TRADEF, ticarette yeni ufuklara kapı araladı;

TRADEF, ticarette yeni ufuklara kapı araladı

Türkiye’nin en büyük bölgesel fuarı özelliğini taşıyan Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) Kastamonu’da devam ediyor. Orta Doğu ülkelerinden gelen satın almacılar ile Türk firmalarını buluşturan TRADEF, Kuzeykent Fuar Alanı’nda 5 bin metrekare kapalı alanda 100’ün üzerinde kurum, kuruluş ve şirketi bir araya getirdi. Fuarda kamu kurumlarının yanı sıra turizm, ahşap, bilişim, çevre, enerji, elektrik, eğitim, gıda, inşaat, makine, maden, mimarlık, otomotiv, plastik, sağlık, tarım ve tekstil sektörünün temsilcileri yer alıyor....

Batı Karadeniz’de mahalli ve yerel idare birimleri, sanayi ticaret odaları, kalkınma ajansları, özel kurum kuruluş ve iş dünyası derneklerinin birlikte hareket ettiği TRADEF, bölge adına gerçek bir tanıtım ve iş forumu olma özelliği taşıyor. Fuara, Katar ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden de büyük katılım var.

Fuara katılan Celepciler Beton Yapı Elemanları yöneticisi Mücahit Celepci; “Firmamız, 1985 yılında Samsun’da kuruldu. Sonrasında Kastamonu’da da fabrikamızı kurduk. Beton yapı elemanları ve kent mobilyaları olarak iki grupta faaliyetlerimizi gösteriyoruz. 4 seneden bu yana kent mobilyalarına daha çok ağırlık vermeye başladık. Masif masa, masif ahşaplarda biraz daha ilerleme kaydedip yurt dışına gönderim sağlamaya başladık. İlk ihracatımızı da ahşap ürünlerde gerçekleştirdik. Bu şekilde ilerleyerek firmanın daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Yapılan ürünlerin hepsi kendi üretimimiz. Kastamonu’daki fabrikamızda 40 kişi, Samsun’da ise 20 kişi istihdam ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Kırmızı Dekor Moda Piyer yöneticileri ise firma ve fuar hakkında şunları söyledi; “Kastamonu adına güzel bir fuar gerçekleşiyor. Biz de mantolama malzemesi ve karton piyer grupları ile ilgili çalışmalarımızla bu fuara katıldık. Fuarın etkin geçtiğini düşünüyorum. Yurt dışından gelen misafirlerimizle güzel diyaloglarda bulunduk. Bu insanların fikirleri ve bizim hünerlerimizi birleştirmeye çalıştık. Kastamonu adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Kastamonu Entegre firması İhracat Satış Pazarlama Uzmanı Çağla Elmas da yaptığı açıklamada, “Kastamonu Entegre, alanında bir numaradır ve bilinen bir firmadır. Kesinlikle kalite ve hizmet açısından son derece verimli ve duyarlı bir firmadır. Her zaman yeniliğe ve gelişime açık olan bir firmadır. Kesinlikle ürünlerimizi denemenizi ya da fabrikalarımızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum