlarını arttıran başka bir unsurunda Tıp Fakültesi Morfoloji binasının inşaatını tamamlayarak hizmete açmak olduğunu vurgulayan Rektör Topal; “İnşallah yeni Morfoloji binamız; sunduğu imkânlarla birlikte siz değerli öğrencilerimizin eğitimlerini bu binada sürdürmesini sağlayarak, çok önemli bir alt yapı eksikliğimizi tamamlayacak ve eğitim kalitemizi daha üst seviyelere taşıyacaktır. Tıp Fakültemiz, sahalarında yetkin ve donanımlı hocalara sahip, ilimizde birçok ilki gerçekleştirmiş bir fakülte. Siz öğrencilerimize düşen sorumluluk, kıymetli hocalarınızdan en üst düzeyde istifade ederek, sunulan bu imkânları en verimli ve faydalı şekilde kullanmanızdır. Bizlerin yegâne amacı sizlerin, bugün üzerinize giydiğiniz bu beyaz önlüğe layık hekimler olarak yetişmenizdir” dedi.

“İNSANLIĞA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMENİZ EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

Törenin simgesi olan ve meslek hayatı boyunca giyecekleri beyaz önlüklerin sadece bu mesleğe ait bir ibare olmadığını söyleyen Rektör Topal; “Nasıl ki mesleğe böyle tertemiz bembeyaz bir önlük giyerek başladıysanız, hayatınız boyunca da çalışkan, dürüst, hakikat peşinde koşan, vatanını seven, vazife şuuruna, ahlaki ve milli değerlere sahip, insana değer veren, adaletli ve vicdanlı hekimler olarak Ülkemize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur. Bugün gururlanmak hakkınız olduğu gibi çalışmak ve hizmet etmek de vazifenizdir” ifadelerine yer verdi.

“SİZLERİ BUGÜNE KADAR YETİŞTİREN ÇOK DEĞERLİ AİLELERİNİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Rektör Topal, öğrencileri Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih ettikleri için tebrik ederek; “Hekimliğin simgesi olan beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını atan geleceğin hekimleri olan sizleri Üniversitemizi, Tıp Fakültemizi tercih ettiğiniz için tebrik ediyor ve sizleri bugüne kadar yetiştiren çok değerli ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizde geçireceğiniz yılların başarılı ve huzur içinde geçmesini dileyerek, saygıdeğer öğretim üyelerimize ve siz kıymetli öğrencilerimize mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi diliyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Ardından Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emine Petekkaya eşliğinde öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Andı’nı okudu. Programın devamında morfoloji binasındaki eğitim ve araştırma laboratuvarına katkıda bulunan hayırseverler Yavuz Ballık, Nurten Ballık, Prof. Dr. Sâkine Eruz Esen adına Ahmet Esen’e Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler tarafından plaket takdim edildi. Takdimlerin ardından tören, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencilerinden Seymen Ali Kaya, Eren Kazmacı, Kaan Özcan ve Ömer Özel’in müzik dinletisi ile son buldu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum