“Eğitim sistemi sizce yeterli mi?”;

“Eğitim sistemi sizce yeterli mi?”

2022-2023 eğitim öğretim yılı pazartesi itibariyle başladı. Çocuklar yeni dönem mutluluğu yaşarken, veliler de bir o kadar heyecanlı. Peki veliler, eğitim sistemi için neler düşünüyor, eğitim sistemini yeterli buluyor mu? Detaylar haberimizde…....

“ÖĞRETMENLERE ÖZLÜK HAKLARI BİRAZ DAHA VERİLMESİ LAZIM”


Eğitim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan bir vatandaş; “Eğitim sistemi zayıf. Avrupa'nın en zayıf eğitimi bizde. Eğitim sistemi diye bir şey yok. Eğitime yapılan yatırım az, iyi donatılma yok. Eğitime daha fazla pay ayrılmalı, öğrencilere destek verilmesi lazım. Öğretmenlerinde biraz daha iyi yetiştirmesi lazım. Öğretmenlere özlük hakları biraz daha verilmesi lazım. Eğitim yetersiz ama öncelik olarak öğretmenlerin özlük hakları yeterli kadar verilirse, öğretmen kafasındaki problemi giderir  ve öğrenciye daha fazla zaman ayırır bu sorun ortadan kalkar” dedi.

"SINAV SİSTEMİMDE MESLEKİ YÖNDEN BAKILMALI"


Lise öğrencisi Ziya Dökmeci; “Taş Mektep'te 12’nci sınıf öğrencisiyim. Eğitim yeterli mi? Bu çok tartışılır. Hayalim Ormancı olmak, bunun ilgili eğitim alsam  seve seve okurdum. Okumakta olduğum okul ise sanayi üzerine, ormancılıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Sınav Sistemi'ne mesleki yönden bakılmalı, yeteneği, kabiliyeti olan o bölüme alınmalı. Şuan sanayide çalışıyorum mesleği öğreniyorum, eğitim açısından yetersiz kalıyorum” dedi.

"MESLEĞİ İCRA EDEBİLECEK DÜŞÜNCEDE, KAPASİTEDE OLABİLMELİLER"


Eğitim sistemi noktasında geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Perihan Aşıkoğlu; “Eğitim Sistemi'nin geliştirilebilecek bir çok yönün olduğunu düşünüyorum. Yeterli yönleri de var. Yetersiz yönleri ise baya çok. Tam olarak eğitim sistemi yeterli diyemeyiz. İlkokul'dan başlayıp lise son sınıfa gelinceye kadar başta düşünmüş olduğu meslek yönünde eğitim alması gereklidir. Lise mezuniyeti sonrası çocuklarımız mesleğe hazır olmalılar. Mesleği icra edebilecek düşüncede, kapasitede olabilmeliler” dedi.

"BU SENE DAHA İYİ OLMASINI BEKLİYORUM”


Hilal Yavuz isimli bir diğer vatandaş ise; “2 tane okuyan çocuğum var. Kızım liseyi bitirip üniversiteye gitti. Kastamonu'ya geleli 2 yıl oldu , oğlum burada okuyor 2 senedir okuldan ve öğretmenlerden verim alamadım. Pandemi dolayısıyla mı böyle oldu ? açıkçası bilemiyorum. Ama çocuğumdan hiç bir şekilde verim alamadım. Bu sene daha iyi olmasını bekliyorum” dedi.

"İLERİKİ GÜNLERDE NASIL OLUR BİLEMİYORUM"


Pınar Şanlı isimli vatandaş ise eğitim sisteminden memnun olduğunu dile getirerek; “Oğlum 2. sınıfa gidiyor, kızım ise anasınıfında. Eğitim sisteminden şimdilik memnunum eğitimden, eğitimcilerimizden, okulumuzdan, verilen eğitimden memnunum ve yeteli buluyorum. İlerleyen yıllarda dersler yoğunlaşınca ne kademe ilerler onu şimdi söylemek çok erken” ifadelerine yer verdi. (Banu Türkmenoğlu/Özgür Kaya)



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum