‘Mustafa Yıldız Kütüphanesi’ açıldı;

‘Mustafa Yıldız Kütüphanesi’ açıldı

Kastamall AVM arkasında hizmet verecek olan“Kastamonu Belediyesi Mustafa Yıldız Kütüphanesi” düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.Gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Kastamonu Belediyesi Başkan Yardımcıları Resul Köprülü ve Mehmet Yurt ile Belediye birim müdürleri, personeller ve vatandaşlar katıldı....

Aras İnşaat tarafından Kastamonu Belediyesi’ne tahsis edilen alanda hayata geçirilen kütüphanenin iç dizaynıKastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bünyesinde 6 bin kitap olduğu belirtilirken, Dünya Klasikleri, Tarih, Türk Edebiyatı, Orta Asya, Atatürk köşesi, Siyaset, Dini eserler, Güncel ve çocuklar için eserlerin olduğu bölüm ile beraber 25-30 kategori bulunduruyor. Kütüphanenin içerisinde Kastamonu ve Türkiye’nin çeşitli illerinin tanıtımı olan bir kategori de mevcut. Aynı zamanda çocuk ve yetişkin odaları ile bilişim odası olarak toplam 3 odadan oluşuyor.


ÇAKIR: “YARINLARIMIZA HEDİYE EDİLEBİLECEK EN GÜZEL ESER”

Vali Avni Çakır, açılışa dair konuşma yaparken mutluluğunu dile getirerek; “Bir idareci açısından yapılacak en keyifli kurdale kesim törenlerinden bir tanesi. Hele bir de görev alanımız da sevgili gençlerimizin ve de her kademedeki insanlarımızın bilgiyle en üst seviyede donanması, buna uygun mekanlara kavuşmanız açısından son derece güzel bir eser. Öte yandan bu mekanı hayrına yapıp idareye teslim eden değerli Kastamall ailesi açısından da her şeyin para olmadığını, şehre olan borcumuzu ödeme açısından çok güzel bir eser. Yeri çok güzel, AVM malum günün her saatinde, sabah 9 gece akşam 9-10 çok yoğun. Ailelerin daha çok vakit geçirmelerini hem de burada daha çok vakit geçirmelerine vesile olacak. Buraya gelen çocuklar malum çok keyif alsa da, insanlara o kadar keyif vermeyebilir, onlar açısından çok güzel bir nefeslenme, vakit geçirme ve sosyalleşme aracı olacak.  Hemen yan tarafında şehrimizin spor sahası var, her hafta sonu binlerce spor sever maçlara da geliyor onlara da aileleriyle birlikte gelmelerine vesile olacak. Lokasyon bir kere çok güzel, şehirde de zaten böyle bir binaya ciddi anlamda ihtiyaç vardı. Şahsen iki çocuk babası olarak Ankara’da yıllarca çocuklarımı kütüphanelere taşıdım, sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar. O yüzden bu tür mekanlara ülke olarak çok ihtiyacımız var. Burada biz okul açıyoruz aynı zamanda. Yarınlarımıza hediye edilebilecek en güzel eser. 7’den 70’e herkes için hoş bir mekan olmuş. Ben tekrar Kastamall ailesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

VİDİNLİOĞLU: “İNSANLARI BİLGİYLE DE CAHİL KILMAK MÜMKÜN”

Belediye başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bilginin doğru olmasına yönelik çabaladıklarını söyleyerek devamında şu açıklamaları dile getirdi; “İnsanları bilgiyle de cahil kılmak mümkün. İşine yaramayan bilgiyle onları doldurmuşsanız eğer, gerekli olan bilgilerin uzağında kalır. Bunun için biz kütüphanemizi bu yönde düşünerek organize ettik. Seçtiğimiz kitapları buna göre seçtik. hem ise yarayacak bilgiler olsun hem de gençlerimizin, arkadaşlarımızın işine yarasın diye o tarz bilgilere ulaşabilecek kaynaklar ile donattık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Özellikle Kastamall ailesine çok teşekkür ediyorum. Mustafa Yıldız kardeşimin adına açılmış bir kütüphane bu, inşallah herkes bundan istifade eder. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.”  


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum