‘Zor dönemde önemli işler yaptık’;

‘Zor dönemde önemli işler yaptık’

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) olağan genel kurulu 8 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek. Mevcut KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve Oda Meclisi üyelerinden işadamı Salim Arpacıoğlu’nun listelerinin yarışacağı genel kurul öncesi, başkan adaylarının projeleriyle ilgili açıklamaları devam ediyor.“Yeni dönemde yapılacak çok işimiz var” diyen KATSO Başkanı Fındıkoğlu, bir kez daha oda başkanlığına aday olduğunu duyurarak üyelerden destek istedi....


“SİYASİ HİÇBİR HEDEFİM YOK”

Oğuz Fındıkoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Odamızın değerli üyeleri; yeni dönemde sizlerin tensibiyle tekrar Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) başkanı seçilmem durumunda sizlere yakışır yeni bir hizmet binası ile birlikte TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi), Yatırım ve Proje Destek Ofisi, İhracat Destek Ofisi ve İhracat İstihbarat Merkezi, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Marka ve Patent Birimlerinin Odamız Bünyesinde hizmet vermeye başlayacağını belirtmek istiyorum. 8 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde geçtiğimiz dönemde birlikte çalıştığımız meclis üyelerimize şimdiye kadar ki yapmış oldukları çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Aramıza yeni katılacak meclis üyeleri ile daha güçlü bir yapılanmanın içerisinde olduğumuzu da eklemek isterim. Geçtiğimiz dönemde yakınımızdaki savaşlar, ekonomik kriz, pandemi, sel felaketi gibi sorun ve problemler tüm iş dünyasını olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiledi. Buna rağmen üyelerimizin ve ilimizin yararına birçok çalışmayı tamamlayarak projeleri hayata geçirdik. KATSO Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri olarak, siyasetçilerin ve bürokratların çalışmalarının ötesinde üyelerimizin sorunlarının daha dinamik ve çözüm odaklı olması gerektiğinin bilinci ile çalıştık. Üyelerimizin tüm sorunlarını istişareler ile analiz ederek başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere ilgili tüm bürokratlara ve bakanlıklara ilettik, bakanlar ile birebir görüştük ve Cumhurbaşkanı nezdinde sunduk. Bu güne kadar siyaset ile hiç ilgilenmedim ve bugünden sonra da siyasi hiçbir hedefim yok, öncelikli hedeflerimin ilki ilimize, odamıza ve sizlere yakışır bir hizmet binası yapmak. Sizlerin en iyi şekilde hizmet alacakları bir bina yapmak için Kastamonu Belediyesi ile işbirliğine giderek yıkımı yapılan eski belediye hizmet binasının bulunduğu arsaya en kısa zamanda KATSO hizmet binasının yapılacağının sözünü vermek istiyorum. Geçtiğimiz dönemde yaşadığımız olumsuzlara karşı yılmadan sizler için, ilimiz için ve gelecek kuşaklarımız için uğraş verdik. Kuruluşu için desteklediğimiz ve kurucu ortağı olduğumuz Teknokent A.Ş., Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Belediye Başkanlığı ve diğer girişimler ile işbirliği içerisinde hayata geçerek yüksek teknoloji üreten bir çok işletmeye ev sahipliği yapmaya başladı. Yine kurucu ortağı olduğumuz ‘Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Hayvancılık OSB’ ile ilgili çalışmalar tamamlanarak yatırım programına alındı. Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi (URGE) Projesi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği, Milli İstihdam Seferberliği, Mesleki Eğitim, Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi, coğrafi işaret, nefes kredisi, KGF destekli krediler gibi çalışmalarımızı da bünyemize katarak ekonomik kriz, sel felaketi, dünyayı ve ülkemizi etkileyen savaşlar ve pandemi döneminde yaşanan sıkıntıların arasında üyelerimizin daha az etkilenmesi için çaba gösterdik.”

“KARMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GİRİŞİMİNİ BAŞLATACAĞIZ”

“Gelecek dönemde sizlerle birlikte yeni hizmet binası bünyesinde ARGE Projelerinin destekleneceği, yeni veya kendini geliştirmek isteyen işletmelere ev sahipliği yapacak TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi)ni bünyemize katmak istiyoruz. Yatırım ve Proje Destek Ofisi kurarak projesi olan, kapasitesini geliştirmek isteyen veya yeni girişim düşünen iş dünyamıza hizmet edecek bir ofis oluşturacağız. İhracat Destek Ofisi ve İhracat İstihbarat Merkezi ile ihracatçımızın yanında olacağız, ihracatçılarımıza dış pazar analizi, müşteri analizi gibi hizmetler vereceğiz ve potansiyel ihracatçılarımıza yol gösterecek bir birim oluşturacağız. Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ile işçi işveren uyuşmazlıklarının çözümü ve ticari uyuşmazlıkların çözümü için mahkemeden önce odamız bünyesinde kurulacak Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizde çözeceğiz. Marka ve Patent Birimi ile üyelerimizin patent başvurularını, marka başvurularını odamız bünyesinde kurulan birimden takip edeceğiz. Merkez Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi için yapılan çalışmalara desteklerimiz devam edecek, Seydiler OSB ile ilgili çalışmaların sonuçlandırılması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İhsangazi ve Araç ilçelerinin kesişme noktalarında belirlediğimiz bir bölgede Kastamonu Valiliğimiz ve ilçe belediyelerimiz ile işbirliği içerisinde Karma Organize Sanayi Bölgesi girişimini başlatacağız. Tüm bu hedeflerimizi sizlerle birlikte güç birliği ile gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi olmam münasebetiyle ayrım yapmadan tüm üyelerimizin şikayet, istek ve taleplerini konsey toplantılarında dile getirdim. Yeni dönemde de sizler ile istişarelerimiz daha da sıklaşacak ve bütüncül bir çalışma anlayışına hakim olacağız. Yeni dönemim tüm iş dünyamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum