‘Arıcılığı ve arı varlığımızı arttırmamız lazım’;

‘Arıcılığı ve arı varlığımızı arttırmamız lazım’

Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin yeni hizmet ofisinin ve iktisadi işletmesinin açılışı yapıldı. Rauf Denktaş Caddesi girişinde gerçekleştirilen açılışa Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yurt ve Resul Köprülü, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı....

ÇAKIR: “YAPMAMIZ GEREKEN ÇOK İŞ VAR”

Açılış kurdelesini kesen Vali Avni Çakır; “Arıcılık potansiyeli olan ama hala yapmamız gereken işin olduğu bir alan. Bu anlamda coğrafi işaret almış ballarımız mevcut. Kestane Balı denildiğinde Kastamonu’da özellikle sahil ilçeleri; Cide’siyle, Doğanyurt’uyla, Bozkurt’uyla, Şenpazar’ı ile ciddi anlamda anılıyor. Çiçek balı, çam balı konusunda Tarım Bakanlığımızın, kaymakamlıklarımızın projeleri var. Bizde valilik olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu anlamda hem tarımsal çeşitliliğimizi korumak, doğanın dengesinin yakalamak için arıcılığı, arı varlığımızı arttırmamız lazım. Yapmamız gereken çok iş var. Genç ve dinamik bir ekipte kurulmuş, bize de düşen onlara yardımcı olmak” dedi.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri tarafından yeni hizmet ofisi ve iktisadi işletmesi gezildi. Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar, protokole yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum