'Gençlerimiz barınamıyor';

'Gençlerimiz barınamıyor'

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Alican Yılmaz, son günlerde ülke genelinde de gündem olan üniversite öğrencilerinin yurt sorunları hakkında açıklamalarda bulundu...

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Alican Yılmaz,  son günlerde ülke genelinde de gündem olan üniversite öğrencilerinin yurt sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversite öğrencilerinin yurt bulmak için arayış içerisinde olduğunu söyleyen İl Başkanı Yılmaz, ''Fakat devlet yurtlarının kontenjanlarının yetersiz olması, özel yurtların ve ev kiralarının ise yüksek fiyatlı olması; bu ülkede her zaman olduğu gibi bir kez daha gençlerimizin kendilerini öksüz hissetmelerine sebep oldu'' dedi.

Mevcut iktidar döneminde en büyük sıkıntıları her zaman gençlerin yaşadığını iddia eden Yılmaz, ''Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığımızı koruyacak dediği gençler kendi ülkelerinde başlarını sokacak bir yer, yiyecek ekmek bulamıyorlar. Sokaklarda, parklarda yatan öğrenciler var bu ülkede. Aç gezen öğrenciler var bu ülkede. Bu sebeplerden dolayı eğitim hayatları biten gençlerimiz var bu ülkede. Eğitimlerine devam ettikleri takdirde ise ailelerin aç kalacağını söyleyen gençler var bu ülkede. Gençlerimizi bu duruma sürükleyerek her zaman olduğu gibi, mevcut iktidarın alışık olduğu gibi onları cemaat ve vakıf yurtlarına, özel yurtlara muhtaç bırakma uğraşı boşadır. Çünkü kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın öğrenci arkadaşlarımızla birlikte bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet’in bekçisiyiz ilelebet! Bu sebeple iktidara çağrımız çok açık ve nettir. Bu boş uğraştan bir an önce vazgeçilmesini ve bağımsızlığımızın teminatı öğrenci arkadaşlarımızın yurt sorununun acilen giderilmesini talep ediyoruz'' dedi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum